Co2 Tüpü - Regülatör - Selenoid Valf - İnce Ayar Vanası - Damla Sayacı - Difüzör = Suda Çözülen Co2

1- CO2 Tüpü ( 10 kg)
2- Tüp Vanası : Bütün parcalar birleştirildikten sonra tüpün vanasını yarım tur açmak yeterli oluyor.
3- CO2 Regülatörü : Sağdaki gösterge iç basıncı, soldaki gösterge dış basıncı belirtir. altındaki vana tüpten gelen co2 nin açılması için ayarlanır.
4- Selenoid Valf : Bir Timer yardımıyla co2 yi akvaryumdaki ışığa göre ayarlamak için kullanılır. Sürekli co2 vermek istemeyenler için idealdir.
5- İnce Ayar Vanası : Regülatörden gelen co2 yi asıl ayarlayacagimiz vana
6- DIY Damla Sayacı : Akvaryuma vereceğimiz co2 yi kabarcık olarak görmemizi sağlayan düzenek
7- Cam Difüzör : Suda co2 yi çözmek için.

Regülatör, Selenoid Valf ve İnce Ayar Vanasi baglantilarini yaparken aşağıdaki somun bandını kullanmak zorunda kaldım çünkü bağlantılarımda sızdırma sorunu yaşadım. ama bantladığımda bant conta görevi gördü ve tam sızdırmazlık sağladı.

Sistemi saniyede 2 kabarcık olarak ayarladım. (co2 çıkış basıncı 7 bar) Selenoid valfi ısınma sorunu olmamasi için 3 farklı zaman dilimine ayarladim dun gece 3 saat calıştı ısındı fakat bu ısınma regülatöre etki etmedi, sistem normal ve sorunsuz bir sekilde calısıyor umarım böyle devam eder

Sistemin Maliyeti:
1- Co2 Tüpü 10 kg. (Bunun Fiyatını bilmiyorum bana hediye geldi.)
2- Gentec Marka Co2 regülatör = 75 ytl
3- Ceme Italyan Marka Selenoid Valf = 20 ytl
4- Paslanmaz Celik Ince Ayar Valfi = 20 ytl (Ne kadar kaliteli olursa o kadar sağlıklı çalıştığını söylediler)
5- Ara bağlantılar için rekorların tanesi 1 ytl toplam= 4 ytl.
6- 1 adet çek valf ve eczanelerde satılan serum kitinden yaptığım damla sayacı = 1 ytl.
7- Basınca dayanıklı hortum 1 metre = 1 ytl.
8- Cam Difüzör = 15 ytl.
Genel toplam Co2 tüpü haric = 136 ytl.
Kurulumda verdiği bilgilerle yardımcı olan Barış ER ve Yıldırım ÖZDEMİR ' e ayrıca teşekkür ederim. Umarım yanlış bir bilgi paylaşmadım. Eğer varsa lütfen düzeltin teşekkürler.