Gönderen Konu: co 2 sistemi hakkında açıklama  (Okunma sayısı 530 defa)

dentist

• Yeni üye
  • *
co 2 sistemi hakkında açıklama
« : Mayıs 04, 2008, 13:07:32 ÖS »
Merhaba arkadaşlar
Son bir kaç gündür CO2 sistemlerini araştırıyorum SERA isimli firmanın ürününün grafiğini buldum ancak co2 sistemleri hakkında yeterli bilgim olmadığından bu grafiğinde çalışma prensibini anlayamadım dış filtreye neden ihtiyaç duyuyoruz grafiği açıklarsanız sevinirim

SAYGILARIMLA
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2008, 13:10:25 ÖS Gönderen: dentist »
160 lt Canlı Doğuran Bitki Akvaryumu
Cenk Kaan Karadağlıoğlu

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
Ynt: co 2 sistemi hakkında açıklama
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2008, 15:05:48 ÖS »
dış filtreden gelen su co2yi çözmek için kullanılıyor.
Örneklerde iç filtre çıkışı kullanılmış. Ayni şlem için dış filtre de kullanılabilir
http://www.youtube.com/watch?v=VvHwq5XhGfk&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=bg7fleqhM9w&feature=related
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: co 2 sistemi hakkında açıklama
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2008, 00:05:21 ÖÖ »
Resimde dış filtreden gelen suyun difüzöre girişi şema olarak iyi gösterilmemiş. Su kabın içine teğet girmeli. Böylece içerde  anafor oluşuyor. CO2 ise merkezden girmeli. Merkezde su basıncı çevreye göre düşük olduğundan çözünme iyi oluyor. Çözünmeyen de merkezkaç kuvvetle çevrede dönüyor. Selenoid valfi, pH ölçümü yapan cihaz kapayıp CO2 gelişini kestiğinde bu da çözünüp yok oluyor. KH yüksekse pH düşmediğinden selenoid kapanmadığından CO2 sürekli geliyor.  Şimdi piyasada 50-60 liraya elle ayarlanan gaz vanası var. Dolu Tüp ise 70-90 lira arası. Bununla bile istediğiniz sonucu alırsınız.