Gönderen Konu: 130lt Bitki Tankım  (Okunma sayısı 5961 defa)

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Harun Söylen
Ynt: 130lt Bitki Tankım
« Yanıtla #90 : Mayıs 16, 2009, 18:01:19 ÖS »
Barış çok teşekkurler, hafta sonu umarım gerekli duzenlemeleri yapabilirim. Co2 konusunda hemen gerekli değişikliği yapacağım.  Mosslar içinde ayrıca çok saol. :)
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2009, 18:02:54 ÖS Gönderen: Punk@rt »

Zamansızlık

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #91 : Mayıs 18, 2009, 17:15:35 ÖS »
Dün gece akvaryum sıcaklığı 30 dereceyi buldu. Mayısta böyle olacaksa vay halimize. Sabah kapağı 20 cm yukarı sabitleyim. Fan taktım. Biraz önce kontrol ettim 26 derece su anda, fan hala çalışıyor. Co2 3 saniyede bir kabarcık olarak ayarladım. Barış'ın gönderdiği mosslar bu gün kargo geldi, gayet sağlıklılar. Çok teşekkür ederim gerçekten. Fakat mossları 2 küçük kaya parçasına sabitleyip ana tanka koydum çünkü nano da anubiasların köklerini budama yaptıktan sonra karideslerimde ölenler oldu 4-5 tane. Bunuda kökler budanırken anubiaslarda bir salgı yapıyor sanırım buda karidesleri etkiledi diye düşünüyorum :S

Zamansızlık

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #92 : Mayıs 19, 2009, 11:50:07 ÖÖ »
Harun hiç sorma bu sıcaklarla başımız dertte. Özene bezene aldığım gözüm gibi baktığım Walichii'lerim içler acısı halde :( Biran önce bir fan alıp sistemi kurmam lazım yoksa çok bitki kaybedeceğim. Moss'ları güle güle kullan. Karideslerine üzüldüm. Çok garip canlılar bunlar. Ben dış filtrenin içinden her temizlikte 5-10 arası canlı karides çıkartırken tanktakiler bu kadar sağlıklı olmuyor neden se :D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #93 : Mayıs 19, 2009, 11:53:46 ÖÖ »
Al bendende o kadar karidesler hakkında :D

Zamansızlık

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #94 : Mayıs 28, 2009, 13:53:54 ÖS »
Ph 6' ya düştü sonunda bugün. Rotalalar çok hızlı gelişiyorlar. Parvulalar da daha bir hareket yok, bir turlu anlamadim :S Hafta sonu akvaryumun bir köşesine asma kökü eklemeyi planlıyorum. Kökün yüksek yerlerini moss ile gölge de kalan aşağı kısımlarını da anubias barteri ile kaplamayı düşünüyorum.

Zamansızlık

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #95 : Haziran 03, 2009, 12:22:02 ÖS »
Limon ve sazları çıkardım akvaryumdan. Dizayn işini hala erteliyorum. Haftalık %20 su degisimlerine devam. 15 mayista ekledigim 10 kök rotalalar su anda 60 kök. Artık uzamalarını beklicem. Sadece parvulalar üzdü beni. Çürüyenlerin olucağını biliyordum ama sürgün vermemekte ısrar ediyorlar. Ayrıca parvulalar yosunlanmaya başladı.

Fotograflar telefonla cekildiği için düzgün değil, kusura bakmayin.

Zamansızlık

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #96 : Haziran 05, 2009, 18:54:13 ÖS »
Parvulalar da aşırı şekilde sakal yosunu başladı. Her hafta su değişimlerini aksatmiyorum. Gunde 10 saat ışıklandırma. 130 lt. 108w şeklinde. Su ile ışık arası 10 cm. su yuksekliği 35 cm. Onlara istinaden rotalalarda öyle bir oluşum yok. Ayıklanacak gibide değil yosun. En son çare bütün parvulaları söküp arada yosunsuzlari ayiklayip tek tek dikmek olacak.  ???
« Son Düzenleme: Haziran 05, 2009, 18:55:28 ÖS Gönderen: Punk@rt »

Zamansızlık

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #97 : Temmuz 24, 2009, 13:55:29 ÖS »
1 kac aydır akvaryumla pek fazla ilgilenemiyorum. Zaten günde sadece 1-2 saat görebiliyorum normalde de. O aralarda da haftada 1 su değişimi ve gübreleme yapıyorum. Ayrıca rotalaları budayıp çoğalttım. Dizayn namına hiçbir şeyin olmadığı tankımın son hali aşağıda.  ;D Bu pazar umuyorum ki zaman ayırıp dizayn yapabilirim. Akvaryumum genellikle ince ve zayıf yapraklı bitkilerden oluşuyor. Ayrıca 1 kök parvulam kaldı yaşam mücadelesi vermekte su an  :-\
 Soner Abi gönderdiğin bitkiler için tekrar teşekkür ederim riccialarlada bir şeyler yapmaya çalışıcam artık. :) Şu anda bulunan bitkilerim: Rotala, Eledoa, Hemiathis, Bacopa ve Riccia. Pek fazla türe de girmek istemiyorum.  Dizayndan sonraki görünümü de sizlerle paylaşacağım.

« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2009, 13:58:27 ÖS Gönderen: Punk@rt »

Zamansızlık

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #98 : Temmuz 24, 2009, 14:38:10 ÖS »
Harun böyle bir tank senden beklemezdim rezaletttttt (kızma takılıyorum) Amazon ormanlarına benzemiş darmadağın ama inanıyorumki elin değdiği zaman güzel bir dizayn yapacağını tahmin ediyorum ha gayret 2-3 saat te tankın canavar gibi olur. ::) Ya Harun senin rotalalar gözüme çok güzel gözüktüler benimkiler uyuz cılız bişeyler Allah Allah, yada şöyle diyeyim komşunun tavuğu komşuya kaz misali  ;D >:( ;D ;D Haruuuun senin balıklar o karmaşada yüzebiliyorlarmı  ;D Senin balıklara birer tanede ağaç kesme makinası verde gariplerim kendilerine yüzecek yer açsınlar  ;D
« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2009, 14:53:43 ÖS Gönderen: soners »
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #99 : Temmuz 24, 2009, 14:58:03 ÖS »
Ben kendime zor bakıyorum bu aralar :D Hafta sonu umarım her şey hallolacak  ::)

Zamansızlık

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #100 : Temmuz 24, 2009, 15:38:42 ÖS »
Abi rotalaların durumu içler acısı ;D Ya gübre ya aydınlatma, birine acil çekidüzen vermen gerekiyor.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #101 : Temmuz 24, 2009, 16:49:50 ÖS »
Gübre farkındayım.. Yosun problemim var dı kurunun yanında yaşta yanar misali :D

Zamansızlık

Harun Söylen

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #102 : Temmuz 27, 2009, 11:01:53 ÖÖ »
Hafta sonu düzenlemeden sonraki hali. Kayalarımın küçük olduğunun farkındayım daha büyüklerini bulduğum zaman değiştirmeyi düşünüyorum.

Zamansızlık

soners

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #103 : Temmuz 27, 2009, 11:10:47 ÖÖ »
Hımmmm güzellll  ;)
175 Lt.Bitkili Canlı Doğuran
 50 Lt.Bitkili Karides
 60 Lt.Üretim (Çarprazlama-Hybrid) Deneme Yanılma aşamasında

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #104 : Temmuz 27, 2009, 12:06:00 ÖS »
Gerçekten adama benzemiş ;D Yalnız resimler çok parlak diyaframı biraz ksıabilir miyiz acaba ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com