Gönderen Konu: Mini mini 1'ler Çalışkan 2'ler  (Okunma sayısı 4974 defa)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
Mini mini 1'ler Çalışkan 2'ler
« : Ocak 25, 2009, 14:38:04 ÖS »
 Başlık biraz alakasız oldu ama nedense içimden bu şekilde yazmak geldi. Uzun süredir hep içime olan bir istek ufak minik bir tank kurup bunu sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek ama hep problemler yaşadığım için başaramadığım'da birşey. İlk başta 30 lirtelik bir akvaryum sonrasında 7 litrelik bir akvaryum ve şimdi de bu. Aslında bu akvaryumu kurma nedenim tamamen içimdeki Lepistes besleme ve yavru alma aşkının şaha kalkmasından. Çok sağde bir tank kurup içine de güzel bir erkek ve bir iki dişi lepistes koymayı düşünüyordum ama insan kendine engel olamıyor işte. Ne diye başlayıp nerelere gidiyor. Neyse lafı fazla uzatmadan teknik bilgileri vereyim.

Akvaryum : 34,5*15*26,5(Y) ölçülerinde Plastik altlıklı ve plastik kapaklı. 13,5 litre brüt hacim kum eklendikten sonra 10 litre ölçerek su doldurdum. Arka ve yan camlar mavi fonla kapalı.
Isıtıcı : Şimdilik 50 Watt Atman
Filtre : Haqos Flex 200 Şelale Filtre 200Lt
Aydınlatma : Şimdilik sanırım 7 Watt lambası olan çalışma lambası ile günde 6 saat. (3 saat açık 1 saat kapalı 3 saat açık.) İlerde 18 Watt'lık Power Compact Armatür alacağım.
Taban : En altta Dünya Marka Hindistan Cevizi torfu (1 cm civarı) Üstünde biraz Hagen Siyah, 8 tane Sera Florenette A tablet, en üstte de yine Hagen Siyah.
Gübreleme : Henüz sıvı gübreleme yapmadım. Yakında Potasyum eklemelerine başlarım. Mayalı sistem co2 2,5 litrelik pet şişe'de 1,5 su bardağı şeker, 1 Paket Kabartma tozu, Çeyrek paket yaş maya, 2 litreye yakın su, Boyu Seramik Difizör.
Dekorasyon : İlk resimlerde görülen kaya parçası, ufak taşlar ve kürdanlarla arka taraftaki yükseltinin erezyona uğramasını önlemeye çalıştım. Şuan da Maltepe pet'ten aldığım 2 adet Gobi Taşı. Yıldırım abi'ye ve Maltepe pet'e büyük yardımlarından dolayı çok Teşekkür ederim.
Canlılar : Büyük akvaryum için Rotala Walichii almaya gittiğimde görüp dayanamadığım 1 erkek 2 dişi Kiraz Barb. Arkadaş yeni lepistesler geldiğinde haber verecek gidip seçeceğim.
Bitkiler : Şimdilik tek bir dal Blyxa Auberti. Bulabilirsem Glossostigma alacağım.

Tank kurulalı dün tam olarak 3 hafta oldu. İlk hafta sadece şelale filtre çalıştırdım. 2. hafta mayalı co2'yi bağladım ve bir hafta boyunca co2 ve filtre çalışmaya devam etti. Canlıları salı günü aldım ve ekledim. 2 hafta boyunca su değişimlerini Cumartesi günleri 2 litre olarak yaptım. Bundan sonra Çarşamba ve Cumartesi 2-2,5 litre civarı düşünüyorum. Dün 2 litrelik su değişimi yaptım ve maya şişesindeki suyun yarısını döküp içine dinlenmiş su ve 5 adet kesme şeker attım. Kiraz Barb'lar kayalar geldiğinden beri çok neşeliler. Özellikle erkek sürekli dişilerden birini kovalayıp duruyor. Sanırım üreme yakındır. Tankla ilgili bir kaç resim.

İlk kurulum ve su dolum anı. Suyu hava hortumuyla yavaş yavaş doldurdum. Tam bir işkence.

Kurulumdan bir gün sonra. Filtre'yi bağladım çalıştırdım. Taşları ve kürdanları yerleştirdim. Co2 tüpünden ikinci bir çıkış alıp difizör'e vermeye çalıştım ama hangi aparatı kullansam bir süre sonra kaçak başladı.

İlk bitkim ve Kiraz Barb'lar. Co2 de aktif.

Erkek ve dişi Kiraz'lar

Co2 ve cama yansıyan elim :D

Gobi taşları

Gobi taşlarını rasgele yerleştirdim. Dizayn'la ilgili fikirlere açığım. Blyxa'yı geniş taşın arkasında bıraktım.

Buda mini mini şelale filtremiz.

Şimdilik resimler bu kadar. Gelişmeler oldukça bildirmeye devam edeceğim.
« Son Düzenleme: Ocak 25, 2009, 14:43:38 ÖS Gönderen: Devletabi »
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: Mini mini 1'ler Çalışkan 2'ler
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2009, 19:08:44 ÖS »
Barış Bey akvaryumunuz çok şirin olmuş umarım gönlünüzdekini hayata geçirirsiniz.Barış bey Boyu C02 difüzör mayalı sistemde işe yarıyor mu yani  tanka gaz çıkışı oluyormu?Ben kaç gündür cevap bekliyorum ama soruma cevap alamadım,genelde kuş suluğu vb.önerdiler.O difüzörü alayımmı benim tankta işe yararmı?
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2009, 20:01:16 ÖS »
Teşekkür ederim Soner bey umarım bu sefer olacak. Mayalı sistemde boyu difizörü kullanabilmek için sağlam bir kapak kullanmaya ihtiyaç var. Benim kapağım özel yapım ve boru takılma yeri kapak'la bir olarak yapılmış yani ek değil. Kola şişeside basınca dayanıklı olduğu için şimdiye kadar patlama olmadı (Eskiden de bir seneye yakın kullanmıştım) Bağlantıyı yaparken kapak kadar önemli olan birşey de hortumda mümkün olduğunca az ek olması yada hiç olmaması. Benim hortum direk şişeden çıkıyor ve difizöre gidiyor. Difizörden de gaz çıkışı oluyor. Üstten 5. resme bakarsanız difizörün üzerinde gözüken çizgi gibi şeyler co2 kabarcıkları.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2009, 23:37:07 ÖS »
tank gercekten cok guzel ve sirin. uamrim daha da guzel olur gisisat oyle gosteriyo. mayali sistemde can difuzoru bende cok denedim. kapakta hep sizdirma yapti. bende bu isten vazgectim :) tornacida yapilan ozel kapaklari gordum ama malesef tedarik edemedim.

Zamansızlık

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2009, 09:29:32 ÖÖ »
Abi güzel gidiyor, barblar da süper (benim hiç besleme şansım olmadı:() ancak taşlar biraz fazla büyük olmuş gibi geldi bana. Tabii dizayn şekillenene kadar böyle bir yorum yapmam yanlış olur ama..
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2009, 10:00:25 ÖÖ »
Harun bey Teşekkür ederim yorumunuz için.

Birkan sağol. Dediğin gibi barb'lar süper'ler. Maltepe pet'te hep görüp içim giderdi ama Bursa'da bulunca dayanamadım aldım. Taşlar konusunda haklısın aslında biraz büyükler. Ama kırmaya gönlüm el vermedi. Aklımda en geniş olanı mümkün olduğunca çapraz koymak var. Böylece yana fazla alan yemiyecek ve derinlik hissine katkıda bulunacak. Glosso'larda Perşembe günü geliyor hayırlısıyla.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Ocak 28, 2009, 12:08:01 ÖS »
Dün 2,5 litre su değişimi yaptım ve filtreyi temizledim ve biraz balıkları izleyim dedim. Ama erkek Kiraz'dan başka balık göremedim ve etrafı araştırmaya başlayınca iki dişi'nin akvaryumdan atlamış yan tarafta ölmüş olduğunu gördüm :( Neden ikisi birden atladı hiç anlam veremedim. Eğer yolum düşerse yarın iki dişi daha alacağım ve belki onları ana tanka aktarırım. Muhtemelen yarın Glosso'larımda gelecek ondan sonra yeni bir resim eklerim.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Ocak 28, 2009, 13:26:46 ÖS »
karidesleriniz icin uzuldum. benimde zamanında 2 tane karidesim intahar etti aynı sekilde. o gunden sonra suyu tam doldurmamaya basladim akvaryuma. askı kapak kullandıgım icin bi kac balıgımda atladi akvaryum dısına. suyu tam doldurmadıgım ıcın boyle sorunlar yasamıyorum artık. tekrar gecmis olsun.

Zamansızlık

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2009, 15:04:29 ÖS »
Atlayanlar karideslerim değil öyle olsa keşke bir sürü karides var zaten elimde. Maalesef atlayanlar Kiraz Barb'lar.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2009, 15:41:06 ÖS »
Nazarım değdi galiab :) Geçmiş olsun abi.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2009, 16:22:03 ÖS »
Barış bey geçmiş olsun balıklarınız için üzüldüm.Birkan'ında dediği gibi gözü değmiş olabilir ;D
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2009, 16:23:36 ÖS »
Sağol Birkan galiba benimde biraz nazarım değdi :) Çok severek almıştım o balıkları. Ama büyük suçlu erkek Kiraz Barb. Dişileri akvaryumda hiç rahat bırakmıyordu sürekli kovalıyordu. Sanırım çiftleşmeye hazırdı ama dişiler tipinimi beğenmedi nedir toplu olarak intihar etmişler :D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2009, 16:49:41 ÖS »
:D masallah cekin bi dahaki sefere

Zamansızlık

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2009, 18:50:28 ÖS »
devletabi,
Geçen sene bende vardı böyle bir küçüksu. Yazın bozmuştum. Şimdi senden özenip yeniden kuramaya karar verdim. Bende 160 litrelik MP-Eheim tank var.
Bir arkadaş görüp çok beğendi ben de orijinal dolabı kapağı kumu, balıkları ve bitkileri ile ona bedava verebileceğimi söyledim. Bugünlerde bir tank eksilecek evden.
Ertesi sabah ayılınca sözümden dönmeyi düşünmedim ama çok üzüldüm.  :'(

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #14 : Ocak 30, 2009, 00:05:03 ÖÖ »
Bülent abi büyük tanklar bir tarafa bu tip minikler bir tarafa benim için. Gerçekten seyretmesi ve uğraşması ayrı bir zevkli. Bence hiç bekleme sende kur. 160 litrelik tank'da hoşmuş senin insan üzülmeden edemez gerçekten.
 Bugün glosso'lar geldi ve tanka diktim. Benim tanka göre baya fazla miktarda vardı bende en işe yararları ekledim geri kalanları ayırdım. Bu işlemden önce de 1,5 litre kadar su değiştirdim ve su değişimlerini haftada 3 defa yapmakta karar kıldım. İşte resimler:

İntihar eden dişi Kiraz Barb'larımın yerine hala yenilerini alamadım ama inşallah alacağım.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor