Gönderen Konu: CO2 Tüplü Sistem Kurulumu  (Okunma sayısı 3186 defa)

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: CO2 Tüplü Sistem Kurulumu
« Yanıtla #15 : Nisan 06, 2009, 12:58:52 ÖS »
1. Bir sitede co2 yangın söndürme tüplerinin kullanılmaması gerektiği bunun yerine bu iş için olan tüplerden alınması gerektiğini okumuştum.. bendede 5 lt'lik co2 yangın söndürme tüpü var kullanabilir miyim ?

Yangın söndürme tüpünüz çelik çekme dikişsiz borudan yapılan türden ise elbette kullanabilirsiniz. Ancak içinde kuru toz kullanılmış ise dolumdan önce mutlaka yıkattırılması gerekiyor. Ayrıca tarihi çok eski ise doldurmak istemeyebilirler.

2. Bu regülatörlerin tipleri yada başka cinsleri var mı acaba ? Benim bulduğum birinde sanayi tipi olduğunu söylediler ve işimi görmez diye vermediler.. Bunu ararken adlandırabileceğimiz bir çeşidi var mı acaba ?

Tüpünüzle birlikte kullanabileceğiniz regülatörler CO2/Karışım yada Argon gazları için kullanılan regülatörler olabilir. Üzerinde hassas ayar vanası olan türleri tercih etmeniz uygun olacaktır. Ayrıca Ista marka CO2 regülatörleri hem fiyat hem de kullanışlılık açısından gayet güzel ve sorunsuz iş görüyor.

3. Regülatörü üzerinde ki vanadan ayarlarken basıncı kaça getirmemiz lazım ? değişken bir değer midir yoksa bir derecesi var mıdır ?

Vereceğiniz gazı monometre ile değil araya bağlayacağınız bir damla sayacı ile yapmanız daha doğru olacaktır. Verilen gaz çok düşük miktarlarda olacağından (saniyede 1-5 kabarcık gibi) çoğu manometrede bu kadar düşük basıncı göremezsiniz. Vereceğiniz gaz miktarı ise tamamen akvaryuma özeldir. Bunu bitki sıklığı, akvaryum hacmi, ışıklandırma miktarı, gübreleme rejimi gibi faktörler belirler.
Görüşmek üzere,

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2009, 13:09:48 ÖS »
Çok teşekkür ederim Yıldırım Bey verdiğiniz bilgiler için.. Yangın söndürme tüpünü çelik çekme ve dikişsiz borudan olup olmadığını bir sorayım bilmiyorum çünkü.. Anlamamızın bir yolu var ise bilgilendirilmeye hazırım :) İçinde kinin sıvı co2 olduğuna eminim onu özellikle sormuştum.. ISTA marka regülatörü eğer uygun olursa mevcut yangın söndürme tüpümde kullanabilir miyim acaba ? Standartmıdır bağlantı yerleri ?

Saygılar
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #17 : Nisan 06, 2009, 13:37:34 ÖS »
Merhabalar. Eğer içindeki gaz sivi CO2 ise çelik çekme tüptür, ayrıca bu tüpler boş iken bile oldukça ağırlardır. Ista regülatörlerin bağlantıları ise standart olup tüm CO2 tüplerine uymaktadır.
Görüşmek üzere,

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #18 : Nisan 06, 2009, 14:45:48 ÖS »
yeni gördüm ama Yıldırım Abi en doğru şekilde cevaplamış :)

Zamansızlık

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #19 : Nisan 06, 2009, 14:51:23 ÖS »
Harun Bey size bu konuyu açtığınız Co2 bağlantısını çok güzel bir şekilde ve açıklayıcı bir biçimden anlattığınız için Yıldırım Bey'ede sorularımı cevapladığı için çok teşekkür ederim.. Acaip ihtiyacım olan ve ne zamandır araştırıp bulamadığım çok değerli bilgiler edindim sayenizde..
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #20 : Nisan 06, 2009, 15:02:34 ÖS »
yardımcı olabildigimiz icin ayrica mutluyum. cunku ben bu sisteme gecmek istedigimde sizin gibi cok zorlanmistim. ilcede oturmaninda dez avantajlari malzeme tedariki v.s. sistemi kurdugumda ilk isim paylasmakti. guzel bir duygu :) biz tesekkur ederiz
« Son Düzenleme: Nisan 06, 2009, 15:19:12 ÖS Gönderen: Punk@rt »

Zamansızlık

CATBALCA

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2009, 01:50:27 ÖÖ »

Harun bey gerçekten bana da çok yardımcı oldunuz .İnsanın foruma huzurla güvenle girmesini sağlıyorsunuz...

Sevgiler...
 Hakan Güleç.

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #22 : Mayıs 03, 2009, 16:21:39 ÖS »
Estagfurullah ne yaptik ki. Umarim basarili olursunuz.

Zamansızlık

sldgrnd

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : Ağustos 14, 2009, 02:28:37 ÖÖ »
Harun Bey, bu sistemde hep kafama takılan birşey var. Neden hem regülatör hem de inca ayar vanası kullanılıyor?  Yani regülatör sayesinde istenilen çıkış miktarı sağlanmış olmuyor mu? Yani regülatör ve ince ayar vanası ile tam olarak ne yaptığımızı anlatırsanız çok sevinirim. Malum mayalı sistem bir yere kadar, eninde sonunda sistem kurmamız gerekecek:)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #24 : Ağustos 14, 2009, 10:07:59 ÖÖ »
 Sorunuzu ben cevaplayayım. Ragülatör tüp'ten gelen 40-70 bar arası basıncı 4-8 bar seviyesine indirmemize yardımcı oluyor. Eğer arada ince ayar vanası olmaz ise bu 4-8 bar arası gelen gaz doğrudan tanka giderki buda çok fazla bir miktar. İnce ayar vanası ile istenilen seviyeye düşürülen basınçlı gaz saniyedeki istenilen miktarda ayarlanız. Bazı regülatörlerin çıkış kısmında ekli ince ayar vanası bulunmaktadır. (Özsoy) Bazılarında ise yoktur ve bir tane almak gerekir. İnce ayar vanası ne kadar kaliteli ise ayar yapmak o kadar kolay olur.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

sldgrnd

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : Ağustos 14, 2009, 14:39:26 ÖS »
Anladım, teşekkür ederim. Ama bir sorum daha var, ince ayar vanası ile regülatör arasındaki kısa bağlantıda oluşacak basınç sorun olmuyor mu? Ya da selenoid vana kapandığı zaman regülatör ile selenoid vana arasındaki bağlantıda da aynı durum var.

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2009, 18:01:47 ÖS »
O dediginiz selenoid valf ile regülatör arasında cok fazla bir basınc olmuyor. Cunku arada kalan kısım hacim olarak cok degil. Basınc olusturacak bir durum olmuyor. Mutlaka bir gaz sıkışması var ama bu tehlike arz edecek kadar degil. Bu zamana kadar ben saglikli bir sekilde kullanıyorum bir sorun ile karsılasmadım.

Zamansızlık

San Mames

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2009, 19:43:01 ÖS »
Bir şey sormak istiyorum.Bu Özsoy marka olan regülatöre selenoid valfi nasıl monte edilecek ya da ne tarafona monte ediliyor,bunun için ayrıca bir aparat almak durumundamıyız,bu aparatın ismi nedir acaba?şimdiden teşekkür ederim.

Punk@rt

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #28 : Ekim 02, 2009, 15:07:55 ÖS »
Bazı modellerde aparat kullanılıyor. Bana gelen aparatlarin adi 'rekor' aradaki baglantilari sagliyor. Selenoid valf ve regulator arasına takiliyor.

Zamansızlık