Gönderen Konu: Bitkili akvaryumlarda filtre sistemleri  (Okunma sayısı 1579 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Bitkili akvaryumlarda filtre sistemleri
« : Haziran 15, 2007, 22:58:30 ÖS »
Geçenlerde dikkatimi çekti. Halit arkadaşımızın yayınladığı bir yazıda bitki galerisinde içi bitki dolu olan tankların hepsine birer EHEIM takılıydı. Halbuki içerisinde ya hiç ya da birkaç balıktan başka canlı barınmayan akvaryumlar bunlar. Bana bu filtreler gereksiz geldi. Sizce nasıl bir durum bu ?

Halit şimdi de niye filtrelere ihtiyaç var kanıtla bakıyım  ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
Ynt: Bitkili akvaryumlarda filtre sistemleri
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2007, 01:10:06 ÖÖ »
Kanaatimce o filitrelerin görevi;  sudaki homojen şartların sürekliliğini sağlamak. Çünkü bu akvaryumlarda iç filitre ve havalandırma  ortalığı karıştıracağından su sürkülasyonu bu şekilde sağlanmış  oluyordur  bu filitrasyon sayesindede dengeli bir ortam oluşturuluyordur  {bence öyle}

merata

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2007, 07:37:01 ÖÖ »
Şelale filtrenin bitkili akvaryumlarda kullanılması doğru mudur?

Dış filtrelerde, örneğin, su yüzeyini hareketlindirmeden küçük bir akıntıyla su akışı sağlanabiliyor. Ancak şelale filtreler eninde sonunda su yüzeyini hareketlendirip CO2 nin kaçışını tetikliyor. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar var mı?
Mustafa Erata
Ankara

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2007, 09:39:30 ÖÖ »
Şelale filtre çok da fazla akıntı oluşturmuyor bence. Akvaryumunuz az biraz büyükse sorun olmaz diye düşünüyorum.Sump ise büyük bir tehlike.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2007, 22:36:46 ÖS »
Şelale filtre kullanılmamalı diyoruz ama küçük akvaryumlarda ben çok faydasını gördüm, suya oksijen katmak için ideal filtreler.İç filtreden daha iyi olduğunu söylemeliyim.Büyük akvaryumlarda da kullanışlı değil.
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

ephimetheus

• Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2007, 10:30:15 ÖÖ »
Düşük teknolojili akvaryumlarda şelale filtre kullanılabilir diye düşünüyorum. En iyi sonucu onda aldım çünkü.

İç filtre konusuna gelince. Yöneticiliğini yaptığım forumda da kullanıcılara daima iç filtre de kullanmaları gerektiğinden bahsediyoruz. Zirâ hem akıntı oluşturarak homojen bir su yapısı sağlar, hem katı partikülleri (Yem artığı, bitki parçaları, hatta bezen ölen küçük balıklar) tutarak dış filtrenin yükünü hafifletir hem de istendiğinde tanka oksijen verilecek şekilde kullanılabilir.

Bitkili tanklarda iç filtreyi suyun en az 5 cm altında kullanmak ve fazladan hava vermemek, hem CO2 kaçışını engeller hem de gerekli yüzey hareketini (Biz farkedemesek bile) sağlayarak O2 devinimini hızlandırır.
Abdullah Caner GÜVEN  Erzurum
100*50*50h High Tech Bitkili (4 Discus, 27 Cardinal)
100*50*50 Low Tech Bitkisiz (1 Serrasalmus Rhombeus [Black Diamond])

abdullahdogan

• Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2007, 14:41:58 ÖS »
sudabir hareketlilik saglamak amaciyla bırakılmıs olabilir. Ve iç motor taksaydılar görüntü kirliligi olusurdu.