Gönderen Konu: Sadece nano  (Okunma sayısı 1595 defa)

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: Sadece nano
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2009, 15:35:31 ÖS »
En güzeli aslında nano akvaryumlar gerçekten. Ama benim gibi hemen her tür bitkiyi bulundurmaktan hoşlananlar için iş zor oluyor. Çünkü çoğu bitki nanolara uygun olmuyor.
Yılmaz, akvaryum biraz gelişince oldukça güzel olacak gibi görünüyor. Sürekli su değişimi şu anda devrede mi? Ayrıca akvaryumunun sağ tarafı ileride başına dert olabilir. Çabuk gelişime geçerlerse iki günde bir elini sokup budaman gerekebilecek türden bitkiler.
Görüşmek üzere,

yılmaz sağ

• Üye
  • **
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2009, 15:38:30 ÖS »
Sürekli su değişimi dün test amaçlı açıldı usta, bu gün gerekli sabitlelmeleri yaptıktan sonra devrede olacak. Sağ taraf aslında 12 şubatı bekliyor ama böylede kalabilir, bakalım.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #17 : Şubat 07, 2009, 22:00:32 ÖS »
Yılmaz sürekli su değişimi derken neyi kastediyorsunuz. Nasıl bir sistem kurdun çok merak ettim :) Yıldırım abi'nin de dediği gibi nano'lar bir başka oluyor ve tadından yenmiyor ama yine dediği gibi bitki bulmak biraz zor oluyor.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

yılmaz sağ

• Üye
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 09, 2009, 15:30:34 ÖS »
Nano tank, büyük takın yanında. Küçük bir sirkülasyon motorunun debisini dört saatte bir yedi litre olacak şekilde ayarladım, iç filtre büyük tanktan nanoya su basıyor nanodanda ana tanka bir hortum vasıtası ile dönüyor. Bu sayede nano için ekstradan ısıtıcı, filtre ve gübre kullanmıyorum :) devir tasarruf devri.

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #19 : Şubat 09, 2009, 15:35:31 ÖS »
supermis ya tebrikler. :)

Zamansızlık

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #20 : Şubat 09, 2009, 16:01:47 ÖS »
Nano tank, büyük takın yanında. Küçük bir sirkülasyon motorunun debisini dört saatte bir yedi litre olacak şekilde ayarladım, iç filtre büyük tanktan nanoya su basıyor nanodanda ana tanka bir hortum vasıtası ile dönüyor. Bu sayede nano için ekstradan ısıtıcı, filtre ve gübre kullanmıyorum :) devir tasarruf devri.

Hevesinizi kırmak istemem ama yaş ilerledikçe insan daha çok ayrıntılara takılıyor.Büyük tank olur ya (inşallah olmaz diyelimde)ya yedi litreden fazla su basarsa veya nano da bir sorun olupta su ana tanka dönmese,gerçi bunları düşünmüştürsünüz ve ona göre tedbirinizi almıştırsınız da.Ben yinede bir hatırlatayım dedim.Nanonuz çok şık olmuş iyi seyirler.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #21 : Şubat 09, 2009, 16:28:09 ÖS »
Gerçekten güzel bir sistemmiş :) Hatta ben bile yapabilirim böyle birşey. Nede olsa benim iki akvaryumda birbirine yakın. Hatta ben bu sistemi ilk olarak Apisto yavrularının olduğu tank'ta deneyim diyecem ama muhtemelen ilk yavruları çekecektir motor :D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

yılmaz sağ

• Üye
  • **
« Yanıtla #22 : Şubat 09, 2009, 17:42:15 ÖS »
Gerçekten güzel bir sistemmiş :) Hatta ben bile yapabilirim böyle birşey. Nede olsa benim iki akvaryumda birbirine yakın. Hatta ben bu sistemi ilk olarak Apisto yavrularının olduğu tank'ta deneyim diyecem ama muhtemelen ilk yavruları çekecektir motor :D
  Barış senin için detay resimlerini yollarım daha rahat karar verebilirsin. Yavruları çekmeyebilir çünkü motor kısmı öbür tankta kalacak sonuçta. Soner bey; Nanodan dönüş 26 litre/saati kaldırabiliyor. Motor durunca ise nanodan 0.3 litre ana tanka geri basma oluyor :)
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2009, 17:43:09 ÖS Gönderen: yılmaz sağ »

yılmaz sağ

• Üye
  • **
« Yanıtla #23 : Şubat 14, 2009, 13:41:40 ÖS »
Yeni değişiklikler ve eklemeler yapıldı. Pagoda taşı çıkartılıp yerine fosil kaya kondu. ilk canlılar badis badisler eklendi.

dişi badis :)

yandan görünüm

erkek badisim :)

« Son Düzenleme: Şubat 14, 2009, 13:44:49 ÖS Gönderen: yılmaz sağ »

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #24 : Şubat 14, 2009, 13:54:17 ÖS »
masallah cok guzel :)

Zamansızlık

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #25 : Şubat 15, 2009, 12:42:36 ÖS »
Eski halinden çok daha güzel olmuş Yılmaz. Kaya da oldukça şık durmuş, her ne kadar ben o açısını biraz değiştirmeni istesem de:) Glosso nano tanklar için pek sevdiğim bir bitki değil ama, neticede beğeni meselesi elbette. Bitkiler gelişip, boşlukları doldurunca çok daha etkili bir görünümü olacaktır elbette. Bakalım senin cinerum ne yapacak orada.

Sadece bir öneri: Stellataları çıkarıp, önlerindeki palustrisleri geriye aldıktan sonra, solda kayanın yanında kalmış helfierileri burada yeni çıkacak açıklığa, dere kenarı boyunca dizmen sanki daha hoş olur !!!
Görüşmek üzere,

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #26 : Şubat 16, 2009, 10:43:52 ÖÖ »
Gün geçtikçe daha güzel olacaklar imrenerek baktım doğrusu.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında