Gönderen Konu: Akvaryum kumu  (Okunma sayısı 2081 defa)

eşkina53

• Yeni üye
  • *
Akvaryum kumu
« : Ocak 10, 2009, 20:49:40 ÖS »
Saygıdeğer Hobiciler;
New aqua Life adlı akvaryum kumunu kullanan veya bu kum hakkında bilgisi olan kardeşlerim yardımlarını bekliyorum.100*45*50 bitkili akvaryum kuracağım.bu kum en üst katmana mı yoksa alt katmanlarda mı kullanılır.Ayrıca bu kumu yıkamak gerekir mi?Şimdiden teşekkür ederim.

« Son Düzenleme: Ocak 10, 2009, 20:50:24 ÖS Gönderen: eşkina53 »
Ogün ÖZKAN
120lt bitkili tropikal

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: Akvaryum kumu
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2009, 01:12:48 ÖÖ »
Kumu nereden aldığınız veya daha da önemlisi markası/üreticisi hakkında bilgi vermeniz daha uygun olur. Lakin bu kum gördüğüm kumlardan birisi değil.
Görüşmek üzere,

eşkina53

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2009, 09:46:32 ÖÖ »
Sayın Özdemir;önce ilginizden dolayı teşekkür ederim.Bu kum 1-3 mm civarında siyah bir kum olup,ambalajlı paketinin kenarında Yosun akvaryum yazmakta.Yosun akvaryumun sitesine girdim fakat kumla herhangi bir bilgiye ulaşamadım.
Ogün ÖZKAN
120lt bitkili tropikal

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2009, 21:24:09 ÖS »
Eğer almadıysanız bu kumu almamanızı tavsiye ederim. Kumun özelliğini bildiğim için demiyorum bunu bilmediğim için diyorum. Özellikle Yıldırım abi'de bu kum hakkında birşey bilmiyorsa risk'e girmemek lazım. Özellikle piyasada oldukça uygun fiyatla bulabileceğiniz yığınla kum varken riske girmeye değmez.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2009, 13:43:10 ÖS »
Siyah quartz kum olabilir mi acaba diyorum. Bu arada quartz bitki açısından tavsiye edilebilir bir kum değil. Ben de yıllarca kullandım ve hala kumumun yarısı(rotalaların üzerinde bulunduğu) quartz. Ancak fazla fiyat farkı yoksa tanınmış ve kendini kanıtlamış kumların yanında almaya değmez bence. Elde bu var diyorsanız ayrı tabii.

Ben her zamanki gibi Hagen siyah öneririm. İnternetten almayı da düşünebilirsiniz. Kargo fiyatı da kum için sanılanın aksine çok fazla birşey olmuyor galiba.

Öyle değil mi Yıldırım Abi ;D ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2009, 14:07:53 ÖS »
Bir gün toros dağlarına kazma kürek gidip bir kamyon kırmızı, mor, siyah kayalardan toplayıp bunları kırmak gerek. ;D
Beyşehirden eski Antalya yolu üzerinden gidecek olursanız akarsu yataklarında da kum ve çakıl halinde. Koyu kırmızı çakıl. İsteyen analiz ettirsin. 

Al sana flourite red ve flourite dark karışımı. Alüminyum, demir, vanadyum, potasyum, çinko, magnezyum ne isterseniz var içinde.
Alüminyum ve demir bileşikleri en yüksek oranda. Seydişehir Alüminyum tesislerinin burada kurulmasının nedeni de bu.

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2009, 15:01:07 ÖS »
Beyşehir civarları çok sık gidip geldiğim bir yer. Buradan alınacak kırmızı renkli kaya ve kumlardaki alüminyum bileşikleri kabul edilebilir düzeyin çok üzerinde ve düşük pH ortamında hem bitki hem de balıklar için zehirleyici olabilir. Ancak o bölgede taşımaya üşenmesem akvaryumlarda kullanmak isteyebileceğim pekçok kaya türü var (kesinlikle içinde kırmızı ve sarı renklerin olmadığı türden).
Görüşmek üzere,

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2009, 15:03:42 ÖS »

Ben her zamanki gibi Hagen siyah öneririm. İnternetten almayı da düşünebilirsiniz. Kargo fiyatı da kum için sanılanın aksine çok fazla birşey olmuyor galiba.

Öyle değil mi Yıldırım Abi ;D ;D

Biz MaltepePet olarak kum ve kaya gönderilerini karşı ödemeli olarak yapıyoruz. Bu durum sitede sözkonusu ürünlerde zaten belirtilmiş durumda. Kargo şirketlerinin yer ve miktara bağlı olarak bu şekildeki ağır paketlere ne bedel çıkartacağı malesef pek belli olmuyor ve birbirlerini de tutmuyor.
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2009, 15:07:47 ÖS Gönderen: admin »
Görüşmek üzere,

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2009, 22:46:00 ÖS »
Başka bir firmadan Ankara'dan Bursa/Gemlik'e 25 kilo hagen'i yaklaşık 10 lira civarın da bir kargo ücretine getirtmiştim.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

eşkina53

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2009, 10:17:28 ÖÖ »
arkadaşlar;ilginize tekrar teşekkür ederim.İthalatcı firma Yosun akvaryumla telefonda görüştüm,bana bu kumun demirce zengin elemenetlerle karışık kum olduğunu söylediler.Bu kumu yıkamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.Sizlerinde belirtiği gibi bilinen kum kullanmak tabiki garantili fakat kargo maliyeti de eklenince malum.Tabi bu kumun burdaki fiyatı da 2 kg 10 TL.Bakalım ne yapacağım.
Ogün ÖZKAN
120lt bitkili tropikal

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2009, 10:23:51 ÖÖ »
kumun kargosu gercekten cok tutuyor   :(

Zamansızlık

eşkina53

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2009, 10:12:46 ÖÖ »
100*45*50h ebatlarında yeni akvaryum kuruyorum.en alt kat 2 lt kadar normal çicek torfu,üzerine 4-5 cm kadar 1-3 mm dere kumu ve üzerine de bu bahsettiğim siyak kumdan ilave edeceğim.acaba ne kadar bu kumdan(kg) ilave etmem gerekir?Arkadaşlarımın kum konusunda başka önerileri olabilir fakat Rize de oturduğum için ve ekonomik nedenlerden dolayı başka altarnetif seçeneğim yok.Tüm akvaryumcu kardeşlerime saygı ve sevgilerimle..
Ogün ÖZKAN
120lt bitkili tropikal

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2009, 11:33:29 ÖÖ »
20-25 kg civarında kullanman yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ancak bu şekilde fazla katmanlı taban kullanmak bitki söküm/dikimlerinde kumun karışmasına ve isenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.
Görüşmek üzere,

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #13 : Ocak 19, 2009, 16:18:49 ÖS »
Yıldırım abiye katılıyorum katmanlı tabaka özellikle ilk kurulumda peyzaj aşamasında problem yaratabiliyor. Ben 4 katmandan oluşan tabanımda en üste hagen'i koymadan önce altına sineklik teli koydum. Bitki sökmem gerektiği zamanda bitkiyi biraz çekip köklerini keserek çıkartıyorum. Sonra eğer kök çok derinde değilse kökü çıkartıyorum.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2009, 20:08:48 ÖS »
Beyşehir civarları çok sık gidip geldiğim bir yer. Buradan alınacak kırmızı renkli kaya ve kumlardaki alüminyum bileşikleri kabul edilebilir düzeyin çok üzerinde ve düşük pH ortamında hem bitki hem de balıklar için zehirleyici olabilir. Ancak o bölgede taşımaya üşenmesem akvaryumlarda kullanmak isteyebileceğim pekçok kaya türü var (kesinlikle içinde kırmızı ve sarı renklerin olmadığı türden).

Aman diğer renklerde olanlara da dikkat edin o zaman, boksit kırmızı değildir. Kiremit kırmızısı olanlara bu rengi demir hidroksitler verir, benim bildiğim. Risk sarılarda.