Gönderen Konu: Yeni bir kurulum  (Okunma sayısı 2334 defa)

akvarist

• Üye
  • **
Ynt: Yeni bir kurulum
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2009, 18:32:04 ÖS »
Aslında fotoğraf çekmek için çok fazla beklememe gerek yokmuş :D
Fotoğraf makinamda iyi olduğu için fena olmayan fotoğraflar alabildim.Karidesleri yetiştiren ve aldığım İbrahim'e tekrar teşekkür ederim. Umarım akvaryuma uyum sağlarlar kayıp yaşamadan bu sevimli hayvanları yetiştiririm. :-\

Tabi şimdilik küçük oldukları için nadir görüyorum arkadaşları o anlardan bir yakın çekim;

BU da akvaryumun son hali.

Kamil   
Bornova/İzmir

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2009, 18:42:39 ÖS »
3ay sonra geldiğim noktayı paylaşayım istedim.Aslında 1 ay önceki hali dahada güzeldi. Son günlerde subulatanın yaşlanması ile birlikte boyları uzamaya başladı. Oysa daha önce zemin bitkisi vazifesini görüyordu;

Aslında üşenmeyip ısıtıcıları , boruları , ıvır zıvırları çıkararak birkaç fotoğraf çeksem daha güzel görünecek

Yavru cüce vatoz tıkınmakla meşgul:) Kiraz karidesleri yakalayamadım onlarda güzel pozlar verseydi :(

Bu da gülden bir kesit;

Kamil   
Bornova/İzmir

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2009, 19:46:17 ÖS »
Bende karidesleri aynı arkadaştan almıştım, çok memnunum. Maşallah bitkileriniz çok sağlıklı gözüküyor.

Zamansızlık

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2009, 02:10:36 ÖÖ »
Evet akvaryum çok güzel görünüyor. Canlı doğuran besleseymişsiniz harika olurmuş subulatalar yavrular için :) Yalnız arkaya kırmızı birşeyler lazım gibi. Limnopholia ile subulataların tonu çok yakın çünkü.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2009, 14:25:21 ÖS »
Limnopholia aromatica var, tek köktü yeni çoğalmaya başladı. O çoğalırsa aquatica ları azaltacağım. Aromaticanın hem rengi daha güzl hemde formları çok güzel.
Kamil   
Bornova/İzmir

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2009, 16:13:15 ÖS »
Maalesef subulata'lar bir süre sonra zıvanadan çıkıyor. Bendekiler bir ara saz kadar olmuşlardı. Subulata yerine size echinodorus tenellus önerebilirim. Subulata'dan daha iyi duracaktır. Bitkilerin gelişmesiyle sağdaki mangrow'lar kaybolmuş ve dekor gözükmez olmuş. Onları orta boşluğa kaydırmayı düşünebilirsiniz.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #21 : Temmuz 02, 2009, 08:39:42 ÖÖ »
Barış Bey, akvaryumu kurduğumda tenellus da vardı. Ancak ben başarılı olamadım.Kapak sisteminden dolayı ışığı 0,5 w/lt nin üzerine çıkamıyorum , yükseklikte biraz fazla olduğundan gerçek taban bitkilerinde pek başarılı olamadım. Akvaryumun yüksekliği az değilse subulata bir süre taban bitkisi vazifesi görüyor.Benimkilerde 3-4 ay idare edecek gibi. Biraz daha geçince subulataları tamamen söküp taze sürgünlerinden tekrar diksem 6 ayda öyle idare ederim diye düşünüyoruım?Bu konuda deneyiminiz varmı?
  Ayrıca dizayn açısından ortada bir boşluk bırakmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. derinlik hissi veriyor bence.
Mangrowlar kökleri fotoğrafda iyi çıkmasada çıplak gözle daha arada kaybolmuş değiller. Teşekkür ederim ilginize ,selamlar.
Kamil   
Bornova/İzmir

Akartuna

• Üye
  • **
« Yanıtla #22 : Temmuz 27, 2009, 12:10:24 ÖS »
Çok güzel olmuş emeğinize sağlık.
100 lt Bitkili
360 lt Tropheus
50 lt apistogrramma cacu