Gönderen Konu: 75*56*50 BİTKİLİ TROPİKAL  (Okunma sayısı 1716 defa)

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
75*56*50 BİTKİLİ TROPİKAL
« : Şubat 17, 2009, 11:58:12 ÖÖ »
AKVARYUM ÖZELLİKLERİ:
TANK: HAGOS Q 750
BOYUT:  75*56*50 (BRÜT  210 LT.NET SU HACMİ 175 LT.)
TABAN: AĞIRLIK DERE KUMU VE BİR KAÇ İSMİNİ HATIRLAMADIĞIM KUM KARIŞIMI.
BİTKİLER: ÇEŞİTLİ ANUBİAS+ÇEŞİTLİ CRYPTOCORYNE+HEMİANTHUS MİCRANTHEMODİES+ROTALA+ELODİA+DEV SAZ+GÜL+JAVA MOSS
CANLILAR: BALON MOLY+VELİFERA+PLATİ+BLACK MOLY+LEPİSTES+ VATOS+KOMANDO ÇÖPÇÜ+ NEON TETRA+HYBRID VELİFERALAR VE KİRAZ KARİDESLER(Davetsiz misafir olarak salyangozlar)
AYDINLATMA: 2X20 w.DAYLIGHT+1X18 wAGUASTAR (Aydınlatmaya takviye yapılacak)
FİLTRE: TANK KAPAĞINA MONTELİ HAGOS ASKI FİLTRE(Saatte 1300 Lt.)
ISITICI: 2X100 W ISITICI (Markasını hatırlamıyorum)
CO2 : MAYALI SİSTEM (CO2 çözülümü için yuvarlak hava taşı askı filtrenin girdap oluşturan kısmına takılı)
GÜBRELEME: SERA SIVI GÜBRE+SALON BİTKİLERİ İÇİN ÇİÇEK ÇOŞTURUCU(Biraz daha ucuz)+HAFTADA 1 ŞİŞE MADEN SUYU
YEMLEME: SERA FLORA PUL YEM+GRANÜL YEM+HAŞLANMIŞ  ISPANAK ,BEZELYE+ÇUBUK KRAKER+FINDIK+ELMA+MUZ (Şaka değil bunlarıda veriyorum çubuk krakere bayılıyor keratalar)
BAKIM: HER HAFTA %10 SU DEĞİŞİMİ VE DİP TEMİZLİĞİ,CAMLARIN TEMİZLENMESİ,FİLTRE EKİPMANLARININ TEMİZLENMESİ
http://img102.imageshack.us/img102/5728/resim023pq0.jpg

AKVARYUM TARİHİM: Akvaryum  ile uğraşım 7 yaşındayken başladı  vatani görevime kadar devam etti.Askere gidince akvaryum ve malzemeleri bir arkadaşa hediye ettim.25 yaşına gelince yine depreşti ve yaklaşık 6-7 sene kadar Piranha ve Astronot balığı besledim,32 yaşında akvaryumu temizlerken camı patladı ve 7 sene ara verdim.Ama hep içimde bir akvaryum sevgisi vardı belki inanmazsınız işyerim Eminönü nde olduğu halde Balıkçılar çarşısının önünden geçmeye korkar olmuştum ve geçmiyordum yine bu hastalığa bulaşırım diye korkuyordum.Neyse başınızı fazla ağrıtmayayım Efe Can adında bir oğlum var bir gün tutturdu kaplumbağa istiyorum diye bende başıma gelecekleri bildiğim için hep oyaladım bugün alırız yarın alırız unutsun diye ama unutmadı korktuğum başıma gelmişti ve yine kendimi akvaryumcuda buldum ,aldım iki kaplumbağa ,koymuşlardı ufak bir plastik kaba içim elvermedi gittim kapluşlar için minik bir tank almaya ,aldım 50 lt.lik ona koyduk.Gün geldi kapluşlar sizlere ömür bari tank boş kalmasın diye 1-2 balık alayım dedim ve aldım sonra kendimi hergün mısır çarşısında buldum o kadar abartmışımki aaa bir baktım 50 lt.lik tankta 50-60 kadar balık olmuş rahatlıkta batıyor ya gittim fotolarını gördüğünüz tankı aldım yaklaşık 1,5 senedir yine kumlarla bitkilerle balıklarla cebelleşiyoruz bakalım nereye kadar buyurun başımın  tatlı belası akvaryumum.AKVARYUM BİR KARTOPU GİBİDİR GELİŞTİKÇE  ÇIĞA DÖNÜŞÜR.
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2009, 12:58:30 ÖS Gönderen: soners »
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 75*56*50 BİTKİLİ TROPİKAL
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2009, 15:32:29 ÖS »
Anubias ve kütük çok güzel ancak akvaryumun genelinde belli bir kompozisyon yok. Bence çok güzel bir akvaryum haline gelebilir taban bitkileri ve arka taraf için şık bir tür ile. Bir de balıklar biraz fazla gibi, yavruluğu artık çıkarın derim ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2009, 15:38:12 ÖS »
Bir de balıklar biraz fazla gibi, yavruluğu artık çıkarın derim

Birkan balıklarım iç parazit yüzünden teker teker ölüyorlar zaten böyle ölümler devam ederse azalacaklar.Yavruluğa gelince onun içinde 4 adet terörist balık var diğer balıklara rahat vermiyorlar onları geçici süre kodese(yavruluğa)tıkadım. :o
 50 Lt.Bitkili Karides

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2009, 15:40:35 ÖS »
Abi bassaydın Nidazolü(Flagly). Hastalık şakaya gelmez vallahi çekinmemek lazım ilaçlardan ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2009, 15:55:29 ÖS »
Flagly ilacını ana tanka uygulamak istemiyorum ama ayrı ayrı tedavi uygulanıncada sonuç alamıyorum biri iyileşiyor diğerleri hasta oluyor .Bu böyle giderse tankı komple bir temizlik ve bitki takviyesiyle yeniden kuracağım biraz da havalarım ısınmasını bekliyorum malum su buzzzz gibi ;D
 50 Lt.Bitkili Karides

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2009, 16:14:30 ÖS »
soner abicim foto makinen super, hayırlı olsun bi ara yolla bana da foto çekileyim :D

benim tanktada bitkiler dağınık halde havalar ısınmadan hic ugrasasim yok valla dizaynla felan :)

Zamansızlık

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2009, 16:17:05 ÖS »
Harun fotoğraf makinasının yarı parasını senin hesabına geçtim  ;Dkendi malınmış gibi kullanablirsin ;D Fotoğraf makinası sanyo 7.2 mp.güzel fotoğraf makinasıymış ama daha özelliklerini çözemedim.
 50 Lt.Bitkili Karides

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2009, 16:19:53 ÖS »
Nidazolün kutusunda anaerobik öldürücü yazıyor. Nitrat bakterielrine zararı yok mu acaba diye düşünesim geliyor ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2009, 16:22:12 ÖS »
pixel i iyimis masallah gule gule kullan.  hehe saol :D

Zamansızlık

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2009, 16:31:46 ÖS »
Nidazolün kutusunda anaerobik öldürücü yazıyor. Nitrat bakterielrine zararı yok mu acaba diye düşünesim geliyor ;D
Akvaryumdaki biyolojik döngüye zaten zarar vermeyen bir ilaç yok denebilir :-\
Görüşmek üzere,

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2009, 16:57:57 ÖS »
Akvaryumdaki biyolojik döngüye zaten zarar vermeyen bir ilaç yok denebilir :-\

Onun için ana akvaryuma mümkün olduğu kadar kimyasal müdahalede bulunmuyorum.Akvaryumu bir doğal göl olarak düşünürsek muhakkakki balık ölümleri v.s.olacaktır.Biz akvaristler olarak sadece su ayarlarına dikkat edip yemlemeyi yapmaktır.Doğa kanunlarının önüne geçemeyiz diyeyim.
 50 Lt.Bitkili Karides

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2009, 17:00:10 ÖS »
Ama hastalık gelip çattığı zaman da müdahele kaçınılmaz. Genel bir hastalık söz konusu olmuşsa artık ilaçlamadan başka çare kalmamıştır. Sistemin daha kötüye gidişine dur diyebilmek için ilaç kullanmamak için daha fazla direnmemek gerekir. Son çare olsa da yeri geldiğinde direnmemek gerekir bence. Zira tereddütlerle boğuşurken ilaç kullanmaya karar verince çok geç kalmış olunabiliyor.
Artık 20lt Bitkili Tank

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2009, 17:02:29 ÖS »
Birkan konumuzla alakası yok ama avartarlar noldu uçmuşlar.
 50 Lt.Bitkili Karides

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2009, 17:03:29 ÖS »
Abi bazı hataları gideremye çalışıyorum da şimdi halletmeye çalışırım. Bu arada Forum Hakkındaya birazdan bir başlık açarak hata görenler belirtsin diyeceğim :)
Artık 20lt Bitkili Tank

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2009, 17:05:10 ÖS »
Birkancığım bırak kurcamala bozacaksın şimdi :DTamam avartarlar geldi geri ::)
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2009, 17:06:05 ÖS Gönderen: soners »
 50 Lt.Bitkili Karides