Gönderen Konu: Bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum..  (Okunma sayısı 796 defa)

vatoz

• Üye
  • **
Bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum..
« : Ekim 13, 2008, 13:04:07 ÖS »
slm arkadaşlar bitkili akvaryumumda 15 adet melek 1adet vatoz var..(1 tanede numunelik beta:D )
benim sorum kafamda 3 cins temizlikçi balık türü var;

* 1. tür MAKRAKANTA(en az kaç tane olması gereki almayı tavsiye ederseniz? kaç tane alayım?)

* 2. tür kırmızı kuyruklu köpek balığı ama tam ismini bilmiyorum..

* 3. türde böyle bir cins.. ayrıca 2. ile 3. türler i önceden beslemiştim ve iki tür birbirleriyle kavga ederdi?

bu 3 türü aynı yerde bakabilirmiyim?
eğer olursa tekmi yoksa eşli olarakmı alayım?
Yiğit K.

vatoz

• Üye
  • **
Ynt: Bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum..
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2008, 15:45:26 ÖS »
müsait olan yokmu cvb yazacak ??? :)
Yiğit K.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2008, 17:24:03 ÖS »
Aslına bakarsanız bu türlerin hepsi az çok yırtıcı. Mesela son türün adını unuttum ama malawilerle bir arada beslendiğini çokça gördüm. Kavgacı bir türdü. Makrakanta da diskuslarla önerilmiyor mesela ama meleklerle sanırım sorun oluşturmaz. Çöpçülerin aslında hiç birşeyi temizledikleri yoktur. Kimisi ara sıra yosun yer, kimisi ara sıra salyangoz yer hepsi bu. Kendilerinden genelde mucize beklenir ama bu bir yanılgı. Mesela ben olsam çöpçü türlerinin hiç birini akvaryumuma sokmam. Gerçekten gereksiz geliyor. İleri derece yosun probleminiz varsa kesinlikle hiç bir vatoz bu sorunu çözemez. Ya da ileri derecede salyangoz sorunuyla makrakantalar başa çıkamaz. Ben sadece akvaryumun yükünü artırdıklarını düşünüyorum. Ama yine de çöpçü alacaksanız birkaç tane makrakanta alın derim, akvaryum boyutunuza göre.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

vatoz

• Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2008, 22:33:27 ÖS »
Aslına bakarsanız bu türlerin hepsi az çok yırtıcı. Mesela son türün adını unuttum ama malawilerle bir arada beslendiğini çokça gördüm. Kavgacı bir türdü. Makrakanta da diskuslarla önerilmiyor mesela ama meleklerle sanırım sorun oluşturmaz. Çöpçülerin aslında hiç birşeyi temizledikleri yoktur. Kimisi ara sıra yosun yer, kimisi ara sıra salyangoz yer hepsi bu. Kendilerinden genelde mucize beklenir ama bu bir yanılgı. Mesela ben olsam çöpçü türlerinin hiç birini akvaryumuma sokmam. Gerçekten gereksiz geliyor. İleri derece yosun probleminiz varsa kesinlikle hiç bir vatoz bu sorunu çözemez. Ya da ileri derecede salyangoz sorunuyla makrakantalar başa çıkamaz. Ben sadece akvaryumun yükünü artırdıklarını düşünüyorum. Ama yine de çöpçü alacaksanız birkaç tane makrakanta alın derim, akvaryum boyutunuza göre.
peki SAE ve Otocinclus affinis (Oto cat) hakkında ne dersin? ??? kafam karıştı dediğim gibi sadece melek ve bitki bakmaktayım bunlar için öcelikli olarak makrakanta düşünüyorum ??? ayrıca karides tavsiye edermisinizi?bakımı zormudur kolaymı?
Yiğit K.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2008, 22:47:51 ÖS »
Bu çöpçü türlerinin aslında hiç birini beslemedim bu yüzden fazla yorum yapamıyorum. Karides bakmak zor değil ancak meleklerle bir arada olmaz gibi. :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Taner Üçer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2009, 20:41:30 ÖS »
Merhaba
Otocinclus affinis bildiğim en iyi alg yiyicilerden. Fakat ufak boyda olduğu için çok adetli beslemek gerekiyor. Sea ise ufak boyda almalısınız özellikle sakal yosun mücadelesinde kullanabilirsiniz. Fakat  büyüdükleri zaman sakal yosuna ilgilerini yitiriyorlar ve bitkili akvaryumdan çıkarmak çok çok zor( bunu ilk elden söyleyebilirim ). Otocinclus türü balıklar ve yanında 2-3 tane elma salyangoz ile alg probleminden kesin kurtulamazsınız ama en azından diğerleri gibi çeşitli sebeplerle başınızı ağrıtmazlar.

Taner Üçer

arsinoe

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2009, 18:26:31 ÖS »
Kırmızı kuyruklu balığın adı labio. Bir keresinde canlı doğuran akvaryumuma yanlışlıkla salma talihsizliğinde bulunmuştum.  :D Babam bıyıklarını görünce çöpçü sanmış, balıkcıya şundan ver demiş, o da hiç sormadan poşete atıvermiş ;D Tabi ben onun çöpcü olmadığını daha önce böyle bir balığa rastlamadığım için anlamadım. Ölen albino çöpcümün ince ve fazla uzamış hemcinsi sanmıştım. Ta ki akvaryumda terör estirip ortalığı birbirine katana kadar. Bu balığın huyu hiç belli olmuyor, söyleyim. Ne olduğunu araştırıp öğrendikten sonra geri vermeye kıyamayıp gidip bir de yanına eş almama rağmen, hemcinsini bile hırpalamış bir canlı. Bense hırçınlığını yanlız kalmasına bağlamıştım. Sonradan aldığım baya uysaldı ama benim gözümde artık güvenilmez bir canlı olduğu için ikisini de iade ettim. Ekleyecekseniz sorunlara hazırlıklı olun bence.

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2009, 23:35:30 ÖS »
Gösterdiğiniz balıkların hiç biri "bitkili akvaryum" için uygun değildir! Sürekli hareket edip sağı solu karıştıran labiolar, makrakantalar vb...  Bitkili akvaryum balıkları bellidir (Tetra türleri, otocad, sae, canlı doğuranların bazılar vb)
Bu arada melek balığının sadece adı "melek" olup, sonuçta bir chiclide olduğunu unutmayalım! Kesinlikle karidesleri, yavru balıkları yiyeceker, büyüynce akvaryumda bölge tutup, muhtar gibi her şeye efeleneceklerdir!