Barış Bey, Soner Bey ben linkini verdiğim sistemi denemedim.Fakat geçen yıl vortex reaktör yaptım, fazla yer kapladığı için sonra dış filtrenin yanına aldım, harici olarak uzun süre mayalı sistemle kullandım bir problem yaşamadım.Şişe kapaklarını, hortumları ve bağlantı yerlerini sağlam yaptıktan sonra bir problem olacağını sanmam.Çünki dış filtrelerimizden çıkan suyun oluşturduğu basınç önemli birşey değil.Maya şisesinden gelen basınç çok daha yüksek oluyor.Yada şöyle bir şey daha denenebilir.
http://forum.aquatic-gardeners.org/viewtopic.php?t=550Az yer kaplıyor ve verimli olur sanırım.
Yada vortex yapabilirsiniz. Krema pompası ve küçük bir motorla kibar birşey yapabilirsiniz.
Fakat sistemi 24 saat çalıştırmanız gerekiyor(mayayı kapatamadığınız için) ve sirkulasyon motorunu gece kapatsanız sabah içinde gaz biriktiğinden otomatik başlatamıyor, yer kaplıyor v.b problemler çıkıyor.
Ancak gaz lambası veya benzeri camdan ürünlerle yapmak bana çok pratik gelmedi.Hem delme şekil verme, hemde esnememe problemleri olduğundan bilemiyorum.