Benzer boyutlarda ben de bir sipariş verdim L150 W60 H70. Arkadaşın iş yerine 23 nisanda kuracağız. Attığım bitkilere yeni yer çıktı, 2 ay sonra buradakileri de nereye atacağız bilmiyorum.

Taban büyük olasılıkla glosso olacak, hepinizi maça bekleriz. Yalnız bu tek kale olacak. Belki ileride 2.5 metrelik yapacak olursak çift kale olabilir. Kalenin üzerine tavan gibi biraz geniş olacak buraya riccia düşünüyorumdum ama caydım hemiantus cuba ekeceğim. Benim tanklarda Riccia çok aşırı büyüyor, su mercimeği gibi attıkça bir yerlerde kalanlar kısa sürede akvaryumu sarıp hatta yüzeye fırlayıp ışığı kesiyor. 3-4 gün evden ayrılıp sonra geldiğimde ricciaların sülalesine dua

okumak zorunda kalıyorum. Aqua boy da dün bana hepsini attığını söyledi, birkaç gün sonra görür ne olacağını. Allah kimsenin tankına riccia düşürmesin, salyangozdan bin beter. Bende bir de limonia ya benzer bir bitki var nereden aldıysam yok edemiyorum.
Eğreltileri (moss) taş veya kütük üzerinde yetiştirip öbek halinde tabana bazı yerlere koyduğunuzda güzel durabilir. Ama Birkanın dediği gibi tüm tabanı kaplamak uzun iş ve çok zor.
Ayrıca akvaryumunuz büyük olduğundan tabanı komple cryptocoryn, cüce valisneria ile de kaplamak fena olmayabilir.
Diğerleri bazen iğne oyası gibi oylayıcı iş. Cenk bu kadarını 1 saatte dikmiş.