Gönderen Konu: Minyatür akvaryumlarda beslenebilecek canlı türleri  (Okunma sayısı 3229 defa)

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
Ynt: Minyatür akvaryumlarda beslenebilecek canlı türleri
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2007, 10:03:09 ÖÖ »
Madem barbusları minyatürlerde görmek istiyoruz.İşte size minyatürlerde beslenebilecek türdeki barbuslardan birkaçı… :)

Genel bilgi:Barblar genel olarak büyük hacim gerektiren, büyük boyutlara ulaşabilen türlerdir.Tabi küçük boylu olanları da mevcuttur.Eklediğim balıklar asya ve afrika kökenli barblar olup maximum 5 cm boya sahip türlerdir.20-28 C arası sıcaklıklarda yaşayabilecek, optimum 22-25 C sıcaklığı seven balıklardır. Balıklar ph’ ın hafiften asidik olduğu, nötr sayılabilecek sularda yaşarlar.
Dayanıklı türlerdir.Nanolarda beslenebilirler.Tabi şartları fazla zorlamamak koşuluyla.

Asya kökenli barblar..
Puntius  titteya(Kiraz barb) boy: 5 cm sıcaklık: 23-26 C

Puntius cumingii(İki noktalı barb) boy: 5 cm  sıcaklık: 22-27 C

Puntius gelius boy: 4 cm sıcaklık: 18-23 C

Puntius partipentazona(Siyam barb) boy: 4 cm sıcaklık: 22-25 C

Puntius pentazona(Beş çizgili barb) boy: 5 cm sıcaklık: 22-26 C

Puntius phutinio(Noktalı kuyruk barb) boy: 5 cm sıcaklık: 22-24 C

Afrika kökenli barblar…
Sıcaklık ve ph istekleri aynı asya barbları gibidir.

Barbus fasciolatus(Zebra barb) boy: 5 cm sıcaklık: 22-26 C

Barbus hulstaerti(Kelebek barb) boy: 3.5 cm sıcaklık: 22-24 C

Barbus jae boy: 4 cm  sıcaklık: 21-25 C

NOT:Artık resimleri thumbnail olarak yayınlama kararı aldım.Diğer türlü sayfaların açılması güçleşiyor ve kotalı adsl kullanıcıları için sorun oluyor.Üstelik resimlerin hepsi eşit boyda göründüğü için sanırım daha düzenli oluyor.
Resimler fishbase.org adresinden alıntıdır.
« Son Düzenleme: Temmuz 08, 2007, 09:46:24 ÖÖ Gönderen: halit2 »
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Onur G. HİTİT

• Özel Üye
  • Üye
  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
  • Ad Soyad: Onur G. HİTİT
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2007, 03:07:38 ÖÖ »
Halit, en sonunda bana çok sağlam bir rasbora sürüsü aldıracaksın sen. Verdiğin bilgiler harika, yaz sonunda yeniden düzenleme yapacağım 240 lt.lik paludaryuma (tabi, paludaryum olunca su 240 lt. olmayacak) muhtemelen 20-30 adet rasbora da ekleyeceğim.
Lepistes hayranı...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2007, 08:47:49 ÖÖ »
Rasbora güzel abi güzel de benim koca 120lt'de sadece 5 rasbora var. Attığım yemlerin yarısı boşa gidiyor. Onlar bir sağa bir sola giderken yemler dibe düşüyor. Onca durgun balık besledikten sonra bana terse geliyor bu hareketler :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2007, 09:27:18 ÖÖ »
Birkan o sitedeki balık rasbora espei.Yani koydukları resim espei türüne ait. :) Birbirine benzeyen iki tür.
Eğer o balığın aynısını satıyorlarsa adını değiştirseler iyi olur.Rasbora hengeli nin orjinal resmi;

Hengeli 3 cm, espei ve heteremorpha 4.5 cm.

Onur abi bilmediğimiz, görmediğimiz çok güzel türler var.Ben bunları paylaşmak istiyorum.Bu başlık altında paylaşmaya da devam edeceğim.
Rasboralar dediğim gibi çok hoş türler.Ben bu balıkları sürekli yabancı sitelerde görüyorum.Herkes nanolarında bu balıkları ağırlıyor ve gerçekten küçük küçük sürüler o küçük hacimli nanoları kocaman birer akvaryuma dönüştürüyor.Renkleri, hareketleriyle rasboralar ve diğer alt türleri çok mükemmel balıklar.
Sende al 10-15 tane, çok hoş duracağına eminim. ;D
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2007, 12:36:40 ÖS »
Labirentliler

Bettalar...
Genel bilgi: Asya kökenli bu balıklar solungaç haricinde labirent adı verilen bir solunum organına sahiptir ve bu solunum organları sayesinde havadaki oksijeni de soluyabilirler.Bu nedenle çok küçük hacimlerde yaşamlarını sürdürmeleri mümkündür.Yinede sağlıklı bir şekilde beslemek için onları bardak misali kavanozlardan alıp en azından 10 lt lik akvaryumlarda beslemek gerektiğini düşünüyorum.
Bettalar sert mizaçlı balıklardır.Özellikle erkekler birbirine tahammül edemezler.Birbirleriyle ölümüne kavga edeceklerdir.Erkeklerin dişilere davranışları da serttir.Sadece üreme dönemlerinde dişiyle geçinirler, tabi bu geçicidir.Üreme işlemi bittikten sonra erkek yine dişiyi hırpalayacaktır.
Havayı soluyabilmeleri haricinde betalar açlığa da dayanıklıdırlar.14-15 gün boyunca bir şey yemeden yaşayabilirler.Yinede zorda kalmadıkça lütfen bettaları aç bırakmayınız..
Bu nedenlerden ötürü bettalar küçük akvaryumlarda beslenilebilir.

Boyları 5-6 cm e kadar büyüyebilen betaların isim ve fotoğraflarını ekliyorum.Bu bettaların çok fazla türü var.Gerçekten benim buraya yazdıklarım betaların sadece küçük bir kısmı.Fakat ülkemizde kaç çeşit betta görüyoruz?Saysak bir elin parmaklarını geçmez.Maalesef biz sarı prenses ve yunustan başka balık bilmiyoruz. :(

Betta brownorum 3.5 cm

Betta albimarginata 3 cm

Betta channoides 2 cm

Betta dimidiata 4.5 cm

Betta falx 3.5 cm

Betta imbellis 6 cm

Betta persephone 3.5 cm

Betta picta 5 cm

Betta simplex 4 cm

Betta tussyae 5.5 cm

Betta splendens 6.5 cm

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2007, 13:08:39 ÖS »
Guramiler…
Genel bilgi:Genel olarak bettalara benzerler.Labirentliler sınıfındandırlar.23-27 C sıcaklık ve su sertliğinin nötre yakın olduğu hafif asidik sularda yaşarlar.Durgun ve sakin balıklar olmalarına rağmen arada tatsızlıklar yaşandığı olabilir.Bu onların hallerinden rahatsız olduklarının bir göstergesi sayılabilir.Kendinden küçük balıklarla pek ilgilenmeseler de zaman zaman sert olabilirler.Bunun için kendileri gibi sakin ve uysal balıklarla beslenmeleri uygundur.
Üretimleri genel olarak kolaydır.Çünkü erkek yuvayı kurup yavrulara da kendisi bakacaktır.Fakat yavrular büyütülürken zorluklar yaşanması muhtemeldir.Özellikle labirent organı oluşum döneminde yavru guramiler su şartlarına çok duyarlıdır.Su yavrulara uygun olmazsa ölümler kaçınılmaz olacaktır.

Colisa lalia 5 cm

Malpulutta kretseri 4cm

Parasphaerichthys ocellatus 4 cm

Trichogaster chuna 5 cm

Sphaerichthys osphromenoides 5 cm

Sphaerichthys acrostoma 4.5 cm

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #22 : Temmuz 19, 2007, 13:09:19 ÖS »
Devamı gelecek.

ozgurkoksal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : Ekim 02, 2009, 18:28:52 ÖS »
Bence minyatür akvaryumlar için en idealı favorimde olan Betta ve türleridir neden derseniz fazla hareketli değillerdir fazla oksijen yada besine ihtiyaç duymazlar durgun suları severler ve minyatür akvaryumlarda renkleri ile dahada dikkat çekici olurlar.

akvaryumum