Gönderen Konu: yeni bir akvaryum kurulumu için acil yardım bekliyorum:!!!  (Okunma sayısı 1113 defa)

whitegull_07

• Yeni üye
  • *
yeni bir akvaryum kurulumu için acil yardım bekliyorum:!!!
« : Aralık 29, 2008, 00:32:48 ÖÖ »
merhaba arkadaşlar, ilk olarak aranızda olmaktan ve sulatındaki bu eşsiz doğa harikaları hakkında sizlerden bilgi alacağıma,yardımlarınızla çok güzel bir bitkili akvaryum kuracaüıma inanıyorum.yaklaşık 5 aydır akvaryum ile uğraşıyorum . ve bu artık benim hobim oldu diyebilirim.tek bir sorunum var ben hiçbişey bilmeden bu işe tabir yerindeyse bodozlama daldım.şu an karma chıckled akvaryumum var. fakat ben bitkili ve çok güzel bir akvaryum kurmak istiyorum ve tabi bunun okadarda kolay olmadığını biliyorum.ama sanırım şu anki altyapım bunun için müsait... ama ne besleyeceğimi yada nasıl yapacağımı bilmiyorum.inanıyorumki sizlerle beraber idealimdeki akvaryuma ulaşabileceğim.şu an kullandığım tankın özellikleri:
120*55*70 ebatlarda
1 adet lifetech 828 dış filitre
1 adet lifetech 838 dış filitre
1 adet powerade iç filitre
1 adet 200w ısıtıcı
1 adet 140w ısıtıcı
1 adet mavi su altı florasan
1 adet pembe su altı florasan  ( bunların ne işe yaradığı konusunda hiç bir fikrim yok :DDD  )

bir aydıe nette geziyorum ama nasıl ne yapacağımı yada nerden başlayacağımı çözemedim. ami bildiğim tek bişey var mükemmel bir bitkili akvaryum olmalı. bu konuda maddi bir kısıtlamam yok .  sizlerden yardım bekliyorum ... sevgiler..

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: yeni bir akvaryum kurulumu için acil yardım bekliyorum:!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 29, 2008, 13:44:51 ÖS »
Merhabalar. Öncelikle chichlid türleri ile bitki aynı akvaryumda biraz güç bir iş (bir iki istisna dışında). Bu nedenle öncelikle bu balıklardan kurtulmalı, ve bitkili akvaryuma başlangıç yapmalısınız. Bunun için ilk önce ne tür bitkiler ve ne yoğunlukta bitkilendirme isteyeceğinize karar vermelisiniz. Lakin tüm kurulum bu ana fikir üzerinden yola çıkılarak oluşturulacaktır. Buna göre ışıklandırma seçilecek, zemin hazırlanacak, CO2 ve gübre rejimine karar verilecektir. Akvaryumunuz oldukça geniş ve güzel bir kurulum yapılabilir. İki filtreniz olması da ayrıca bir avantaj. Biri ile mekanik, biri ile biyolojik filtrasyon yapılarak su değerleri muhafaza edilebilir. Bitkili akvaryumların en zor yanı ışıklandırmadır. Sizin akvaryumunuzda koyacağınız bitkilere göre litre başına 0.5 wattan 1 watta kadar bir aydınlatma ihtiyacınız olacak. Kapak sisteminizin nasıl olduğunu bilemiyorum ancak gene de ön fikir olarak akvaryum üzerine sığdırmanız gereken floresan sayısının 250-400 watt aralığında yada başka bir ifadeyle 8 ile 13 floresan arasında olması gerektiğini söyleyebilirim. Eğer HO T5 floresan kullanma imkanınız olacaksa 54 wattlık floresanlardan 5-8 adet te kullanabilirsiniz. Önce bu ışıklandırma konusuna bir çözüm getirebilirseniz diğer konulara da bunun ardından sırasıyla değiniriz. Kolay gelsin.
Görüşmek üzere,

whitegull_07

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 29, 2008, 23:55:09 ÖS »
Evet sanırım haklısınız.ilk olarak bu balıklardan kurtulmak lazım.sürekli alışveriş yaptığım akvaryumcu ile görüştüm. bütün balıkları verip yerine yeni akvaryum için gerekenleri temen etmeye başlayacağız.sanırım en doğrusu akvaryumu komple boşaltıp baştan yaratmak.bizim burada (antalya) su ürünleri üretim tesisi var ve bitki dahil herşey (tüm antalya,burdur.ısparta illerinin akvaryumcuları burdan temin ediyorlar) burada mevcut.bugün telefonda su ürünleri mühendisi arkadaşımla görüştüm bakalım yardımc olacağını söyledi.benim sizlerden isteğim ; hangi kumları ve gübreleri varsa hangi mekanik aletleri ve bakımı kolay olan bitki çeşitlerini dile getirmeniz. ha birde mekanik ve biyoloik filitre olayından kastınızı algılayamadım.bu konularda beni aydınlatırsanız minnettar kalırım.şimdiden ilginize teşekkürler... sevgilerimle....
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 00:07:34 ÖÖ Gönderen: whitegull_07 »

whitegull_07

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2008, 00:08:51 ÖÖ »
[img][/ig]  işte benim su altı dünyam:)     içinde bulunan bu kayaları ve mercanları bitki akvaryumundada kullanabilirmiyim?
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2008, 00:39:55 ÖÖ Gönderen: whitegull_07 »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2008, 15:39:53 ÖS »
Suya etkileri bir yana, bence bitkili akvaryumda bu tip yapay, renkli, alakasız şeyler özellikle bitkili akvaryumlarda abes kaçmakta. Ayrıca o taş mercanlar balıklarınıza zarar verebilir.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2009, 21:58:40 ÖS »
merhabalar öncelikle hayırlı olsun yeni kararınıza tankınız güzel ama biitki akvaryumuna geçeceğiniz için o tankı tek kulanacaksınız yani içindeki herşey çıkacak tek cam kalcak sonra yıldırım beyinde dediği gibi bitki seçimi sonra zemin katmanarı dekor ve aydınlatma tabiri caizse altan üzte doğru gidecez ben de 120*60*40 ebatlı tank vardı bozdum onu 200*70*54 ebatlarında tank yaptırdım birazdan başlık açıp kurulumu analatacam yardımım dokunursa size sevinirim sağlıcakla
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com