Gönderen Konu: Boyu Karbondioksit Difizörü  (Okunma sayısı 413 defa)

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
Boyu Karbondioksit Difizörü
« : Haziran 05, 2008, 22:10:38 ÖS »
İyi akşamlar. Bugün birincisini vantuz takma sırasında kırdıktan sonra ikinci Boyu CO-130 difizörüm elime geçti ama tam bağlayacakken aklıma bu alet nasıl kullanılıyor sorusu geldi. Bu difizörün içini suylamı doldurmam gerek yoksa içi boş kalacak ve ucuna direk mayalı sistemdenden gelen hava hortumunu mu bağlayacağım.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: Boyu Karbondioksit Difizörü
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2008, 22:53:16 ÖS »
İyi akşamlar. Bugün birincisini vantuz takma sırasında kırdıktan sonra ikinci Boyu CO-130 difizörüm elime geçti ama tam bağlayacakken aklıma bu alet nasıl kullanılıyor sorusu geldi. Bu difizörün içini suylamı doldurmam gerek yoksa içi boş kalacak ve ucuna direk mayalı sistemdenden gelen hava hortumunu mu bağlayacağım.

Geçmiş olsun, ben de çok kırdım. :D  Vantuzu çok aşağı indirmeye çalışmayın. Bir vantuz da hortum üzerine takıp, iki vantuzla dibe yakın, seramik yukarı bakmak üzere cama yapıştırın. İçi boş kalacak. Maya kabından gelen sıvı burada birikiyor. Yukarından hava taşından çıkar gibi, fakat çok daha ince CO2 çıkacak. Bazılarının seramik porozitesi büyük, taneler de büyük oluyor ama filtre çıkışını bunun üzrine yönlendirdiğinizde akıntı ile CO2 tanecikleri yukarı hemen çıkmayıp akvaryum içinde dolaşırken suda çözünür. Bu difüzörün önemi, maya kabından gelen sıvının haznede birikip tank suyuna karışmaması.

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
Ynt: Boyu Karbondioksit Difizörü
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2008, 02:21:48 ÖÖ »
Bendekini de kırdım.(ista) kırılan yerden biraz bantla sarıp hava hortumunu üzerine taktım. Şu an sorunsuz çalışıyor. Bir haftaya kadar vereceğim siparişte boyu difüzör de olacak. Ben bndeki difüzöru suya sokmadan önce maya kabına takıp üzerindeki seramik tablayı ıslatıyorum(akvaryuma sokup çıkararak) Bu sayede basınç düşükken difüzörün içine su girişi olmuyor.(bunu yaşadım) Kuru iken de basınç oluşmuyor ve hava geçişi çok kolaylaşıyor. Basınç yeterli seviyeye geldikten sonra akvaryuma yerleştiriyorum. Şu an bu yöntem işe yarıyor ve bunu kullanıyorum belki sizin de işinize yarar :)
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust