Gönderen Konu: Bitkiye Başlangıç  (Okunma sayısı 877 defa)

ARİF

• Yeni üye
  • *
Bitkiye Başlangıç
« : Şubat 09, 2009, 13:29:27 ÖS »
Maltepet, Yıldırım beyin öneri ve desteği ile discus tankımı bitkilendirmeye başladım yola çıkalı (bitkilendirme) 1 ay kadar oldu gün ve gün resimleri sizlerle paylaşmak isterim. Bu mesajda ilk bitkilendirme aşaması yer alıyor.

ARİF

• Yeni üye
  • *
Ynt: Bitkiye Başlangıç
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2009, 13:31:40 ÖS »
Bitkilerimde sorun çıkmaya başladı (aponogetonun yapraklarında delikler oluştu ve bazılarında kararma ve çürüme başladı) ampullerimi yeniledim ve Co2 tablet takviyesine başladım, aponogetonu budadım, discuclar tabandan yemeyi sevdiği için doğal ve yassı taşlarla yemek sofrası bağlamında bir bölüm hazırladık, 12 şubat ithalatı sonrası bitki ilavesi yapacağız.

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2009, 13:35:59 ÖS »
Öncelikle herşey gönlünüzce olsun dileğiyle.Tankınız eminki ileride daha güzel olacak yanlız CO2 tablet derken Seranın tabletindenmi bahsediyorsunuz eğer o ise seranın en faydasız bir ürünü diyebilirim.Ben de 2 paket bitirdim ama tamammen fiyasko bitkler zerinde hiç bir etkisi olmuyor.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

ARİF

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2009, 13:38:34 ÖS »
Soner bey, İstanın tüplerini kullanıyorum yedek 3'lü kutu aldığımdan bitirmeden atmak veya değiştirmek istemiyorum ilave tablet olarak azoo kullanmaya başladım (bu cumartesi 2 gün oldu) bu haftasonu bitki almaya gittiğimde NPK da almayı düşünüyorum. Co2 ile ilgili elimdeki ürünler bitince daha efektif bir sistem kurabilirim.

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2009, 13:39:30 ÖS »
Discuslara diyecek yok doğrusu. Gayet güzel ve sağlıklı balıklar. Masadan yemek yemeyi de çabucak adet edineceklerdir. Ancak yemekten sonra masayı temizlemek te sana düşüyor tabii ;-) Bu balıkların rahatı için ön planı serbest bırakıp, tamamen kütüğün arka bölgesiyle sınırlı kalmak şartıyla biraz bitki takviyesi yapmak daha da güzel bir görünüm verecektir.
Görüşmek üzere,

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2009, 14:01:21 ÖS »
Discuslar masallah. Hep uzaktan bakmayi sevmisimdir bu türe :) Tankınız umarim ilerleyen günlerde daha da guzel olur.

Zamansızlık

ARİF

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2009, 14:04:09 ÖS »
Üstad ayın 12'sinde yeni bitkiler gelsin tefrişte revizyona beraber gideriz kısmet olursa.

Discuslara diyecek yok doğrusu. Gayet güzel ve sağlıklı balıklar. Masadan yemek yemeyi de çabucak adet edineceklerdir. Ancak yemekten sonra masayı temizlemek te sana düşüyor tabii ;-) Bu balıkların rahatı için ön planı serbest bırakıp, tamamen kütüğün arka bölgesiyle sınırlı kalmak şartıyla biraz bitki takviyesi yapmak daha da güzel bir görünüm verecektir.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2009, 15:03:50 ÖS »
İzninizle konuyu buraya taşıdım. Tank güzel görünüyor. Tabi asıl şeklini 12'sinden sonra almaya başlayacak. Discus'larda çok güzel maşallah. Yemlenmeleri için yapılan masa hem işlevsellik olarak hemde görsellik olarak çok hoş durmuş. Eee bide işin ustası'da yardım ediyorsa pek yakında çok güzel bir tank göreceğimiz kesin.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2009, 16:06:19 ÖS »
Yemek masası süper fikir ama ben diskusa tövbe ettim, en azından 300+ litre bir tankım olana kadar ;D İsta işe yarıyordur muhakkak ama açıkçası ben de o CO2 tabletlerinin çalışma mantığı hakkında hiçbir fikir sahibi değilim. Maya dururken de gereksiz bence :D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2009, 16:30:26 ÖS »
Sera'nın sisteminde gördüğüm kadarıyla çalışma mantığı tablet'in sera'nın küvetinin içine atılması ve çıkan gazın suyla temas ettirilerek pasif çözünme sağlanması sanırım. Masraflı bir yöntem olduğu kesin ama zaten Arif bey'de elindeki yedek'ler bitince alternatifleri değerlendireceğini söylemiş.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Dharma

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : Mart 12, 2009, 16:35:00 ÖS »
sofra süper fikirmiş balıklarınız harika gözüküyor tebrikler sadece bir kusur var fotograf makinası :D
Yatanın hayı oturanın payı :)

ARİF

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2009, 23:37:09 ÖS »
Bitkili bir tankta Discus üretimi için ilk adım. Hemen ikinci bir tank kurup çiftin haricinde kalanları ayırdım, umarım başarılı olurum.

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2009, 12:02:43 ÖS »
Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Kolay gelsin.
Görüşmek üzere,

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2009, 16:05:23 ÖS »
Yüklediğiniz ikinci resme bakınca içim gitmedi desem yalan olur. Çok güzel bir discus tankı ve iki harika discus'la onlardan daha harika olan yumurta resimleri. Umarım başarıya ulaşırsınız. Bu arada o mavi olan Discus, Diamond Blue mu. En sevdiğim türü diyebirim discus'un.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

ARİF

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2009, 16:15:17 ÖS »
Evet blue diamond, Yıldırım abi seçmişti zamanında 6cm. iken:)