Gönderen Konu: 3200 Litrelik Akvaryum Projem  (Okunma sayısı 2598 defa)

leaf21

• Üye
  • **
3200 Litrelik Akvaryum Projem
« : Aralık 08, 2008, 23:51:50 ÖS »
Slm Arkadaşlar Başlıkta Dediğim Gibi 3200 Litrelik Bitki Akvaryum Kurmayı Düşünüyorum Yanlız Bu Evin Girişinde Yaptığım Projeden Anlaşılır Umarım Yardımlarınızı Beklediğim En Önemli 3 Başlık
1- Kaç Milim Çam Kullanmam Gerek Ve Nerelerden Dirsek Destek Bırakmam Gerek
2- Altına Kurulacak Olan Sehpanın Demir Kalınlığı Kaç Olması Gerek Bide Nasıl Bişe Önerirsinz
3- Acaba Giriş Hol Bu Basıncı Kaldırabilirmi

Ortalama Tahminime Göre Oradaki Ağırlık 4500- 4800 Kilo Olur

Şimdiden Teşekürler
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2009, 09:39:31 ÖÖ Gönderen: admin »
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
1 KAÇ MİLİM ÇAM KULLANMAM GEREK VE NERELERDEN DİRSEK DESTEK BIRAKMAM GEREK
2 ALTINA KURULACAK OLAN SEHPANIN DEMİR KALINLIĞI KAÇ OLMASI GEREK BİDE NASIL BİŞE ÖNERİRSİNZ
Bu işi kendiniz üstlenmek yerine bu şekilde teknik ve pratik bilgiyi yüksek seviyede gerektiren projeleri işin profesyonellerine yaptırmanızı tavsiye ederim.

3 ACABA GİRİŞ HOL BU BASINCI KALDIRABİLİRMİ
Bu soruya en doğru yanıtı binayı yapan müteahit ve mühendisler cevaplayacaktır. Normal şartlarda karşılaması gerekir.

Bunların dışında bu işin mali yükü hakkında herhangi bir fikir yürüttünüz mü acaba. Örneğin bu akvaryumun aylık elektrik tüketimi 200 YTL'nin altında olmayacaktır. Sadece taban malzemeleri 1000 YTL'yi aşacaktır. Aydınlatma ihtiyacınız (kesinlikle metal halide) 2000-2500 YTL civarında bir yatırım gerektirecektir. Su değişim ve filtrasyon sistemini otomatik bir düzenek halinde kurmanız gerekecektir ve bu da 1500 YTL'nin altında olmayacaktır. Ve daha bir sürü şey. Bitki ve balıklar için gereken bütçeden bahsetmiyorum bile.

Ancak tüm bunlar aşıldığı zaman gerçekten seyrine doyum olmayacak bir manzara ortaya çıkacaktır ve gerçekleştirmeye karar vermeniz durumunda her aşamasını da burada merakla takip edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Hayırlısı olsun.
Görüşmek üzere,

leaf21

• Üye
  • **
SAYIN YILDIRIM ÖZDEMİR CEVABINIZ VE İLGİNZ İÇİN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM
ÖNCELİKLE İŞİ KENDİM ÜSTLENMİYECEM SADECE KAÇ MİLİM CAM GİDECEĞİNİ ÖĞRENMEK İSTEDİM VE ONA GÖRE ARAŞTIRMAYA KOYULACAM
EVİM SİTEDE  OLDUĞU İÇİN MÜTAHİTİ BULMA GİBİ BİR ŞANSIM YOK AMA KOYACAĞIM RESMİNİ ÇEKİP KOYARIM SAYFAYA AYRICA YAPIM AŞAMASINI DAKKASI DAKİKASINA YAYINLAYACAĞIMDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ AMA EV ŞUAN KİRADA 6INCI VEYA 7İNCİ  AY GİBİ BOŞALTILIP SNRA BEN DEKORASYONA BAŞLAYACAM MALZEMELERİDE YAVAŞ YAVAŞ TOPARLAMAYA BAŞLADIM METAL HALİDE OLARAK 2 ADET HPI-T 400W PLus Metal Halide Ampul BAŞLANGIÇ İÇİNİYİ :) SU TESİSATI DEDİĞİNİZ GİBİ OTOMATİK TAHLİYESİ AYRI OLACAK BENİ BİR ÇOK ŞEYİ KORKUTUYORDA EN ÇOK KORKUTAN İŞİN AÇIKÇASI TABAN MALZEMESİ VE FİLİTRASYON SİSTEMİ SUMP OLAYINDAN KORKUM TEMZİLENMESİ ZOR OLMASI VE NASIL YAPILACAĞINI BİLEMEMEM DIŞ FİLİTRE DÜŞÜNÜYORUM
1 Eheim 2260-01 Dış Filtre 2400 Lt 2 ADET
2 Atman UF-3200 Dış Filtre UV-5W Lambalı 2 ADET
BUNLARI DAN BİRİNDEN 2 ADET ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
TABAN MALZEMESİDE ÖZELİKLE BENİ HİÇ UĞRAŞTIRMAYACAK VE MÜKEMEL BİR GÖRÜNTÜSÜ OLAN TABAN DÜŞÜNÜYORUM AMA ÖNCELİK BİTKİLERİN HAYATI
KONUYU FAZLA DAĞITMADAN HAYIRLI AKŞAMLAR TEŞEKÜRLER
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2008, 02:24:06 ÖÖ Gönderen: leaf21 »
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Tekrar merhabalar. İşi profesyonellere bırakacak olmanızrahatlatıcı oldu. Aydınlatma konusundan başlayacak olursak seçtiğiniz lambaların bu iş için pek uygun olmadığını söylemek istiyorum. 19.000 lümen gibi çok yüksek bir ışık gücüne sahip olsa da, 69 puanlık indeksleme becerisi spektral olarak renk ayrımını pek iyi yapamadığını gösteriyor. Lamba 4300 K renk sıcaklığına sahip ancak gene de spektral grafiği olmadan tam birşey söylemek mümkün değil. Yalnız akvaryumunuzu hafif sarımsı parlak beyaz bir görünüme kavuşturacak. Bu Kelvin değerinde akvaryum bitkileri için gerekli olan mavi tayftan ışık yok denecek düzeyde olduğundan yeterli bitki gelişimi sağlamanız zor görünüyor. Ancak seralarda karasal bitkilerin gelişiminde kullanılabilir. Zaten üretici firma da bu lambaların yüksek ışık ihtiyacı gerektiren bina ve ortam aydınlatmalarında kullanılmasını tavsiye ediyor. Bu lamba yerine 150/250 watlık daha uygun değerlere sahip MH lambalardan (yüzey alanının genişliğini dikkate alırsak) 7-8 adet kullanılması çok daha homojen ve sağlıklı bir aydınlatma sağlayacaktır. Filtrasyona gelince 2-3 adet 2260 daha uygun gibi görünse de, taşırmalı sistem (sump) tasarlanarak filtrasyonun gerçekleştirilmesi de daha sağlıklı olacaktır. UV için ise filtre içi değil harici bir sistem kullanmanızı tavsiye ederim. Taban malzemesi konusunda iyi düşünmenizi Low-tech uygulamalardan uzak durmanızı ve aklınıza gelen/planladığınız her türlü kurulumu öncelikle burada paylaşmanızı tavsiye ederim. Şimdilik kolay gelsin.
Görüşmek üzere,

berkyıldız

• Yeni üye
  • *
Öncelikle kolay gelsin. Proje güzel ancak bitki demişsiniz. Bu ebatlarda bitki tankı inanın çok ama çok zor olur. Bitkili akvaryumlarda sump sistemi pek tercih edilmiyor. Gübreleme nasıl yapılacak? Low tech bitki olacaksa bile inanılmaz zor olacak.  High-tech bir kurulum yaparsanız aylık masraf 500ytl yi bulur bence. Eğer ben yapacağım diyorsanız. Herşeyi önceden iyi araştırın ki hata olmasın. Size kolay gelsin diyorum. Cesaretiniz için tebrikler. Bu arada benim duyduğum kadarıyla kata yayılmamış ve bir köşede duran ağırlık 2 ton dan fazla olmamalıymış. Sizin sadece akvaryum, profil ve malzemeler 1 ton tutar.

leaf21

• Üye
  • **
berkyıldız bey selamlar mesajınız için teşekürler bu ebata akvaryu çok zor demisiniz bence değil sisler gibi cevap yazan yardımcı olan arkadaşlarla birlikte bu işin üstesinden geliriz şuan çok ince eleyip çok sık dokuyorum iyi araştırmalar yapıyorum bazı bazı malzemeleri almanyadan getirtmeyi düşünüyorum ama bi temeli atalım sonrasını yawaş yawaş gelir pek acele etmeyecem aldığım her bilgiyi sizlerle paylaşmak üzere sağlıklı sıhatli günler

bu arada yıldırım bey dediğiniz gibi bendeki mevcut armatür ve metal halideyi bıraktım siz hangi armatür ve metal halideyi önerirsiziniz link olarak verirseniz sevinirim ve dğer akadaşlarda armatürde şuan durmamın sebebi çok ucuza şuan mal edebilirim o yüzden akvaryuun su yüksekliği 90 cm en az olacak en fazlada 120 cm olarak düşünüyorum saygılarımla
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Tekrar merhaba. Metal halide konusunda ülkemizde pek seçenek yok malesef. T5 floresanlarla (Grolüx yada Warm daylight) desteklenmek şartıyla tek alternatif Sylvania AquaArc gibi görünüyor malesef. Ancak Almanya'da bu konuda daha fazla tercihiniz olacaktır. Aydınlatma seçimi ile ilgili olarak şu anda oldukça detaylı bir yazı üzerinde çalışıyorum. Birkaç gün içinde bu forumda yayınlamayı düşünüyorum. Umuyorum ki orada bu aydınlatma tercihinizle ilgili bazı bilgileri bulabileceksiniz. Ayrıca akvaryum yüksekliğine gelince 70-80 cm civarına inmenizi tavsiye ederim. Bunun tek nedeni bakım/dikim/budama işlerinin aksi takdirde müthiş derecede zor olmasıdır. Sehpasını ise en fazla 60 cm yükseklite yapmanız ileride benzer sebeplerden dolayı işinize yarayacaktır. Berk beyin ağırlık dağılımı ile ilgili söylemine katılıyorum ve bu konuyu gen de bir mimar/mühendis ile tartışmanızı tavsiye ediyorum. Çok sayıda ayaklı bir sehpa kullanmak ve her ayağın altına profil/köşebentten birkaç santim daha geniş olmak üzere plakalar kaynattırmak hem yük dağılımı hem de zemine zarar vermemek açısından mutlaka almanızı önereceğim bir başka tedbir olacaktır.
Görüşmek üzere,

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Öncelikle cesaretinize hayran kaldım.Ama aklıma takılan birkaç soru var.
1.Akvaryumu yaptığınız bina sağlammı ?
2.O kadar büyük ebatlardaki camları odaya nasıl sokacaksınız?
3.Yaptığınız akvaryumda metrekareye düşecek ağırlık ne kadar olacak?(İnş.Mühendisliğinde metrekareye düşecek ağırlık en fazla 200 kg olarak hesaplanır.)
4.Akvaryumu nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz?(Size birde dalgıç kıyafeti,şnorkel lazım olacak.)
5.3500 lt.lik basınca dayanabilecek cam Türkiye'de varmı?(En az 15 lik cam lazım yurtdışından getirtdiniz diyelim montajı hangi camcıya yaptıracaksınız.)
6.En önemli konu ya gelince mazallah camın bir şekilde patladığını düşünün Allah korusun boğulursunuz bile.
7.Haftalık su değişimleriniz yaklaşık 1000 litreye yakın olacak onu nasıl değiştireceksiniz
8.Haydi profesyonel bir ekiple kurdunuz diyelim ama iş kurmakla kalmıyor.
Bu konuya benzer bir konu yine başka bir forumda açılmıştı,ama o 5000 lt.likti ve ne ilginçtir ki o da Diyarbakır ilimizden bir arkadaştı ;D  ama sonu gelmedi açıldığıyla kaldı umarım sizinkide öyle olmaz.Ne diyeyim herşey gönlünüzce olsun. :-\
« Son Düzenleme: Aralık 15, 2008, 16:07:28 ÖS Gönderen: soners »
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

leaf21

• Üye
  • **
soners bey katıldğınız için teşekürler sorlarnızı cevaplıyayım

1.Akvaryumu yaptığınız bina sağlammı ?- sitenin binası o kadar sağlam olacağını zanetmiyorum ama bi mühendis getirtip ölçüm yaptıracam
2.O kadar büyük ebatlardaki camları odaya nasıl sokacaksınız?- ebatlar L biçimde olduğu için akvaryum sorun olmayacak
3.Yaptığınız akvaryumda metrekareye düşecek ağırlık ne kadar olacak?(İnş.Mühendisliğinde metrekareye düşecek ağırlık en fazla 200 kg olarak hesaplanır.)-bunu gelen mühendise hesaplatacam
4.Akvaryumu nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz?(Size birde dalgıç kıyafeti,şnorkel lazım olacak.)- :D ogün kardeşimlede böye düşündük ve yıldırım beyin sölediği gibi yüksekliği 70-80 cm yapacam şuanki akvaryumumun yüksekliği 60 cm
5.3500 lt.lik basınca dayanabilecek cam Türkiye'de varmı?(En az 15 lik cam lazım yurtdışından getirtdiniz diyelim montajı hangi camcıya yaptıracaksınız.)-akvaryum yapan arkadaş var ona yaptıracam bence 15lik değilde 2lik cam yeterli olur fazlasıyla ama onuda hesaplatırmak gerekli
6.En önemli konu ya gelince mazallah camın bir şekilde patladığını düşünün Allah korusun boğulursunuz bile.- tek korku boğulma olsa yine ii bunun elektirik çarpmasıda var :)
7.Haftalık su değişimleriniz yaklaşık 1000 litreye yakın olacak onu nasıl değiştireceksiniz-ona göre su tesisatı ve tahliye tesisatı yapılacak
8.Haydi profesyonel bir ekiple kurdunuz diyelim ama iş kurmakla kalmıyor.- bence kurulumunda sorun var kurduktan sonra bi sorun yok tek sorun  bitkilerin dizilimi olacak başkada bakım ve sorun çıkmaz umarım
Bu konuya benzer bir konu yine başka bir forumda açılmıştı,ama o 5000 lt.likti ve ne ilginçtir ki o da Diyarbakır ilimizden bir arkadaştı ;D  ama sonu gelmedi açıldığıyla kaldı- burda yapan bildiğim biri var yüksekliği 2m eni 1m genişliği 3m olan bi akvaryum ama içinde tek köpek balığı varmış otçul olanı 70 cm civarı büyüklükte ama yapan kişi temelden yaptırmış akvaryumu iki oda arasında duvara yerleştirmiş ve kolonların üzerine gidip bizat bakıp incelemedim valla bana anlatılan bu ama görüm inceleme fırsatı bulursam sizlerle paylaşırım
umarım sizinkide öyle olmaz.-- umarım olmaz valla aklıma takılan evin durumu umarım kaldırır eğerki kaldırmassa bütün hayellerim yıkılır :'(
Ne diyeyim herşey gönlünüzce olsun. çok teşekürler
Ama bilgilernizi lütfen paylaşın eğer olursa umarım olur çünkü mühendis ne sölücek bakalım çoooookkk güzel bişe olacağından eminim saygılarımla
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Serkan Bey Allah kolaylık versin umarım hayal kırıklığına uğramazsınız.
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

yılmaz sağ

• Üye
  • **
Serkan bey; basit mantık düşünürsek evin üstüne koyduğumuz 3 tonluk su deposunu taşıdığına göre akvaryumu neden taşımasın. Ağırlığı dağıtmak için Yıldırım abininde değindiği gibi çoklu ayak ayak altına kalın sac yerine benim tavsiyem yine çoklu ayak, ayakların altına atacağınız çerçeveyi ise tabandan atarak bütün ayakları tabandan birbirene bağlayıp daha fazla alana ağırlığı yayamanız olacaktır. Aydınlatma konusunda Yıldırım abi ile hemfikirim. Umarım hayalleriniz gerçek olur.
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2008, 20:01:47 ÖS Gönderen: yılmaz sağ »

leaf21

• Üye
  • **
Ynt: 3200 LİTRELİK AKVARYUM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2008, 00:52:23 ÖÖ »
yılmaz bey katıldığınız için teşekürler deddiğiniz gibi yapmayı düşünüyorum ama bırakacağım yerin fotorafını çekip komayı düşünüyorum görsellik olmadan olmaz hata hafta sonu cam ve demir sehpa hakında edindiğim bilgileri paylaşacam  şuan işyerindeki tankımla ilgiliyim nedensiz ölümler baş gösterdi ne yapıysam fayda yok görüşmek üzere saygılarımla
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

polaris

• Yeni üye
  • *
Bu isi finanse edibilecek bir arkadasi gormek cok guzel :)  oncelikle unlu akvaryum tasarimcisi oliver knott'in xxlarge tanklarina bakarsak boyle bir sey zor olsada imkansiz degil  >>>>>>>>  http://www.pbase.com/plantella/xxlarge_tank <<<<<<<<<<<
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2009, 21:08:12 ÖS Gönderen: polaris »

leaf21

• Üye
  • **
 :) valla bu akavaryumu şuan hazırlıyorum http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,919.0.html ama çok zor çok zorluklar çıktı karşıma bu akvaryumu evime nasıl kuracam gözüm korktu açıkçası ama yıkılmadım ayaktayım  :) yapacam
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

cihanevitan

• Üye
  • **
İlk önce hayırlı olsun diyorum.hazırlamaya başlamısnız,bende  bir örnek vermek isitoyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=LO-XMkXlCv0&feature=related   Amonun düzenlediği dehşet bir dev akvaryum.
116*53*53 Bitkili Akvaryum Dragos/İstanbul