Gönderen Konu: Mini mini 1'ler Çalışkan 2'ler  (Okunma sayısı 5588 defa)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
Ynt: Mini mini 1'ler Çalışkan 2'ler
« Yanıtla #75 : Mart 19, 2009, 23:18:04 ÖS »
En sonunda tüpten ikinci hattı çekebildim ve nano'da 20 ml'lik şırıngadan yaptığım vortex'i kullanmaya başladım. ok uğraştırıcı ve sıkıcı bir işlemdi tüpten gelen hortumu ikiye ayırma işi ve pek çok ara bağlantı, check valf kullanarak güzel işleyen ama çok çirkin gözüken bir sistem kurdum :)
İşte resmi

Sistemi bir 5 ml'lik şırınga, 3 hortum ekleme aparatı, 1 T aparat, 2 check valf ve bir miktar hava hortumu ile yaptım ama yapım aşamalarını resmedemedim çünkü her yerim japon oldu. Şırıngadan kabarcık sayacının altındaki check valf'li kısa kablo sırıngada eksilen suyu tamamlamak için. Bir enjektör yardımıyla su dolduruyorum. Fikri Volkan SEZER'den aldım. Sistemi şimdilik eğreti olarak tüpün üstüne koydum, yarın düzgün bir yer ayarlarım. İki bağlantı arasında basınç farkı olduğundan basıncı dengelemek için şişe'nin üstünde gözüken serum kabarcık sayacının içinden çıkan metal aparatı kullandım. Şuan bu mesajı yazarken ikinci sistemde de neden serum kabarcık sayacı kullanmak aklıma gelmedi diye bir soru geldi bende anlam veremedim :D Sanırım sistemi kopyaladığım için direk şırıngaya odaklanmışım.
İkinci resmimiz ise yine şırıngadan vortex.

Çok fazla bir ekstrası yok. Bir kafa motoru ve bir şırınga. Yanlız şırınganın iç hacmi küçük geldi yeterli gaz çözünemiyor ve içi gaz doluyor o konuda da birşeyler yapmam gerekecek. Şırınganın altındaki kısım ne diyecek olursanız vortex etkisinin tabana etkisini azaltmaya çalışmak için şırınga sıkma kısmı tepesinden yaptığım korunak.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #76 : Mart 20, 2009, 10:44:37 ÖÖ »
Barış bey sizden böyle bir işçilik beklemezdim :D.Bir şey dikkatimi çekti şırınganın üzerindeki yazılar zamanla suya salınım yapmazlarmı?.Şırınga yerine krema sıkacağından yapsaydınız daha şık olabilirdi diye düşünüyorum.Krema pompası hem büyük hem daha güzel duruyor.Bir tiyo daha vereyim krema pompası kullandığınız taktirde istediğiniz ucu takabiliyorsunuz ben uzun olanını taktım ucunada biraz hortum ekledim Zaten pompanın içinde çözülüyor çözülmeyen inat eden C02 lerde hortumdan uzun bir yol katettikten sonra çözülüyorlar ve su çıkışınıda istediğiniz yere kadar uzatabiliyorsunuz. Emeğinize ve elinize sağlık , paylaşımınız için teşekkürler.
« Son Düzenleme: Mart 20, 2009, 10:54:37 ÖÖ Gönderen: soners »
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #77 : Mart 20, 2009, 12:10:16 ÖS »
Barışçığım, kızmak gücenmek yok, ama ben bu akvaryumun karşıdan halini görmeyi pek istemem sanırım. Lakin küçücük bir akvaryumda, büyük yer işgal eden ve tamamen ortalıkta duran, kesinlikle de hoş görünmeyen bir difüzör sistemi !!! Böyle bir şeyle uğraşmak yerine küçük bir cam seramik difüzör kullansan daha kolay, ucuz ve çok daha şık durmazmıydı acaba ???
Görüşmek üzere,

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #78 : Mart 20, 2009, 13:07:38 ÖS »
Yıldırım bey Barış beyin elinde cam difüzör vardı zaten,herhalde verim alamadı veya basınç yeterli gelmediği için çıkarmış olabilir çünkü tek bir tüple C02 veriyor, neyse gerekli cevabı kendisi verecektir.Bende merakla bekliyorum neden vortekse döndü aceb ???
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #79 : Mart 20, 2009, 15:33:03 ÖS »
Soner bey sormayın beynim durdu bu sistemi yaparken :D Yok o bağlantı yok bu bağlantı falan filan derken böyle birşey çıktı ortaya. Zaten denemelik yaptım bu sistemi bakalım ne olacak diye ki zaten yakında akvaryum bile değişecek.

Barışçığım, kızmak gücenmek yok, ama ben bu akvaryumun karşıdan halini görmeyi pek istemem sanırım. Lakin küçücük bir akvaryumda, büyük yer işgal eden ve tamamen ortalıkta duran, kesinlikle de hoş görünmeyen bir difüzör sistemi !!! Böyle bir şeyle uğraşmak yerine küçük bir cam seramik difüzör kullansan daha kolay, ucuz ve çok daha şık durmazmıydı acaba ???
Yıldırım abi tabi ki kızmak gücenmek yok. Dediklerinde de çok haklısın ama eski sistemde mayalı sisteme cam difizör bağlamıştım ve hem difizöre gelen gazın azlığından hemde difizörün düşük çözücülüğünden dolayı bitkiler gelişmedi. Cam difizörü tüpe bağlamaya çalıştığımda sürekli bir yerlerden kaçak oldu ve basınç dengesizliğinden iki tank'a da co2 veremedim. Bu sistem akvaryum değişene kadar glosso'ları kurtarma amaçlı çünkü halleri pek iç açıcı değil. Zaten vortex etkisi tabanda fırtınalar koparıyor bu haliyle kullanılmaz. Tank değişince bakacağız artık birşeyler. Seramik tablalı cam difizörler bu tip ufak tanklarda çok güzel gözüküyor ama dediğim gibi tek tüp'ten hem seramik difizöre hemde büyük tank'a bağlı olan ista'ya co2 gönderemedim. Yakın bir tarihte akvaryumu büyüteceğim için şimdilik görsellikten öte glossoları kurtarmaya bakıyorum. Birde hazır yeri gelmişken sana bir soru sorayım Yıldırım abi. Elinizde Parvula ve Pogestemon Helferi varmı? Varsa fiyatlarını bana özelden yazarsan bende size parayı yollayım.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #80 : Mart 20, 2009, 18:13:46 ÖS »
Tek tüpten farklı akvaryumlara CO2 dağıtmak gerçekten biraz sorunlu olabiliyor. Sorunun tek kaynağı ise doğru teçhizata ulaşamamak. Daha ekonomik ve güvenilir bir çözüm denemek istersen, bir nalburdan öncelikle sarı metalden bir T edinebilirsin. Bu T'ye hortum çok zor girdiğinden kaçırma riski hiç yok. Daha sonra T'den akvaryuma uzanan hortumları akvaryuma (suya) girer girmez kesip araya bildiğimiz standart vidalı hava musluklarından koyarak iki taraf arasındaki basınç farklılığını sağlayabilirsiniz. Ancak bu muslukların suyun altında olmasına dikkat edersen kaçak riskini de engellersin.
Görüşmek üzere,

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #81 : Mart 20, 2009, 21:12:41 ÖS »
Tavsiyen için çok teşekkür ederim Yıldırım abi. Yarın Bursa'daki Tekzen Yapı markete gidecektim zaten hazır gitmişken dediğin malzemelere de bakayım. Eğer o malzemeleri kullanırsam sanırım elimdeki mevcut serum damla sayacınıda kullanabilirim değilmi.
 Bugün çalıştığım yerin yakınlarındaki ufak bir yeşil alandan taş topladım. Daha önce buradan aldığım bir örneği tuz ruhu testine tabi tutmuştum ve hiç kabarma olmamıştı bende biraz daha topladım ve yeni akvaryum için kullanmaya karar verdim. O taşları toplarken iki farklı tür daha gördüm ve onlardan da numune aldım ama ne yazıkki testi geçemediler. İşte bulduğum taşlar

İkinci resimdeki kızıllığa aldanmayın aslında çoğu ilk resimdeki gibi renklerde. Testi geçemeyen krem rengi ve gri renk taş'ta kova'da. Taşları su dolu kovaya koydum ve içine Permasol'lü su döktüm. Bir iki gün bu şekilde dezenfekte ettikten sonra akvaryumdan alacağım suyun içinde ilk konulma anının ve bir hafta sonrasının ph,gh,kh değerleri karşılaştırmasını yapacağım. Eğer yine büyük bir fark olmazsa bu taşlardan kullanacağım.
« Son Düzenleme: Mart 20, 2009, 21:15:12 ÖS Gönderen: Devletabi »
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #82 : Mart 24, 2009, 22:10:04 ÖS »
Tüpten çıkan hortumu ikiye bölmeyi hala başaramadım. Cumartesi günü Yıldırım abinin söylediği sarı metal'den T aparat'a baktım hava hortumları için oldukça büyüktü ve uygun boyutu yoktu. Neyse o işi plastik T aparatla ve japon'la hallettim ama kabarcık sayacı olarak kullandığım serum kabarcık sayacının emniyet valf'i varmış ve aşırı basınca maruz kalınca açılarak gaz fazlasını dışarı atıyor ve cam difizör için yeterli basınç oluşmuyor. Orayıda japon'lamıştım ama bugün denediğimde yine oradan kaçırdı. Ya iyice yapıştıracağım yada kabarcık sayacını aradan kaldıracağım ama bu seferde saniyede kaç kabarcık verdiğimi bilemeyeceğim :(
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #83 : Mart 28, 2009, 08:22:44 ÖÖ »
Barış Beyin bu konusundan sonra ben de eski bir ufakılığa elimde ne malzeme bulduysam  tıkıştırdım. Ne tüp var ne de zeminde torf vs.
18 wattlık ampul, 1 litrelik maya kabı ve CO2 ergimesi için olumsuz bir şelale filtre var. Kuralı 1.5 aydan az  oldu. Şu ana kadar su değişimi de yapmadım. Bir kez rotala budaması ve kestiklerimi dibe sokuşturma, bir kaç kez de aşırı çoğalan riccialardan birkaç avuç attım.
Söylemek istediğim, fazla uğraşmadan da fena sonuç alınmayabilir. Bunda bakımı kolay bitkilerin seçiminin de rolü var. Yeni başlayanları korkutmayıp, bu işin zor olmadığını eklemekte yarar var.   

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #84 : Mart 28, 2009, 18:19:05 ÖS »
Ben bir ara 50ml'lik nitrivecten reaktör yapmıştım forumda da var hatta süper birşey oluyor, ucu da dar malum. Ama bu boyutlarda bir reaktör için enjektörden daha iyi bir nesne yok galiba. Genel foto yok mu Barış abi, ben bu aralar uzak kaldım başlıktan ve siteden :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #85 : Mart 29, 2009, 15:53:14 ÖS »
Birkan şu aralar deli gibi seramik tablalı difizör'le ista max mix'e co2'yi bölmeye çalışıyorum o yüzden şimdilik bu işimi görüyor. Ne zaman deneme yapsam bir yerden kaçak oldu bende oraları japon'ladım ve ertesi gün tekrar denedim. Artık kaçak yapacak yer kalmadı gibi ama denemeye vaktim olmadı :D Olmadı bir tane daha seramik tablalı alıp direk plastik T aparat ile kabarcık sayacı vs. kullanmadan iki akvaryuma co2'yi öyle vereceğim. Denemeler sırasında kaçan gazdan'da tüpün ana basıncı 30 bar'a kadar düştü. Zaten yakında akvaryumuda değiştireceğim için pek bununla uğraşmıyorum. Birde üstüne apisto'larım yeniden yavruladı günlerin çoğu onları izlemekle geçti ne zaman ayırsam diye. Genel fotoya gelince tankın 25 cm yüksekliği ve üstüne 10-15 cm'de armatür yüksekliği eklenince boyuna giden glossolar yüzünden eklemiyorum :D Eski mesajlardan birinde de dediğim gibi şuanki amacım yeni tanka geçene kadar glossoları kaybetmemek. Yeni tankta yükseklik 20 cm olacak ve bu armatür'e takviye olarak kendi kapağınada tasarruflu ampul takacağım. O zamanda yayılmazsa glosso'lar akşam yemeğine güzel bir salata çıkacak (iyice semiz otuna benzedilerde :D)Tankı bozmadan belki bir foto yayınlarım. Genel olarak bahsedecek olursak bir cüce vatoz haricinde kaybım olmadı, kahverengi alg problemi tamamen yok oldu, su berrak camlar tertemiz. Hatta o kadar güzel durumdaki tank nazar değecek diye korkuyorum :) Blyxa yüksek ışığı yiyincemi bilmem yoksa başka nedendenmi açık yeşil'le pembemsi arası birşey oldu. Maalesef gobi taşları üzerindeki yosunlar kaybolmadı bende çıkarıp temizlemedim şimdilik duruyorlar bakalım.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #86 : Mart 30, 2009, 10:52:13 ÖÖ »
Glosso işi şakaya gelmiyor abi. Ben rotalaları budamaya üşendiğim için şu an bütün glossoları kaybettim. Ne yapayım bütün hafta dershane vardı ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #87 : Nisan 08, 2009, 17:10:18 ÖS »
İşte yeni akvaryumum

(içinde kediyi besleyeceğim  ;D)
Buda kafamda tasarlayıp yine bir sıkıntı anında paint'te çizdiğim kum şekli

Son olarak da akvaryum yeni yerinde bir pozu

Ben akvaryumu kurdum hazır hale getirdim hatta ilk bitkilerini bile diktim ama şimdilik yeni resim eklemeyeceğim. Belki ilerki zamanlarda tank'ta gelişirse yayınlarım. Maalesef kurulum aşamasında eşim fotoğraf makinasını alıp Çanakkale'ye gittiği için üzülerek resimleri cep telefonuyla çektim. Bu son resimde onlardan biri.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #88 : Nisan 09, 2009, 16:12:52 ÖS »
Hayırlısı olsun, sağlıkla büyürler inşallah bitkileriniz.
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2009, 16:15:04 ÖS Gönderen: Punk@rt »

Zamansızlık

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #89 : Mayıs 10, 2009, 01:16:33 ÖÖ »
Kedinize bayıldım