Gönderen Konu: Mini mini 1'ler Çalışkan 2'ler  (Okunma sayısı 4976 defa)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
Ynt: Mini mini 1'ler Çalışkan 2'ler
« Yanıtla #30 : Şubat 07, 2009, 21:57:28 ÖS »
Aslında Parvula hiç aklımda yoktu Birkan ama bedava gelince baldan tatlı oldu :) İşte tank'tan yeni fotoğraflar.

Glosso'lardan yeni yine çıkan filizler ve iki fotoğrafta görülen Kiraz Barb saadeti :) Her yere birlikte gidiyorlar.

Yeni diktiğim Parvula'lar.

Aile saadetine devam :)

Poz konusunda beni hiç zorlamayan kamera'yı gördüğü gibi poz veren Bettam.

Son olarak'da tankdan gelen bir görüntü

Salı, Perşembe ve Cumartesi 2,5 litre su değişimlerim devam ediyor. Bu hafta sanırım 5. haftası ve şimdilik hiçbir problem yok ve inşallah'da olmaz. Bugün maya şişesini yeniledim. İlk sefer yaptığımda 1,5 su bardağı şeker, 1 paket hamur kabartma tozu,2 litre su, çeyrek paket yaş maya kullanmıştım ve bu şişe ilk bir hafta sonunda kabarcık vermemeye başlamıştı ve kesme şeker takviyeleriyle devam etmiştim 2 hafta. Bu sefer şeker'i 2 bardağa çıkardım mayayıda yarısı kadar daha düşürdüm bakalım ne kadar gidecek. Aslında fazla basınç yaratmayacak bir difizör bulsam tüp'ten T hortum aparatı ile çıkış alacağım. Mevcut seramikli difizör çok basınç istediği için mutlaka bir yerden kaçak oluyor yada olmasa bile bütün gaz büyük tank'ta bağlı olan ista'ya gidiyor. Bu konuda tavsiyesi olan varsa çok iyi olur.
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2009, 22:04:54 ÖS Gönderen: Devletabi »
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

yılmaz sağ

• Üye
  • **
« Yanıtla #31 : Şubat 18, 2009, 13:27:40 ÖS »
Bence o köşede parvula yerine vivipara daha iyi dururdu. Parvula zamanla glossoların arasındanda çıkmaya başlayacak ve bu istenmyen durumlara neden olabilecek. Vivipara'yı düşünürsen bu tarafa geldiğinde biraz takviye yapabilirim :)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #32 : Şubat 18, 2009, 14:16:43 ÖS »
Aslında haklısın Yılmaz bir süre sonra problem olacaktır ama görünce dayanamadım parvula'ya birde bedavaya gelince :) Mart'ın  gibi maltepe pet'te olacağım sanırım sende gelirsen orda konuşuruz. Hemde vivipara takviyesinide yaparsın :D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #33 : Şubat 19, 2009, 15:34:47 ÖS »
Parvulalarda son durum ne Barış abi ? Yayılmaya başladılar mı ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yanıtla #34 : Şubat 19, 2009, 21:43:05 ÖS »
Beta ayrı bir hava katmış bence.
116*53*53 Bitkili Akvaryum Dragos/İstanbul

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #35 : Şubat 20, 2009, 17:44:20 ÖS »
Birkan şuan ektiğim tüm parvula'lar sararmakta. Işığın en kıt olduğu yerdeler hatta neredeyse ışık oraya varmıyor. Glossolarda boy atıyor ki zaten şu aşamada amacım elim bollaşana kadar bitkilerin yayılmasından ziyade ölmemesini sağlamak. (Aydınlatma 5 yada 7 watt uyduruk bir masa lambası, yakında 18 watt'lık bir armatür alacağım.)

Evet betta çok ayrı bir hava kattı akvaryuma. Hele bazen öyle bir kabartıyorki yüzgeçlerini hayran oluyorum. Kaldı ki şuan betta'nın en kötü hali. Yüzgeçler üreme dönemindeki apisto'lar tarafından tırtıklandı.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #36 : Şubat 26, 2009, 12:24:12 ÖS »
Dün yeni aydınlatmamın siparişini verdim. 18 Watt'lık Kompakt Floresan Armatür'ü. Sanırm yarın elimde olur. Şimdiye kadar glosso'lar yetersiz ışıktan boy atıyorlardı sanırım bundan sonra düzgün bir yayılım başlar. Yeni resimleride en kısa zamanda eklerim. Geçenlerde bir hafta rahatsızlığımdan dolayı hafta içi yaptığım iki su değişimi aksadı ve hemen kumun üstünde ufak bir yerde bir beyazlaşma oldu. Nedir anlamadım. Resimlerle birlikte onuda gösteririm.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #37 : Şubat 26, 2009, 12:28:47 ÖS »
Son halini merakla bekliyoruz.Benide bulaştıracaksınız bu işe zaten yakında akvaryumlarda düzenleme yapıp yavru tankını iptal edeceğim.Yavru tankı bu işe yarayacak gibi geliyor kurmaya başlayınca yardımlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum ::)
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #38 : Şubat 26, 2009, 17:43:48 ÖS »
Barış Bey gerçi herkes çok beğenmiş ama bu boyuttaki bir akvaryum için taşlar çok büyük diye düşünüyorum.Dizayna yardımcı olacak taş, kütük benzeri materyaller akvaryuma değişik bir hava katsa da daha çok dikkat çeken bitkiler olmalı diye düşünüyorum.
Kamil   
Bornova/İzmir

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #39 : Mart 01, 2009, 12:57:18 ÖS »
Kamil bey haklısınız ama bundan daha küçüklerini bulmak pek mümkün değildi. Taşları kırıp ziyan etmek de istemediğim için bu şekilde kullandım. İşte yeni fotoğraflar.
Yeni aydınlatma armatürüyle genel görünüm

Ne gelişen ne de ölen Blyxa

Eski yetersiz aydınlatmadan boyuna giden ve bazı yerlerde tamamen yok olan glosso'lar

Bettam

Erkek Kiraz Barb

İki kiraz aynı karede :D

Tank kurulalı 8 haftayı geçti. Hala mayalı sistem devam ediyorum çünkü ne zaman tüp'ten ekstra çıkış almaya çalışsam basınç dengesizliğinden iki tarafada gaz veremedim. Aydınlatmayı 2 gün önce değiştirdim ama şimdilik hala 6 saat'te. Belki hep böyle kalır belki kademeli olarak 8-9 saate çıkartırım. Şimdiye kadar büyük bir problem yaşamadım. Geçen hafta sağlık problemlerin nedeniyle hafta içi yaptığım iki su değişimini yapamadım ve kumun üstünde ufak bir kısımda beyaz toz gibi bir oluşum meydana geldi. Su değişimlerini normal periyotta yaparak düzelttim. Bugün camlarda ufak çaplı kahverengi yosun farkettim ve temizledim. Sanırım bu yeni kurulumlarda normal bir döngü parçası. Asıl bundan sonrası önemli. Aydınlatmanın armasıyla bitkiler nasıl bir tepki verecek merak ediyorum. Mayalı sistem ve seramik difizör pek işimi görmüyor maalesef. Ph ölçtüm 7,5 civarı çıktı. Eminim drop checker'la co2 kontrolü yapsam yetersiz rengi alacağım. Çözücüyü değiştirmem lazım ama böyle ufak bir tank'da ne kullanılabilinirki.

Not : Filtre emiş borusuna takılı gözüken bitki Hemiantus Micranthemoides. Büyük akvaryumdan çıkarttığım ama atmaya kıyamadığım ve ilerde kullanırım diye buraya koydum.
« Son Düzenleme: Mart 01, 2009, 13:03:47 ÖS Gönderen: Devletabi »
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #40 : Mart 01, 2009, 15:38:25 ÖS »
Abi bence sorun difüzörde değil filtrede. Su yüzeyi azıcık hareketli olsun CO2 diye birşey kalmıyor. Geçen sene akvaryumcuda fanuslar için üretilmiş işaret parmağı boyunda iç filtreler gördüm. Nanolar için difizör olarak modifiye edilirse çok şok olabilecek birşeydi. Tabii ki biyolojik bir filtrasyon beklememek gerek. Yerinde olsam şelale filtreyi sökerdim :) Ben de dış filtremi sökmeyi düşünüyorum tanktan ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #41 : Mart 01, 2009, 16:21:54 ÖS »
Birkan aslında haklısın ama ben suyu genelde şelalenin yüzeyde hareket yaratamayacağı yere kada dolduruyorum. Gerçi yine de hereket oluyordur. O parmak filtreleri bende duymuştum ama bulmak nasip olmadı bir türlü. Birde filtrede motor bloğu küçüldüğünde genelde debi ile ilgili problem çoğalıyor. Ya çok çok kaliteli birşey olacak o filtre yada zırt pırt sökülüp temizlenecek. Mesela bende minik bir iç filtre var su değişim tankında olmasına rağmen çok çabuk iş görmez hale geliyor.

Web'de araştırma yaparken bir iki alternatif buldum:
Haqos Mini İç filtre
150 lt/h debili
Resun Internal Power Mini İç Filtre
200 lt/h debili 60 litreye kadar akvaryumlar için
Hydor Crystal Duo Mini İç Filtre
170 lt/h debili

3. seçenek oldukça pahalı ama ilk seçenek biraz daha iyi gibi geliyor. Şuanda aynı markanın şelale filtresi bu akvaryumda takılı zaten. Haftaya kısmetse Maltepe pet'teyim bi Yıldırım abiye de sorarım olmazsa.
« Son Düzenleme: Mart 01, 2009, 16:33:04 ÖS Gönderen: Devletabi »
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #42 : Mart 02, 2009, 10:59:02 ÖÖ »
Hemiantus Micranthemoides bitkisinide taban bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz.Kendi tankımda yaklaşık 1-1,5 aydır taban bitkisi olarak uygulamaya çalışıyorum ve bir nebzede olsun başarı gözüküyor uzadıkca kesiyorum ve çok güzel görüntüler ortaya çıkmaya başladı.Ha bu arada biraz moralini bozayım :D sizin glassolar selvi olma yolunda ;D.Glassoların selvi boylu modunda olmasının sebebi acaba ışık yetersizliğindenmi? Her şey bir tarafa ilerde çok güzel olacak inşallah,başarılar.
 50 Lt.Bitkili Karides

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #43 : Mart 02, 2009, 16:05:05 ÖS »
 Soner bey ben çok üşengeç bir adamımdır micranthemoides'i taban bitkisi olarak kullanmayı denersem muhtemelen boyları 20 cm'ye varır çünkü budamam :D Evet glossolar selvi olma yolunda çünkü 18 watt'lık aydınlatmam yani üst resimlerde gördüğünüz yeni geldi. Ondan önce 5 Watt'lık bir masa lambasıyla sadece ölmemelerini sağladım. Asıl gelişimi bundan sonra bekliyorum :D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #44 : Mart 02, 2009, 16:33:36 ÖS »
Hemiantus Micranthemoides'e taktım ben üstad,şu anda havada duruyor ya onun tam altı bana müsait gibi geldi orda arka köşede gelişince güzel olacağını düşünüyorum budarsanız taban bitkisi olur budamazsanız arka fon bitkisi olur abi sen onu dik içim rahat etsin ;D
 50 Lt.Bitkili Karides