Gönderen Konu: Bitkili Tankımın Sorunsalı  (Okunma sayısı 513 defa)

darkruse

• Yeni üye
  • *
Bitkili Tankımın Sorunsalı
« : Haziran 28, 2008, 10:06:45 ÖÖ »
Merhabalar,

CO2 vermeye başladığım bitkili tankımda sorunlar yaşamaya başladım. Su bulanmaya başladı ve ben balıklara birşey olmasın diye farklı bir tanka koydum. Ph konusundaki yetersiz bilgim yüzünden, ayrı kaba aldığım 3 melek, 3 kılıçkuyruk, 2 lepistes, ve 4 adet neon umu kaybettim. Gerçekten bugüne canım çok sıkkın başladım.

Ayrıca CO2 verdiğim tankta çok ağır bir koku var ve suyun yüzeyinde yağımsı bir tabaka var.

Tankımın son durumunun fotoğraflarını çektim.

Tankımın içerisinde balık olmadığı halde becopa larım havalanmış. Bunları daha önceden farklı bir tankta besleyip yeni köklerin ve filizlerin çıkmasını sağladım. Fakat CO2 veridiğim tanka koyduktan sonra kökleri eridi.

Saz bitkisinin ve bir adet deneme için koyduğum eledoa bitksinin yapraklarının yanlarında beyazlıklar oluşmaya başladı.

Bu da tankımı genel görüntüsü.

Ayrıca bugün Ankaradan sipariş ettiğim 14 kök Hygrophila corymbosa ''Siamensis''tütün ve java moss gelecek. Şimdi bu bitkileri bu tanka koymalımıyım yoksa tankı tekrardan kurmalımıyım. Açıkçası bugünkü üzücü ölümlerden sonra tekrar canlı kaybetmek istemiyorum.

Teşekkürler
Fırat M. Gunkan
İstanbul,

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitkili Tankımın Sorunsalı
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2008, 12:16:36 ÖS »
Gerçekten ilginç bir durum. Şişedeki mayalı sıvının karışmasında rastlanabiliyor. CO2'yi havataşı ile mi çözüyorsunuz? Kök erimesini tank değişimine bağlayabiliriz. Sorun aşırı Co2 olamaz zira havataşı verimsiz çözünme sağlar. Sorun sıvı karışması da değilse başka birşey olmalı. Bu arada düşük pH applesnailleri mahveder aklınızda olsun.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

darkruse

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2008, 12:52:39 ÖS »
Merhabalar,

Sistemin genel görüntüsünde gözüken kırmızı kapaklı şişeyi herhangi bir maya kabarması problemi için sigorta olarak koydum. herhangi bir suya karışma durumu olmadı.

CO2 yi hava taşı ile çözüyorum, yaptığım vortex bir an gözüme kötü gözüktü ve çkarttım. Aslına bakılırsa gaye veriml çalışıyordu. :P

Sizce tankı yeniden kurmalımıyım?
Fırat M. Gunkan
İstanbul,

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2008, 13:31:23 ÖS »
Evet, zaten çok zor olmayacak gibi :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

darkfreez

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2008, 14:31:34 ÖS »
Sizin için en iyi çözüm akvaryumu yeniden kurmak gibi gözüksede, problem tespit edilip neden ortadan kaldırılmadığında aynı sorunun tekrar ortaya çıkma ihtimali çok yüksek. Ben problem belirtelerini ilk okuduğumda aklımda ilk beliren akvaryuma mayalı karışımın kaçmış olmasıydı bu nedenle maya sisteminizdeki güvenlik parçasını (kırmızı kapaklı şişeyi) doğru çalışıp çalışmadığı konusunda kontrol edin. Birde imkanınız varsa hava taşıyla kırmızı kap arasına bir adet checkvalf takın zira bir karışma varsa checkvalf içinde sıvı birikimi oluyor.
Kerem Atamay
uludağ üniversitesi veteriner fakültesi
80*45*60  bitkili tetra , 3 cüce vatoz
Gemlik/Bursa

darkruse

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2008, 11:17:29 ÖÖ »
CO2 tüpümü tuttuğum gibi fırlattım attım ve Tankımı yeniden oluşturmaya başladım.  :-\
Karımın olmadığı bir gün tankı sıfırdan kurdum ;D. Azoo nun toprak altı gübresinden aldım. Tabanımı yeniden düzanledim ve tabanın yarısını serdikten sonra gübreleri döktüm. Kutuda 2 yıl etkili olduğundan bahsediyor. Yaklaşık 4 saat uğraştıktan sonra tankımı tekrar düzenledim. Yakın zamanda fotoğrafınıda eklerim.

Benim gibi yılların lepistes severi sanırım bu tanka tetra koyacak. tam emin değilim ama 20-25 lik neon ve kırmızı burun sürüsü fena değil. Aklıma yatıyor gibi ama bakalım.

Şu anda tankımda Saz, Elodea, Siamensis,Zeytin, Tilki tüyü(çok komik bunun ismi ) ve java moss var.

Dün biraz sıvı gübre vermeye başladım.

Belki Takashi Amano nun tetra tankları gibi güzel olmayabilir fakat elimden gelen yapmaya çalışacağım, tabii yardımlarınızla.

Herşey için tekrar teşekkürler. .Saygılar

Bu arada bir yerden Takashi Amano nun Aquarium Plant Paradise adlı kitabı geçti. Bunu elektronik ortama aktarmaya çalışıyorum. En yakın zamanda bitecek ve üstadın bizimle paylaştığı sırlara tanık olabileceğiz. Belki zamanım olursa türkçeye bile çevirebilirim.  ;)

saygılar
Fırat M. Gunkan
İstanbul,

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2008, 11:47:30 ÖÖ »
Hocam uğraşma kitap için ;
http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,475.0.html
Linkteki rapid sayfasında var. Akvaryumunda başarılar.
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust