Gönderen Konu: CO2 REAKTÖRÜ EV YAPIMI  (Okunma sayısı 3345 defa)

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
CO2 REAKTÖRÜ EV YAPIMI
« : Haziran 13, 2007, 02:10:00 ÖÖ »
% 100 CO2 Çözen reaktör yapımı: GÜRKAN BEYDEN ESİNLENEREK YAPILMIŞTIR
 Malzemeler: 0,5 lt küçük su şişesi  ve kapağı.
 Şişe dibinden 2-3 cm kesilecek.
Kesilen parçanın taban kısmında  hava hortumu genişliğinde  5-6 delik açılacak.
 Kesilen parça şişenin altından,. şişenin ortasına kadar itilerek sıkıştırılıp sabitlenecek. Mümkünse biraz yatık sabitleyin.
  Şişenin kapağını delerek,   dış filitrenin çıkış hortumunu,  şişeye bağlayın.  Kapakla hortum bağlantı yerlerinden hava kaçmamalı.
 Co2 çıkışınıda  kabarcıklar şişenin  içine girecek bir şekilde sabitleyin.
 Reaktörünüz hazır güle güle kullanın.   Şişe tamamen suyun içinde olmalı, ve dik durmalı

co2 böylece kesilerek şişenin ortasında sabitlenen  taban kısmının altında birikecek  oluşan basınçla tabandaki delikler den geçerek dış filitreden gelen su ile tamamen çözülecek ve şişenin altından  akvaryuma karışacak
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2007, 02:22:44 ÖÖ Gönderen: Nuri Üçüncü »

sabiht

• Yeni üye
  • *
Ynt: CO2 REAKTÖRÜ EV YAPIMI
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2007, 11:10:49 ÖÖ »
Akıllıca...Çizim mümkünmü acaba..?
Sabih Tüzem
Calvus 200 lt

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2007, 15:35:41 ÖS »
http://img174.imageshack.us/img174/9274/adszry3.png

Çizimi bu kadar yapabildim, inşallah anlaşılır olmuştur.

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2007, 23:58:04 ÖS »
çözüm olduğu doğru ama bana pek estetik gelmedi.

Saygılarımla,

Özgür Akdamar
?!? Duanla mı yaşıyorum ki bedduanla öleyim ?!?

martt

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : Ekim 17, 2007, 21:43:24 ÖS »
arkadaşlar bunlkara hiç gerek yok

ben dış filtreinn(eheim 2217) çekiş hortumuna mevcut co2 gazı nı veriyorum (Akvaryum 200 litre) hiç de kabarcık göremiyorum(fotosentez yapan bitkilerden çıkan o2 kadar bile gözükmüyo)

yani;

reaktötöre ihtiyaç duymuyorum 
murat çıkrıkçı

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2007, 22:48:25 ÖS »
arkadaşlar bunlkara hiç gerek yok

ben dış filtreinn(eheim 2217) çekiş hortumuna mevcut co2 gazı nı veriyorum (Akvaryum 200 litre) hiç de kabarcık göremiyorum(fotosentez yapan bitkilerden çıkan o2 kadar bile gözükmüyo)

yani;

reaktötöre ihtiyaç duymuyorum 

Çıkan kabarcık sayısını bilemezsiniz. Ayrıca sürekli olarak filitrenin içine verilen co2, zamanla filitrenizin içindeki nitrifikasyon bakterilerininde yok olmasına neden olabilir. Filitre içindeki malzemelerde co2 i tutarak filitre içinde hapsedebilir,VE BİYOLOJİK ARITIM OLUMSUZ YÖNDE ETKİLENEBİLİR.

sabiht

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2008, 09:36:05 ÖÖ »
Nuri Bey Günaydın ....

Çiziminizi inceledim ufak bir ricam var...Acaba Dış filtreden gelen suyun sisteme nereden girdiğini ve nereden çıktığını, suyun akış yönünü göstermeniz mümkünmü..? Bu sisitemi dış filtremin çıkış hortumunun ucuna monte edeceğim yani filtreden gelen su önce reaktöre oradan da akvaryuma karışacak.. Çünkü sisteminizi şu anda boş olan ve yeni kurmak üzere olduğum akvaryumum  dibine sabitleyip, mümkün olan en estetik şekilde kurmayı düşünüyorum ...Saygılarımla..Cevaplarsanız sevinirim...
Sabih Tüzem
Calvus 200 lt

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2008, 01:25:35 ÖÖ »
Nuri Bey Günaydın ....

Çiziminizi inceledim ufak bir ricam var...Acaba Dış filtreden gelen suyun sisteme nereden girdiğini ve nereden çıktığını, suyun akış yönünü göstermeniz mümkünmü..? Bu sisitemi dış filtremin çıkış hortumunun ucuna monte edeceğim yani filtreden gelen su önce reaktöre oradan da akvaryuma karışacak.. Çünkü sisteminizi şu anda boş olan ve yeni kurmak üzere olduğum akvaryumum  dibine sabitleyip, mümkün olan en estetik şekilde kurmayı düşünüyorum ...Saygılarımla..Cevaplarsanız sevinirim...

Su direk üsteki kapaktan giriyor.  Kapağı delerek çıkış borusunu kapağa taktım. Yukardan dökülen su karbondioksit kabarcıklarını parçalayarak çözüyor. BAYAĞIDA İYİ ÇÖZÜYOR .
Cevap biraz geç oldu kusura bakma.

sabiht

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Mart 04, 2008, 15:34:31 ÖS »
Teşekkür ederim...Yeni sistemim de, kum altında nasıl kurabilirim diye düşünüyorum...
Sabih Tüzem
Calvus 200 lt

haltbar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2009, 00:01:50 ÖÖ »
Bu dediğiniz sistemin bir resmi yada çizimi varmı acaba?