Gönderen Konu: 3200 Litrelik Akvaryum Projem  (Okunma sayısı 2599 defa)

leaf21

• Üye
  • **
Ynt: 3200 Litrelik Akvaryum Projem
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2009, 01:22:13 ÖÖ »
verdiğiniz linkler için çok teşekürler benim anlamadığım gördüğüm birkaç akvaryum kuşaksızdı basıl oluyo kuşaksız
3200 lük olanını daha hazırlamya başlamadım 6- 7 ayı bulur ama 22mm cam kulanacağım  kesinleşti
şuan 680liği kuruyorum işyerime oda bi sorun çıkmassa bu hafta bitiririm veya bitirmeyi düşünüyorum
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2009, 01:23:32 ÖÖ Gönderen: leaf21 »
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

burak yoğurtçu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2009, 18:37:37 ÖS »
Zevk ve merakla okudugum bir konu oldu. L şeklinde bir kavayumda l nin iç kösesi size sorun cıkarta bilir birlesme noktası çapraz kesilecegi için dayanımı az olur gibime geliyor.Buraya baska bir destek daha düsünmeniz iyi olur.
1 mt yukseklık cok fazla ve basıncı artırır 50 cm en ideal yükseklik olur,özellikle aydınlatmayıda düşünürseniz düsük yükseklik daha uygun olur.

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2009, 23:03:19 ÖS »
dediğiniz gibi L gibi olduğundan bir tarafa basınç daha çok olacak yüksekliğe gelince en fazla 75 yapmayı düşünüyorum ama işyerindeki tankı bitiremedim bunu zor bitiririm
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2010, 13:43:47 ÖS »
Merhabalar,

Benim de 200x75x75h ölçülerinde brüt 1125L high-tech bitki akvaryumum var. Bir kaç konuya değinmek istiyorum, umarım hazırlık aşamasında size fikir verebilirim biraz.

Öncelikle tank boyutları ve aydınlatma konusuna değinmek istiyorum çünkü bu ikisini beraber göz önünde bulundurmak gerekmekte. Glossostigma ve HC gibi taban bitkileri kullanmayı düşünüyorsanız eğer yükseklik cidden sıkıntı yaratıyor. Ben 150W metal halidelerin yeteceğini düşünerek sistemi kurmuştum fakat yanılmışım. Fazladan taban malzemesi kullanarak su yüksekliğini 55-57cm e düşürdükten sonra 150W MH ler ile başarı sağladım. Eğer 75cm brüt akvaryum yüksekliği düşünüyorsanız kesinlikle 250W MH'den aşşağısını düşünmeyin ve bu boyutlarda bir akvaryumda watt/litre hesabının tutmayacagını aklınızda bulundurun. 150W da alsanız 250W da alsanız, ideal bir armatür ile her MH ampul 60cmx60cm'lik tabanı ideal olarak aydınlatabilir.
Bu arada eğer yüksekliği 75cm yapacaksanız 15mm cam yeterli olacaktır 22mm e gerek yok. Ön cephe için ExtraClear cam tavsiye ederim.
Akvaryumumda 3x150W MH(AquaArc) ve 6x58W T8 (4xphilips 965 + 2x Gro-Lux) kullanmaktayım.

İkinci olarak, akvaryumunuzu tasarlarken kesinlikle 1 ve ya 2 adet yan bölme yapın. Görsel kirlilikten kurtulmak adına çok faydalı kendi akvaryumumdan yan bölme fotoğrafı, (sump kullanılmayan akvaryumlarda bölme yapıldığını daha önce hiç görmemiştim sanırım ilklerdenim :D ) :

Ben tek bölme yaptım çok yer kaybetmemek için, o yüzden filtre emiş boruları görünüyor akvaryum içerinde, şu an yaptıracak olsam 2 bölme yapardım. Bir de fotoğrafta yan bölmeyi çift cam ile ayırdığımı görmüşsünüzdür fotoğrafta, arada hava kalması önemli, karşıdan akvaryuma bakıldıgında yan cam ayna etkisi yarattığından orada öyle bir bölme olduğu anlaşılmıyor. Şu şekilde:

Bir arkadaşım için hazırladığım bölmeli kare akvaryum kalışması:

Şimdilik aklıma gelenler bunlar eğer sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.

Hazırlık aşamasında motivasyon olması açısından akvarymumdan bir iki kare paylaşmak isterim, en sonunda tüm uğraşlara değiyor cidden;

Mayıs 2009' a ait iki fotoğraf, yoğunluğumdan ötürü akvaryum ile ilgilenemiyorum yazdan beri, şu günlerde tekrar kurulum için hazırlık aşamasındayım:

Benzer bir tasarımla yarışmaya katılmayı düşündüğümden mayıs ayına ait (akvaryumun son hali) cephe fotoğrafını şimdilik yayınlamak istemiyorum :)

Saygılar

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2010, 13:46:28 ÖS »
Bu arada, konunun 1 yıllık olduğunu şu an farkediyorum. Eğer mesajım gereksiz bulunursa silinebilir.

T3kniker

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: Murat Demirel
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2010, 19:40:10 ÖS »
Hocam akvaryumlarınıza hayran kaldım desem yeridir.İnanılmaz hacim ve görünütler.Bravo tebrik ediyorum.ocam birde bir yıldan beri ilgilenmiyorum demişsiniz.Şu andaki durumu nasıl?Paylaşma imkanınız var mı?
Kaç kuşaktır insanlar nefret ettikleri işlerde çalışıyorlar, neden?
Gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri satın alabilmek için.
www.yerliakvarist.blogspot.com

Bammbamm

• Üye
  • **
« Yanıtla #21 : Şubat 17, 2010, 02:05:42 ÖÖ »
Öncelikle teşekkür ederim.
Fotoğrafların tamamı tek bir akvaryuma ait. Geçen Mayıs ayından beri pek ilgilenemiyorum. Ağustos ayında akvaryum tamamen bitkilerle kaplanmıştı. Bu yüzden tabana ışık gitmediğinden çok ışık isteyen bitkileri kaybettim o dönem, saplı ve hızlı büyüyen (akvaryumu kaplayan) bitkileri tamamen söktüm. Söktüğüm bitkilerle evdeki küvet tabanından en üst seviyesine kadar dolmuştu, satarım diye bir süre orada tuttum fakat ilgilenemediğim için malesef eriyip gittiler resmen küvette.
Bu olaydan sonra CO2 sistemini ve MH aydınlatmayı kapatıp Low-Tech düzene geçtim. Akvaryumda kalan bitkiler zaten low-tech sistemde gelişim gösterebilmekteydiler. (Cristmas Moss, Microsorum pteropus Windelov , Microsorum pteropus Narrow, Tiger Lotus ve Crytocoryn'ler var şu an akvaryum içerisinde)
Fakat belirli bir düzenleme olmadığından pek fotoğraf çekilecek halde değil malesef akvaryum.

Bunun yanı sıra karasal(emers) ortamda da gelişim gösterebilen Hemianthus cuba, glossostigma ve marsilea hirsuta gibi bulunması çok kolay olmayan ve nispeten diğer bitkilerden daha pahalı olan bir türleri akvaryum dışında plastik kaplar içerisinde sürekli elimde bulunsunlar diye yetiştirmekteyim.
Eldeki mevcut bitkilerle yakın zamanda akvaryumu tekrar düzenleyip high-tech kuruluma geri dönmeyi planlıyorum. Tabi önce biraz hızlı gelişim gösteren arka plan bitkisi edinmem gerekmekte :)

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2010, 13:59:18 ÖS »
akvaryumunuz çok güzel yanlarda bölme olması da akvaryumun içindeki ısıtıcı filitre borularının görünmemesi için çok başarılı yeni yapacağım akvaryumda bunu düşünüyorum
arkadaaşlar bitane 77 genişlik 55 eni 80 yükseklik discus akvaryum kuracam bu konuyu burayamı yazayım ne dersiniz
birde bu akvaryum için ehiem 2217 dış fiitre istedim
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2010, 14:58:14 ÖS »
Bence yana bölme koymak görsel olarak işi biraz zora sokmuş, neden direk arkaya daha dar bir bölme yapmayı tercih etmiyorsunuz 2 yan bölme yerine ? Bir de o bölmeleri o kadar yapmışken içine 2 cam daha yapıştırıp neden sumpa çevirmiyorsunuz ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com