Gönderen Konu: Ucuz Gübre ve karbon takviyesi  (Okunma sayısı 2501 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ucuz Gübre ve karbon takviyesi
« : Haziran 13, 2007, 09:47:58 ÖÖ »
Maden suları birçok elementi içinde barındırır. Bitkiler için kullanıldığında birçok iyi sonuçla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca karbon takviyesi olarak da iş görür. Co2 sisteminiz yoksa bir miktar işinizi görecektir. Alacağımız maden suyunun meyvesiz olmasına dikkat etmeliyiz ;D Ayrıca nitrat oranı düşük olan bir de bazı ağır metalleri içermeyen markalar tercih edilmelidir. Normal akvaryumlarda her 50 litre için bir şişe, diskus gibi yumuşak suya çok öenm veren balıkların akvaryumlarıan 100 litre için bir şişe dökebilirsiniz.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

coolie81

• Üye
  • **
Ynt: Ucuz Gübre ve karbon takviyesi
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2007, 15:38:07 ÖS »
Birkan öncelikle teşekkürler bilgi için.CO2 sistemi varsa yine kullanabilirmiyiz? kullanabilirsek ne sıklıkla?
Mustafa KAYA

En acayip gücümüzdür,
kahramanlıktır yaşamak:
Öleceğimizi bilip,
öleceğimizi mutlak.

65 Lt. bitkili tank

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2007, 16:29:53 ÖS »
Bence yine de kullanabiliriz. Sonuçta bir nevi eser element takviyesi de oluyor. 2-4 haftada bir verebiliriz sanırım. Ne kadar maden suyu eklediğimize göre.
Artık 20lt Bitkili Tank

merata

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2007, 07:59:01 ÖÖ »
Maden suyu kullanımının pH a etkisi nedir?
Mustafa Erata
Ankara

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2007, 09:36:50 ÖÖ »
pH'ı bir miktar yükseltebilir. Daha çok sertliğe etkisi olur sanırım. Dolaylı olarak da pH'a.
Artık 20lt Bitkili Tank

cerenimo

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2008, 01:56:00 ÖÖ »
Belkide fazla geldi ancak ben denemeye kalktım.Yaklaşık 40 litrelik tankıma yarım şişe ekledim.balıklar birden telaşlanmaya ,su yüzeyine çıkmaya başladılar.Anlayacağınız tam bir kaos..Hemen tahmin yürüterek  hava taşını çalıştırmayı akıl ettim bir süre sonra  balıklar eski davranış şekillerine döndü.Ben dediklerinize katılıyorum.Fakat benim gibi acemilere tavsiyem ellerini korkak alıştırmalarında fayda var.Yoksa benim yaşadığım korkuyu yaşayabilirler.Lütfen bilgilerinizi, akvaryumlarınızı  bizlerle paylaşın.Çok değerli fikirlere sahip oluyoruz.

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2008, 02:42:37 ÖÖ »
Belkide fazla geldi ancak ben denemeye kalktım.Yaklaşık 40 litrelik tankıma yarım şişe ekledim.balıklar birden telaşlanmaya ,su yüzeyine çıkmaya başladılar.Anlayacağınız tam bir kaos..Hemen tahmin yürüterek  hava taşını çalıştırmayı akıl ettim bir süre sonra  balıklar eski davranış şekillerine döndü.Ben dediklerinize katılıyorum.Fakat benim gibi acemilere tavsiyem ellerini korkak alıştırmalarında fayda var.Yoksa benim yaşadığım korkuyu yaşayabilirler.Lütfen bilgilerinizi, akvaryumlarınızı  bizlerle paylaşın.Çok değerli fikirlere sahip oluyoruz.

40 Lt lik tank da yarım şişe maden suyunun, kesinlikle balıklar üzerinde olumsuz bir etkisi olamaz. 5-6 senedir düzenli olarak kullandığım için bunu gayet net olarak söyleyebilirim. Hemen hemen bitkili tanklarım da her tür balık besledim ve bu güne kadar hiç bir olumsuzluk görmedim. Balıkların hareketliliği, sanırım yem atıldığı düşüncesiyle yeme hücum etme refleksidir. Ben daima bunu gözlemliyorum. HAVALANDIRMA İLE AKVARYUMDAN SADECE GAZ UÇUŞU OLUR. DİĞER FAKTÖRLER ÜZERİNDE KISA VADEDE HERHANGİ BİR ETKİSİ OLMAZ. Maden suyu sadece bitkili akvaryumlar da kullanılır. Bitki olmayan akvaryumlarda kullanımının, bir gereği veya yararı olmayacağı kanaatindeyim.

« Son Düzenleme: Mart 06, 2008, 02:47:11 ÖÖ Gönderen: Nuri Üçüncü »

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2008, 23:11:27 ÖS »
 Maden suyu kullanırken tanka eklenmeden önce gazının iyice uçurulup öyle eklenmesinin yararlı olduğunu okumuştum. Eklendiği yerde ani ph değişikliklerine neden olabiliyormuş. O yüzden 108 litre tankıma 1 şişe maden suyunu eklemeden önce bir bardak ta gazını iyice uçurduktan sonra ayda bir kere ekliyorum.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

TurtleTurk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2008, 01:43:05 ÖÖ »
Maden suyunda Birkan Bey'inde dediği gibi, nitratı az olanı tercih edin, gazını alın, bir anda eklemek yerine bunu saatlere yayın. Ayrıca yukarıda denildiği gibi PH'ı aniden yükselteceği doğrudur. Buda balıklar için kötüdür. Özellikle discuslar için iyi değildir. Tabiki tercih her zaman akvaryum sahibinindir.

saygılar.
www.TurtleTurk.com
Türkiye'nin İlk ve Tek Kaplumbağa Sitesi!

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2008, 21:35:21 ÖS »
Ben de birşeyler yazayım. CO2 içermesine rağmen pH  değerini yükseltir, alkalidirler genellikle. Derinlerden geldiklerinden nitrat pek içermezler nitriti içerenler çoktur. Bunlar asla içilmemelidir. Ama satılıyor ve içiyoruz sanırım. Çünkü Türkiye maden sularının çoğunluğunda sağlığa zararlı olduğundan ihraç edilemez, kimse almaz. Ama biz içeriz, yarabbi şükür. Kızılay Afyonkarahisar suyu dahi dünyada hiç kimsenin almadığı bir su. Hangi nedenle olduğunu unuttum, kanserojen maddeler eser miktarda da olsa varmış. Demir içermeleri nedeniyle bitklere yararı olmasına rağmen sürekli kullanımı ne sonuç verir bilmiyorum. Denemedim duymadım.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2008, 22:35:34 ÖS »
Aslında bu maden suyu benim eski akvaryum kitaplarında gördüğüm bi teknik. Aynı kitaba göre elektrikli filtreler ve elyaf hâla icat edilmemişti. Yani hiç yoktan iyi ama modern gübrelerin yanına yaklaşamaz. Düzenli gübre kullananların bu nedenle illâ bunu da dökeyim diye kafa yormalarına pek gerek yok bence.
Artık 20lt Bitkili Tank

dentist

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : Mayıs 02, 2008, 20:50:51 ÖS »
Ben bunu 4 aydır yapıyorum forumlarda okumuştum ancak ölçü ile yapmıyorum her akşam maden suyu içerim şişenin dibinde kalanıda akvaryuma dökerim:)
160 lt Canlı Doğuran Bitki Akvaryumu
Cenk Kaan Karadağlıoğlu

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #12 : Mayıs 03, 2008, 01:12:32 ÖÖ »
Aslında tam bir ölçü nasıl hesaplanır o konuda kesin birşey yok ama fazlasının ani Ph değişimleri yapacağını biliyorum o yüzden eklemede fazla koymamak lazım. Her akşam eklemesenizde olur. Ben ayada bir yada 2 ayda bir gibi bir şişeyi bardağa boşaltıp gazını uçurduktan sonra ekliyorum genelde.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

orkun35

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2008, 03:57:07 ÖÖ »
Bu gaz dediğimiz co2 değil mi? Yoksa yanılıyormuyum. Saygılar.

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #14 : Mayıs 18, 2008, 12:51:10 ÖS »
Evet co2
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust