Gönderen Konu: Halit DEĞER-4 lt  (Okunma sayısı 1717 defa)

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
Halit DEĞER-4 lt
« : Mayıs 12, 2007, 18:00:05 ÖS »
Hadi ilk minyatür akvaryum benden olsun ;D
Başlıktada belirttiğim gibi 4 lt hacme sahip bir akvaryum.Atman şelale filtresiyle temizlik sağlanıyor.9 wattlık bir masa lambası 6-8 saat açık kalıyor.Minyatür elodea ve birkaç çeşit mossla birkaç çakıl ve kütükle yapılmış bir dekorasyon.Arka fon kullanılmamasının sebebi zaten dar olan akvaryumun iyice dar görünmesini önlemektir.Arka tarafın beyaz olması ferahlık sağladı.

Dekor değişikliği;

Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
Ynt: Halit DEĞER-4 lt
« Yanıtla #1 : Mayıs 13, 2007, 22:30:42 ÖS »
Halit bey gercekten çok güzel bir nano olmuş. Sormak istediğim bir şey var. Bu yosunların cinsi nedir ve bunları bu şekilde büyütüp çoğalmalarını nasıl sağlıyorsunuz. Biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Örneğin sıcaklık kaç. Gübre varmı co2 varmı ışıklandırma nasıl. Benim biraz yosunlarla başım beladada. Yosunlar hep suda soluyor. Boy atma ve yeşerme olmuyor.Önerileriniz bekliyorum.
100 lt  bitkili lepistes  tankı ve karidesler.
Şenol BAŞARAN

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2007, 23:25:03 ÖS »
Yosunlar birkaç çeşit, weeping+peacock+greensock moss mevcut.

Bu akvaryumumda ısıtıcı kullanmadım(zati uzun süredir hiçbir akvaryumumda kullanmıyorum).Yaptığım ölçümlerde sıcaklık 22-25 derece arası değişiyordu.Sadece sıvı gübre takviyesi yapıyordum, yanlız oda çok az ve düzenli değil.Co2 yide, sadece ana tanktan su değişimi sırasında biraz bu akvaryuma takviye yapıyorum.

Sizin sorununuz; üreticilerden direk aldığınız bitkiler soğuk sudan geldiği için  sıcak suda yaşatmayı başaramadınız.
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

sehitler_diyari

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2007, 21:30:44 ÖS »
   Evet sanırım dediğiniz gibi soğu su yosunları olduğu için benim akvaryumda günden güne soluyorlar. Ben dereden bulduğum yosunları fanusun içine koydum ve çoğu zaman günes ışığı altında ve inanmazsınız çok hızlı büyüyorlar. Artık havalar sıcak günde 34 derece ısıyı dahi buluyor. Ama yinede harika büyüyorlar. İçinde balık yok. Gübre ve co2 yok. Aynı zamanda ısıtıcı ve ayrı bir ışıklandırma yok. Acaba akvaryumumdaki ışıklandırmam mı yetersiz diyorum. 80 lt akvaryumda 3 tane 18 wat ışık var. Bence bu yeterli ama hala büyümüyor bu yosunlar. Yani bir çelişki içerisindeyim. Sanırım yosunların hızlı büyümesi birazda gün ışığına bağlı. Akvaryuma uyum sağlamış bir yosun çeşidi bulabilirsem içindekileri alıp atacağımsanırım bu Çanakkale'de çok zor ama bakalım yapacağız bişiler. Akvaryum bölümüne akvaryumun resmini koyacağım sizde o zaman neden benim yosunlarla bu kadar dertte olduğumu anlayacaksınız. Doğal bir akvaryum yapmaya çalışıyorum.Bunun için bence yosun şart.
100 lt  bitkili lepistes  tankı ve karidesler.
Şenol BAŞARAN

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2007, 16:45:18 ÖS »
Ben Güneş ışığına bağlıyorum. Floresanlar yosun geliştirmemek üzere tasarlanmıştır. Doğadan alınan yosunalra bu nedenle floresanlar pek yaramaz.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

AngelsLament

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2007, 23:26:33 ÖS »
Halit Bey her iki düzenlemede çok güzel olmuş..Zaten sizin akvaryumlarınıza özenerek bakıyorum :-\ Bende bitkilerim geldikten sonra düzenleyip koyabilirim ;D
Ayşegül Yavaş

Onur G. HİTİT

• Özel Üye
  • Üye
  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
  • Ad Soyad: Onur G. HİTİT
« Yanıtla #6 : Mayıs 23, 2007, 00:45:06 ÖÖ »
Halit, ellerine sağlık. Gerçekten çok hoş bir çalışma olmuş. :)
Lepistes hayranı...

bülent16

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Mayıs 23, 2007, 15:08:55 ÖS »
Halit bey elinize sağlık güzel ve örnek alınacak bir çalışma olmuş, dağa doğrusu güzel çalışmalar olmuş.

gulay

• Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 23, 2007, 15:21:59 ÖS »
Çok güzel bir çalışma olmuş. Baştaki resimde kütüğe sarılı olan weeping moss mu? Bir de dekor değişiminden sonraki resimde ortada duran (at kestanesine benzeyen) yosun hangisi acaba?

Benim 10 lt'lik yavru tankımda da cam bir objeye sarılı weeping moss var ama o ismine uygun şekilde (sarkık yosun) aşağıya doğru salkım saçak uzuyor. Yani java moss gibi yaramazlık yapıp, yukarıya çıkmak için uğraşmıyor sürekli. Aldıktan sonra 5-6 ay boyunca çok iyi bir gelişim gösterdi ama şu an küçük yavru salyangozların saldırısına uğramış durumda. Ayrıca yavru balıkların sık beslenmesinden ötürü de üstünde sakal algleri belirdi ve büyümesi oldukça yavaşladı, durumu pek iyi değil. Yakın zamanda ayrı bir yerde permasol uygulamayı düşünüyorum, belki kurtulur...
Gülay Baran

-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi  110x50x50
-Nano Bitkililer

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2007, 18:39:57 ÖS »
Kütüğe sarılı olan weeping moss.Ortadaki at kestanesine benzettiğinizde peacock moss.
Birde weeping mossun yukarı doğru fışkırmasının sebebi sanırım ışık. ;)

petshop

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : Mart 07, 2008, 21:36:23 ÖS »
Saolun Çok Hoş Olmuş Arkadaşlar Bendede bu kadar bi akvaryum Var..3 japon 2 Lepistes Besliyom..Motor İstermi.. ???

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #11 : Nisan 30, 2008, 18:10:21 ÖS »
Çok güzel olmuş Halit hocam (:
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust

fehmi

• Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2008, 10:31:09 ÖÖ »