Gönderen Konu: İlk Iwagumi Denemem  (Okunma sayısı 3467 defa)

joey

• Üye
  • **
Ynt: İlk Iwagumi Denemem
« Yanıtla #45 : Nisan 01, 2009, 18:55:24 ÖS »
Son durum budur;

Her türlü öneri, yorum işime yarar.

Not: Fotoğraf çekmeyi bir türlü beceremediğim için biraz karanlık çıkmış sanırım. Onu da zamanla geliştiririm umarım.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #46 : Nisan 02, 2009, 15:53:02 ÖS »
Bana göre bitkili bir akvaryumdan çok boşaltılmaya başlanmış bir akvaryum gibi geldi. Wabi-Kusa demişsiniz ama sanırım ne akvaryumunuz ne bitkileriniz buna uygun değil. Bence tam su dolu hali bu halinden daha güzeldi.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #47 : Nisan 02, 2009, 16:32:55 ÖS »
Bence de öyle. Wabi Kusa'lar daha çok su kıyısı izlenimini veriyor (felsefesini bilmiyorum belki de budur) Sizin tankta ise bu izlenim yok bence bu nedenle olmamış gibi. En azından hiç olmazsa biraz daha yükseltin :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

joey

• Üye
  • **
« Yanıtla #48 : Nisan 02, 2009, 18:55:33 ÖS »
Yorumlar için teşekkürler. Fakat yanlış anlaşılmış galiba. Ben wabi-kusa yapmak için su seviyesini düşürmedim. Bitkiler ışıktan daha fazla yararlansın diye yaptım. Parvulaların yarısı su dışında kalınca yarı-emers bitkilere bakmaya başladım ki internette wabi-kusa'yı gördüm ve ona benzettim. Görüntü olarak eski halinden daha kötü olduğu kesin fakat amacım bitki gelişimine bir etkisi olup olmayacağını görmek. Sonuçları yine burada yazarım.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #49 : Nisan 02, 2009, 23:20:29 ÖS »
Bitki gelişimine muhakkak yardımı olacaktır çünkü sudaki kırılma minimum'a inmiş. Ama en azında su seviyesini biraz daha yükseltebilirsiniz. Birde muhtemelen parvulanın su dışında kalan kısımları kuruyarak ölecektir.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #50 : Nisan 03, 2009, 20:55:59 ÖS »
Bence su berraktı ise çok değişen birşey olmayacaktır. Bir de bitki su dışına alışmaya başladıktan sonra su ilave etmenize darılıp gücenebiliyor :)
Artık 20lt Bitkili Tank

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #51 : Nisan 03, 2009, 22:37:03 ÖS »
Ben görünümü beğendim. Camlar kesilip yükseklik azaltılırsa daha iyi görünebilir ama ilerde su dışına çıkacak bitkilerin buhardan yararlanmaları azalabilir.
Kaya parçası da Kaş çevresindeki depremden denize çökmüş antik yerleşim birimlerindeki Likya lahitlerine benziyor.
Ayrıca su tasarrufu için akvaryuma göre iyi bir çözüm. 

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #52 : Nisan 04, 2009, 19:14:23 ÖS »
Bence taban bitkilerinin yarısını atıp Kayaların önüne doğru bitkilerin sıklaştığı izlenimi verilirse şıklaşabilir. Ama o zaman kumu da sarı yapmak gerek ;D  Eskisi iyiydi yaa. Bi kaç tane de red nose ooh :)
Artık 20lt Bitkili Tank

joey

• Üye
  • **
« Yanıtla #53 : Nisan 04, 2009, 20:46:37 ÖS »
Beklediğim verimi alamayınca tekrar su seviyesini arttırdım. Şu an co2, filtreleme, ısıtıcı yok. Tabanda n,p,k içerikli çubuk şekilindeki katı gübrelerden var. Balık konusunda tereddütlerim var. Isıtıcı olmadığı ve su değişimlerini direk çeşmeden yaptığım için, bunlara dayanıklı balık gerekiyor. Son fotoğrafı da ekleyeyim;