Gönderen Konu: 120*40*60 BİTKİ AKVARYUMU SİZCE  (Okunma sayısı 1846 defa)

leaf21

• Üye
  • **
120*40*60 BİTKİ AKVARYUMU SİZCE
« : Kasım 27, 2008, 17:04:21 ÖS »
ÖNCELİKLE FORUMDAKİ HERKESE SELAMLAR BEN EPEYİDİR AKVARYUMLA İLGİLİYİM AMA UMURSAMAZ Bİ İLGİYDİ AKLIMA GELDİKÇE YEM VERİRİ KİRLENDİKÇE TEMİZLERDİM AMA SON 1 YILDIR EPEYİ BİR ÜZERLERNE DÜŞMEYE BAŞLADIM

BU BENİM AKVARYUMUM BAKIP YORUMLARINIZI YAPARSANIZ SEVİNİRİM
SİSTEM:
120*40*60 8LİK CAM
35 KG MİDYE KIRIĞI
BİRKAÇ PARÇA DİYARBAKIR BAZALT TAŞI  :)
7 TÜR BİTKİ İSMİNİ PEK BİLMİYYORUM BİLDİĞİM KADARIYLA
1 SAZLIK
2 LİMON
3 CRİPTON
ATMAN 300 WAT ISITICI YENİ ALDIM DAHA ÖNCE Bİ 200 Bİ 100 VAT KULANIYORDUM AMA BAŞKA BİR AKVARYUMA BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM 100 LÜK OLANIN AMA 200 LÜK TEK YETMİYODU
JEBO MARKA 36 WATLIK UV (AMA ÇALIŞMIYO ADAPTÖRÜ ÇALIŞIYO LAMBA YANMIYO BİLGİSİ OLANLAR BİLGİ VERİRSE SEVİNİRİM )
DOLPHİN 1600 DIŞ FİLİTRE
AYDINLATMA BİRTANE AQUA PEMBE IŞIK 90LIK FLORASAN
7 ADETTE 23 WATLIK ENERJİ MARKA TASARUF AMPÜLÜ

YAŞAYAN CANLILAR:
1 LEBİSTES
2 MOLİ
3 VELİFERA
4 YELKN KUYRUK
5 KILIÇ
6 MELEK
7 PLATİ (ÇÜK GÜZELLER AMA)
8 LABİO
9 ÇÖPÇİ İKİ ÇEŞİDİ
10 VATOZ
11 VATOZUN BIYIKLI OLANI :D
12 YILAN BALIĞI
13 YOSUN YİYİCİLERİM
14 TOMBUL MOLİ
15 KÖPEK BALIĞI
16 TETRA
HEPSİNİN İSMİNİ DÜZGÜN Bİ ŞEKİLDE YAZARIM Bİ ARA

YAVRU AKVARYUMUM
TETRA 100LÜK ISITICI ÇOK ÖENMLE TAVSİYEM OLUR HARİKA BİR ISITICI
ŞELALE FİLİTRE YAVRULAR İÇİN EN İDAEL FİLİTRE
10 KG MİDYE KIRIĞI
60CMLİK FLOROSAN
 CANLILAR
1 KILIÇ YAVRULARI VE LEPİSTES YAVRULARI ŞUAN
2 CÜCE VATOZ
3 LEOPAR VATOZ
4 ÇÖPÇÜ

VE FOTOLAR YORUM VE ÖNERİLERİNİZ BEKLİYORUM
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 120*40*60 BİTKİ AKVARYUMU SİZCE
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2008, 15:38:58 ÖS »
İsterseniz silmek yerine cevap yazalım. Konu daha önce gözümden kaçmış galiba.

Akvaryumunuzun görüntüsü gerçekten fena değil. Biraz rütuşla çok güzel bir akvaryum olabilir.
Öncelikle balıklarınız; akvaryumunuzda çok sayıda ve türde alakasız balıklar var. Melekler, pegasuslar, platiler... Bence belli bir şey üzerine yoğunlaşın. canlı doğuran akvaryumu ya da melek akvaryumu gibi. Hem akvaryumunuz çok daha sağlıklı ve bakımı kolay hale gelir, hem de görüntü daha iyi olur bence.

Akvaryumunuz peyzaj için oldukça elverişli boyutlarda. Bence arkaplan bitkilerine biraz daha odaklanmalısınız. Daha sık bir bitkilendirme yapabilirsiniz.

Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2008, 16:34:28 ÖS »
Ultaviole ne zamandır sizde. Lambanın ömrü bitmiş olabilir ve bu yüzden yanmıyordur. Zaten pekde gerek yok uv'ye. Birkan'ın dediği gibi biraz canlı seçimine dikkat ederseniz ve bitki türleri hakkında biraz bilgi edinip ona göre tercihlerinizi yaparsanız izlemeye doyamayacağınız bir akvaryumunuz olabilir. Birde resim eklerseniz daha iyi yorumlarda yapabiliriz.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2008, 15:06:47 ÖS »
çok teşekürler yorumlarınız için malesef bulunduğum konum itibariyle burda canlı bitki bulmakta zorlanıyorum o yüzden istediğim bi hava oluşturamadım akvaryumumda internet üzerinden bildiğiniz ve alışveriş yaptığınız yerler varsa bilgilendirseniz sevinirim
uv ben 8 ay oldu alalı almamın sebebi çok sık aralıklarla balıklara hastalık girmesi ama uv kullandıktan sonra kesildi ve düzeldi çok memnundum uvyi hep çalıştırdım hiç fişini çekmedim 8 oldu kulanalı ama şuan uvnin balans motoru çalışıyo ama uvninn ışığı yanmıyo tahminime göre lamba miladını doldurmuştur ama kesin öğrenmek istediğim uv nin belli bi zamanımı var yani mesela 8000 saatmı çalışıyor
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2008, 18:51:23 ÖS »
Canlı bitki için genelde www.canlibitki.com'u kullanırım. www.maltepepet.com'a da bakabilirsiniz bizzat yerine gidip görmüş birisi olarak çok güzel, sağlıklı ve çeşitli bitkileri olduğunu söyleyebilirim. Kendilerini telefonla ararsanız size gerekli bilgiyi vereceklerdir.
Uv lambaların ömrü modeline göre değişir ama ortalama 8500-9000 saat civarı gibi bir bilgi var internette. Cihazın kutusu sizdeyse inceleyin belki ömrü yazıyordur.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

alpinho

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2008, 19:40:47 ÖS »
Canlı bitki için www.canlibitki.com u tek geçerim.Hem hesaplı bitki (kök başı değil bağ) satar hemde iyi esnaftırlar.Bunlarda benim için çok önemlidir.

Daha sonra www.yerlibitki.com gelir.Birde maltepepet var bu işi yapan.

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2008, 23:24:03 ÖS »
Herkesin bayramını en içten dileklerimle jutlar büyüklerin ellerinden öperim

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekürler şuan verdiğiniz linkleri inceliyorum özeliklede Birkan TATAR akrkadaşa teşekürler ve sölediği gibi akvaryumu dekorasyonunu değişecem yanlız sormak istedğim bi soru var midye kırığının altına ne sermeliyim de gübre olarak uzun ömürlü bir sistem olsun çünkü midye kırığında bitkilerim güzel gelişiyo kumu değişmiyi düşünmüyorum ama sizlerin önemli bilgileri ile fikrimi değişebilirim tekrardan teşekürler saygılarımla
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2008, 23:52:22 ÖS »
Midye kırığı kullanılan akvaryumlarda bazı bitki türlerinin optimum seviyede olmasa da gelişimlerini sürdürebildikleri doğrudur. Ancak bitki türlerinin pekçoğu daha inert ve daha alt seviyelerde de besin içeriği açısından zengin zeminleri tercih ederler. Midye kırığı mercan kırığı gibi zeminler kalsit tabanlı olduğundan suya fazla miktarda kalsiyum salgılayarak suyun sertliğini artırır. Bunun sakıncalarını şöyle sıralayabiliriz:
1. Kalsiyum miktarının yükselmesi suyun sertliğini pekçok bitki için kabul edilebilir seviyelerin üzerine çıkarabileceğinden neredeyse bitki türlerinin yarıya yakın kısmının kötüleşmesine/ölmesine neden olacaktır.
2. Su sertliğini oluşturan bileşenlerden bir diğeri olan ve bitkiler için bir yapı taşı element olan magnezyumun konsantrasyonunun düşük seviyelerde olmasına neden olacaktır.
3. Yüksek miktarda kalsiyum içeren sularda bitkilerin en önemli besin ihtiyaçlarından birisi olan potasyumun (NPK içindeki K) bitkiler tarafından alınması ve sentezi çok düşük seviyelerde kalacaktır.

Zemin malzemesi olarak kullanabileceğiniz pekçok kum/ince çakıl dışında bunun altına kullanabileceğiniz pekçok zengin besin içerikli taban malzemesi vardır. Bunların neredeyse tamamını sitemizdeki (http://www.maltepepet.com/catinfo.asp?cid=15) akvaryum kumları ve gübreler kısmında görebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz.
Görüşmek üzere,

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2008, 00:22:49 ÖÖ »
YILDIRIM ÖZDEMİR BEY BEN SAYFAYI DOLANIRKEN HİÇ BİR ŞEKİLDE FİYAT GÖREMEDİM ACABA ÜYEMİ OLMAK GEREKİYO BİRDE BANA 120*40 TABANLI 250 LİTRELİK AKVARYUMUM İÇİN HANGİ TABAN MALZEMELERİNİ VE GÜBRE ÖNERİRSİNİZ AQUACLAY KUM HARİÇ HANGİSİ OLURSA AQUACLAY KUMU İSTEMEMEMİN NEDENİ BİTKİ EKİMİ ÇOK ZOR OLMASI KUMUN HAFİFLİĞİNDEN DOLAYI ÖNERECEĞİNİZİ KUMU BU ÖNERİYİ DİKKATE ALARAK ÖNERMENİZİ RİCA EDERİR
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2008, 00:26:11 ÖÖ »
Fiyat ve stok durumlarını görebilmek için üye girişi yapmak gerekmektedir. Aquaclay konusunda haklısınız. Taban malzemesi olarak bizim birinci tercihimiz Tropica Plant Substrate ürünü ve üzerine de 5-6cm nin altında olmamak şartıyla Hagen siyah kumu tavsiye ederiz.
Görüşmek üzere,

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2008, 00:44:38 ÖÖ »
yıldırım bey ve diğer arkadaşlar akvaryumun tabanını değişiyorum kısacası sil baştan yapacam ama aydınlatma olarak metal alide düşünüyorum sizce kaç vat kaç kelvinlik bide hangi marka metal halide kullanabilirim ölçüler 120*40*60 ortalama 250 litre su alıyo teşekürler
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2008, 00:48:17 ÖÖ »
Metal halide ile ilgili benzer bir yorumu http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,870.msg5812/topicseen.html#msg5812 linkinde yer alan konuda yapmıştım. İsterseniz bir göz atın.
Görüşmek üzere,

leaf21

• Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Aralık 19, 2008, 00:56:47 ÖÖ »
iki adet 150 watmı önerirsiniz yoksa tek 250 wat aşağdaki resimdeki gibi bir armatür yapacamda tabi yanında t5 veya t8 floresan kulanacam
Akvaryum su dünaysı
SER-DEM Sigorta
www.ser-dem.com

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2008, 01:00:12 ÖÖ »
2 adet 150 watt ile daha iyi ışık dağılımı sağlarsınız. Floresan olarak ta t5 grolüx eklerseniz parlaklığı biraz alırsınız ayrıca kırmızı spektrumu da biraz artırmış olursunuz. Aydınlatma süresine gelince floresanlar 1 saat önce yanıp, 1 saat sonra kapanmak şartıyla 8-9 saat, metal halideler ise arada 6-7 saat floresanlarla birlikte yakılabilir.
Görüşmek üzere,

alpinho

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2008, 12:54:49 ÖS »
Tabanda pahalı ürünler kullanmasanızda olur.Kendi kullandığım ve birçok arkadaşta tavsiyem sonucunda kullanıp başarılı neticeler almış olduğu hindistan cevizi torfunu alt katmanda tavsiye ederim.Tankınıza 8-10 lt bir miktar yeterli gelecektir.10 lt si 4-5 ytl civarında ve kipa mağazalarında dünya bitki markası ile ve nettede adreslerine ulaşabileceğiniz gartengold  firmasının ürünlerinide edinebilirsiniz.Bunu birinci katman sayarsak üstüne Tunç Sönmezoğlu'nun dıy ürettiği misket gübrelerden hazırlayıp serebilirsiniz ki fiyatları emsallerinden %50 ucuzdur.Bundan sonra katmanların karışmaması için gözenekleri 4-5 mm sineklik teli veya tül ayıraç kullanmak uygun olacaktır.En son katman olarak aquaclay, quartz , veya dere kumu bitkili tanklar için uygundur.