Gönderen Konu: sadece karides ve elma salyangozu için tank  (Okunma sayısı 528 defa)

abcde

• Yeni üye
  • *
sadece karides ve elma salyangozu için tank
« : Kasım 14, 2008, 22:50:20 ÖS »
Merhaba
Ben sadece hayalet salyangoz ve elma salyangozu beslemek için 50 * 35 *25 lik akvaryumuma canlı bitki dikmek istiyorum.
(tahminen 10-15 salyangoz/5-6 karides olacak)
Çok fazla bitki olmayacak, yani bu aslen tam bir bitki akvaryumu değil. Karideslerin arasında gezmesi için bitki düşünüyorum. Plastik bitkiler çok yapay duruyor o yüzden sevmiyorum. Bana hangi bitkileri tavsiye edersiniz? Sitede co2 olmadan (neyse işte o sistemin adı) az sayıda bitki yaşar diye okudum. Olabilir mi ?

Siyah çakıl taşım var akvaryumda. Filtre var. Bitkiler için sıvı gübrelerden almayı düşünüyorum. Çakıl taşına bitki dikilir mi ?

Forumdaki şu akvaryum hoşuma gitti. Gerçi ben biraz daha bitkili düşünüyorum.

http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,688.0.html
« Son Düzenleme: Kasım 14, 2008, 22:52:03 ÖS Gönderen: abcde »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: sadece karides ve elma salyangozu için tank
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2008, 14:32:52 ÖS »
Resimdeki akvaryumun bitkileri çok da kolay türler değildir. Beğendiğiniz her bitkiyi alıp akvaryumda besleyemezsiniz. Çoğu özveri ve tecrübe gerektirir. Bol bol araştırma yapmalısınız. Çakıl taşına bitki dikimi çakıl taşlarının büyüklüğüne ve dikeceğiniz bitkilere bağlıdır.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

abcde

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2008, 20:45:27 ÖS »
Çakıl taşlarım yaklaşık şu şekildeler. İlk aşama için ve karideslerin de hoşuna gidecek hangi bitkiyi dikmemi önerirsiniz ?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2008, 13:38:27 ÖS »
Kum büyük taneli değil birçok bitki için uygun gibi duruyor. Yüzlerce bitki türü var. Bizim tavsiye etmemizden ziyade sizin tür beğenerek tartışmaya açmanız daha sağlıklı olacaktır.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2008, 16:48:44 ÖS »
Özellikle az bakım ve fazla büyümemeleri yönüyle Anubias türlerini tavsiye edebilirim. Ortalama bir ışık ve co2 katkısı olmadan sadece sıvı gübre ile yaşatabilirsiniz. Onun dışında saz'a benzeyen Sagittaria subulata da kullanabilirsiniz. Buda nispeten düşük ihtiyaçlara sahip bir bitkidir. Uzun boylu bitkilere pek yaklaşmanızı tavsiye etmem tank boyutları sıkıntı olacaktır. Ama uğraşırım derseniz ve ortalama olarak haftada iki kere budamayı göze alabilirseniz Ceratophyllum demersum gibi bitkileride tavsiye edebilirim, ihtiyaçları çok fazla değildir ve iyi bir nitrat tüketicidir.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !