Gönderen Konu: Yeni bir kurulum  (Okunma sayısı 2334 defa)

akvarist

• Üye
  • **
Yeni bir kurulum
« : Aralık 20, 2008, 13:37:30 ÖS »
80*30*45 boyutlarında 2 senedir devam eden bir akvaryumum var. Geçen yıl iyi bir bitki yüküyle mayalı sistem co2 takviyesiyle
güzel sayılabilecek bir seviyeye gelmişti.
http://
Yaz sıcaklarının başlamasıyla soğutma sistemi olmadığından tankdaki bitkiler kötü duruma düştü.Mevcut balıklar ve anubiaslarla fazla müdahele etmeden akvaryumu korudum. Son günlerde yeniden bitkili tank sevdamın depreşmesiyle birlikte, geçen yıldan aldığım derslerinde tecrübesiyle tankımı yenilemeye karar verdim.İlave olarak Tüplü Co2 sistem kuruyorum ve tabanda biraz daha iyi olacağını düşündüğüm Sera floradepot ve hagen siyah kum kullanıyorum.Daha dün kurduğum bu tankı ve  gelişimlerini
burada paylaşarak hem sizin tavsiyelerinizi almak, hemde berarber tecrübe etmek istiyorum.Ancak bugün vereceğim kurulum fotları cep telefonuyla çekildiğinden çok iyi olmasada sonraki günlerde daha iyi makinayla daha kaliteli fotoğraflar verebilmeyi umuyorum.
 önce kurulum.Tabana 4,7 kg Sera floradepot kullandım onun içine bir paket zeolit ilave ettim.Üzerinede ince sinek teliyle kapattım.
Onun üstüne elimde olan ve memnun olduğum quartz kumu değerlendirme amacıyla(eleyerek) bir kat olarak serdim.Ortada ise düşündüğüm dizayna göre beyaz ince kumlardan ince yolu dere görünümünde serdim.
Daha sonra üstüne Hagen siyah kumu sererek kütük ve kayaları yerleştirdim.
Daha sonra bitkileri diktim. Zemin bitkisi olarak eleocharis tenellus (geçen yıl başarısız olmuştum) ve sagitaria subulata birlikte kulandım.Artık hangisinde başarılı olabilirsem.Diğer bitkilerse; anubias afezelli,zeytin,gül,ammannia gracilis,limnophila aquatica,
limnophila aromatica. Son kurulum fotosu;

Işıkları açtıktan sonra cep telefonuyla net bir fotoğraf alamadım.Son halini bir kaç gün sonraki gelişmelerle birlikte vereceğim.
Şu an için Sera flora depotun içeriğinde bulunan misket gübreler dolayısıyla 3 hafta gübre ilavesi yapmayacağım.Co2 tüpü doluma gitti 2 gün sonra co2 başlatacağım Bu arada co2 çözmek için difüzör vortex tarzı bir şey yapmam lazım(geçen yıl İyi bir tane vortex yapmıştım onu bulamadım)
 Elimde ürettiğim 50-60 tane elma salyangozu var.Bunları çıkarmaya kıyamıyorum. Fakat sanırım özellikle elocharis tenellus gibi ince yapraklı bitkiler için problem olacak.Salyangozlarıda 10 adete falan düşüreceğim.
  Işıklandırma 3*18 watt florasan (1 aquerella , daylight 950, daylight 965) akvaryumda 100 lt civarında
  Özellikle gübreleme veya kimyasal takviyesi olarak başlangıçta yapmam gereken başka şey var mıdır?
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2008, 13:51:02 ÖS Gönderen: akvarist »
Kamil   
Bornova/İzmir

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
Ynt: Yeni bir kurulum
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2008, 17:57:25 ÖS »
Tebrikler güzel bir kurulum olmuş. Fazla vaktim kalmadığı için (mesai bitiyor eve gideceğim :D ) birkaç konuya değineceğim. Beyaz kum yosunlanırsa kötü bir görüntü olabilir ayrıca diğer kumla karışmasını engellemek için set yapmanız iyi olur. Sagiratta taban bitkisi değildir yeri geldimi saz gibi uzar (tecrübeyle sabittir) bence onu çıkarabilirsiniz. Gübrelemede başta sadece Potasyum takviyesi yapabilirsiniz. Demir, nitrat, fosfat vs olayına henüz girmeyin. Soğutma içinde ileriye dönük olarak aklımda ofis tipi ufak bir buzdolabı alıp (80-100 ytl civarında) dış filtre hortumunu uzatıp dolap'ta delik açarak içinden dolaştırmayı ve akvaryuma vermeyi düşünüyorum. Yeterli gelmezse de bir iki fanla takviye edeceğim.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2008, 10:37:11 ÖÖ »
Barış Bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Gerçektende beyaz kumlu dizaynı korumak hiç kolay değil(Set olarak asetat şeritler kullandığım halde).Zaten fotoğraflarda görüleceği gibi çıkartmaya kıyamadığım cücelikten çıkmış olan vatozum dizaynı hemen değiştirdi >:(Bir süre sonra bir çare bakacağım.Sagiratta konusunda haklısınız, ancak birçok arkadaşın tankında 15 cm civarında tabanı kapladığını gördüğüm için böyle düşündüm.Ayrıca gerçek taban bitkileri glosso ve bendeki tenellus gibi bitkilerden pek umutlu olmadığımdan alternatif zemin bitkisi arıyorum açıkcası.Potasyum ilavesi yaptım.Yaz içinde kesinlikle bir soğutma düşünmeliyiz ??? Geçen yılki gibi emek ve sabır göstererek yetiştirdiğimiz tankımızın sıcaklarla mahvolması çok kötü olur. :'(
  Bu vesileyle şu an ki tankın durumunu paylaşmak istiyorum.Yukarıda anlattığım gibi sağ taraf taban dizaynı vatozun eseri ;D
Yarından itibarende co2 vermeye başlayacağım.

hoşuma giden başka bir fotoğraf siyah tetralarım.

Önümüzdeki günlerde oturmuş bir tank ve gelişmiş bitkilerin fotoğraflarını paylaşmak umuduyla.
Kamil   
Bornova/İzmir

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2008, 10:38:44 ÖÖ »
tebrikler emeginize saglik umarim daha basarili olursunuz.

Zamansızlık

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2009, 19:04:27 ÖS »
Gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.Başka konularda yazdığım üzere co2 tüplü sistem çalıştırmaya başladım, rahat ettim:)
Fazla büyük bir akvaryum olmadığından harici bir vortex reaktör yapmaya çalıştım.Şu an memnunum.Normal şartlarda 8 civarında olan ph co2 ile 7 seviyesine düşüyor.Buda iyi co2 takviyesi yaptığıma işarettir.Ph ın haricindeki testleri yavaş , yavaş bu gügünlerde alıp diğer değerleride kontrol etmeye çalışacağım. Şu an co 2 haricinde potasyum ve nitrat ilave ediyorum.1-2 hafta sonra eser elementlerin ilavesine başlayacağım.İlk fotoğraflardaki dizaynı biraz değiştirdim.Ortadaki beyaz kumları ve taşı çıkardım.Bitkilerin çoğunda gelişmeler fena değil .Ancak daha zamana ihtiyacı olanlarda var. Şimdi fotolar;

Daha sonraki gelişmeleride zaman içerisinde paylaşacağım.Tavsiyesi olanda olursa menuniyetle dinlemek isterim.selamlar.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2009, 19:07:18 ÖS Gönderen: akvarist »
Kamil   
Bornova/İzmir

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2009, 11:25:47 ÖÖ »
Kamil bey akvaryumunuzda bitki gelişimi daha da tetikleneceğe benziyor. başarılar :)

Zamansızlık

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2009, 15:35:11 ÖS »
Harun Bey teşekkür ederim ilginize.İnşallah birkaç  ay sonra  gelişmiş bitkili tanklarımız olacak.
Kamil   
Bornova/İzmir

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2009, 18:01:16 ÖS »
Son halini paylaşmak istedim.yaklaşık 2 ay oldu kurulalı.

Kamil   
Bornova/İzmir

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2009, 11:09:17 ÖÖ »
Biraz daha bitki popülasyonunu artırsanız çok daha hoş bir görünümü olacak. İlk resimde daha bol bitki var gibi. Zaman içinde neden bir azalma oldu acaba?
Görüşmek üzere,

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2009, 11:43:19 ÖÖ »
Biraz daha bitki popülasyonunu artırsanız çok daha hoş bir görünümü olacak. İlk resimde daha bol bitki var gibi. Zaman içinde neden bir azalma oldu acaba?

Yıldırım bey herhalde gözünüzden kaçmış.İlk mesajında sıcaklardan dolayı bitkilerini kaybetdiğini yazıyor malum sıcaklar bitkili tankların ön büyük sorunlarından biri.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2009, 16:38:39 ÖS »
Evet Yıldırım Bey, Soner Bey'in dediği gibi ilk mesajdaki geçen yılki akvaryumum.Sonraki mesajlardaki 2 ay önce kurduğum hali.
Bitki populasyasyonun artması için yeni bitki ilave etmek yerine mevcut bitkilerin gelişmesini bekliyorum.Hangi bitkilerden mevcut ortamda başarı sağlarsam ona göre dizayn yapıp tür sayısını azaltıp, kalan türlerin populasyonunu arttırmak istiyorum.İki aylık bir süre sonunda;
1- güllerimin gelişiminden memnunum(kırmızı ve yeşil türü)
2-Subulata yavaş yayılıyor (fakat hayatından memnun)
3-zeytin olmadı.Salyongozlar yapraklarını yiyor.(salyongozlardan vazgeçemiyorum, belki biraz daha sayıyı düşürebilirim )
4-echinodorus tenellus çok yavaş olarak bir kökü yayılıyor.Pek tutunabileceğini sanmıyorum.
5-çok severek aldığım hydrocotyle verticilata bitkisi yayılmaya çalışıyor fakar sanırım daha fazla ışık istediğinden boyları bir hayli yüksek.
6-geçen yıl çok güzel gelişen didiplis diandra bu sene pek iyi değil.
  Dediğim gibi gelişimleri bir süre daha gözleyerek buna göre bir dizayn oturtmayı düşünüyorum.
  Sormak istediğim bir konuda zemin bitkisi (bir çok bitki akvaryumunda başarısız olduğu gibi) ; tüplü c02 sistemi ve 0.5 watt/lt
ışıklandırma olduğunu düşünerek zemin için Hemianthus callitrichoides ( glossotigma için ışık yetersiz sanırım.) başarılı olur mu sizce?
Kamil   
Bornova/İzmir

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2009, 17:11:09 ÖS »
Tabanda mevcut aydınlatmanızla Hc'nin de tutunabileceğini zannetmiyorum. Glosso'da hc'de yüksek ışık isteyen bitkiler maalesf.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2009, 08:42:34 ÖÖ »
Geçen süredeki gelişmeyi paylaşmak istiyorum;
Sol taraftaki kütüğü çıkarttım, onun yerine budadığım bitkileri dikiyorum.Bitki gelişiminden memnunum, çok hızlı olmamakla beraber düzenli bir gelişim sağlayabiliyorum.Özellikle güllerin ve subulatanın yayılımı devam ediyor, tenellus tahmin ettiğim gibi pek başarı sağlayamadı.hydrocotyle verticilata adlı bitki istendiği şekilde olmasada yayılmaya devam ediyor.(Işık yetersizliğinden biraz boya doğru gidiyor.  Şimdi fotoğraflar;

biraz daha yakın çekim;

Bir kök kurtarabildiğim (2 köktü) ancak şuan sağlıklı büyüyen ve çok sevdiğim limnophila aromatica (arkadaki aquatica)

« Son Düzenleme: Mart 17, 2009, 08:51:04 ÖÖ Gönderen: akvarist »
Kamil   
Bornova/İzmir

8020_r31s

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2009, 19:17:12 ÖS »
Çok güzel bir akvaryumunuz var.İnşallah gönderdiğim karideslerle daha bir güzel olur
ibrahim cengiz
manisa/demirci
50 lt karides tankı (karides,neoan,buz mavi tetra)
öğrenci (demirci eğitim fakültesi)

akvarist

• Üye
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2009, 13:51:59 ÖS »
Teşekkür ederim İbrahim.Hem yardımın, hemde temennin için.Kirazların biraz önce geldi.Şu an onları akvaryumun suyuna alıştırmaya çalışıyorum.İnşallah sorunsuz adapte edebilirim.Bir kaç gün sonra akvaryumdan yeni fotoğraflar eklerim.Ancak tabiki kirazların fotoğraflanması daha pek mümkün değil onuda birkaç hafta sonra güzel enstantenelerle aktarırım ümit ediyorum.
Kamil   
Bornova/İzmir