Gönderen Konu: 150/50/60 ebatlarındaki yeni akvaryumu bitki akvaryumu yapmak istiyorum  (Okunma sayısı 3913 defa)

gelpcpccik

• Üye
  • **
Merhaba Abilerim Ablalarım Yeni Almış Oldugum Aşagi Yukari 500 lt lik Akvaryumumu Bitki Akvaryumu Yapmak İstiyorum ve Akvaryumun Dibini java Yosunu ile Kaplamak İstiyorum bu Konuda Yardimlarinizi Bekliyorum Bütün Ekipmanlarim Şuan Mevcut Fakat bitki Bulmakta Çok Zorlaniyorum Buldugum Bitkilerede Çok Uçuk Paralar İstiyorlar...  Şuan için Akvaryumum Boş Duruyor Akvaryum Tecrübem Oldukça Çok Fakat Bu Zamana Kadar Hiç Bitkili Bir Akvaryum Yapmadigim İçin Pek Fazla Bilgim Yok Yardimlarinizi Bekliyorum ve Uygun Fiyata Bitki Ariyorum Hayalimdeki Akvaryum Dibi Tamamen Çimlenmiş bir Akvaryum Düşünüyorum Umarim Bana Yardimci Olursunuz Şimdiden Butün Forumdaki Arkadaşlara Teşekür Ediyorum Sagliklı Günler...
Onur Zık

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Halı saha gibi bir akvaryum yapmak için java kullanılmaz. Glossogtima, hemianthus, weeping moss, eleochris gibi türlere bakın. www.canlibitki.com dan aradığınız türleri bulabilirsiniz.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

gelpcpccik

• Üye
  • **
Teşekkürler...
Onur Zık

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Benzer  boyutlarda ben de bir sipariş verdim L150 W60 H70. Arkadaşın iş yerine 23 nisanda kuracağız. Attığım bitkilere yeni yer çıktı, 2 ay sonra buradakileri de nereye atacağız bilmiyorum. :D

Taban büyük olasılıkla glosso olacak, hepinizi maça bekleriz. Yalnız bu tek kale olacak. Belki ileride 2.5 metrelik yapacak olursak çift kale olabilir. Kalenin üzerine tavan gibi biraz geniş olacak buraya riccia düşünüyorumdum ama caydım hemiantus cuba ekeceğim. Benim tanklarda Riccia çok aşırı büyüyor, su mercimeği gibi attıkça bir yerlerde kalanlar kısa sürede akvaryumu sarıp hatta yüzeye fırlayıp ışığı kesiyor. 3-4  gün evden ayrılıp sonra  geldiğimde ricciaların sülalesine dua ;D okumak zorunda kalıyorum. Aqua boy da dün bana hepsini attığını söyledi, birkaç gün sonra görür ne olacağını. Allah kimsenin tankına riccia düşürmesin, salyangozdan bin beter. Bende bir de limonia ya benzer bir bitki var nereden aldıysam yok edemiyorum.

Eğreltileri (moss) taş veya kütük üzerinde yetiştirip öbek halinde tabana bazı yerlere koyduğunuzda güzel durabilir. Ama Birkanın dediği gibi tüm tabanı kaplamak uzun iş ve çok zor.
Ayrıca akvaryumunuz büyük olduğundan tabanı komple cryptocoryn, cüce valisneria ile de kaplamak fena olmayabilir.

Diğerleri bazen iğne oyası gibi oylayıcı iş. Cenk bu kadarını 1 saatte dikmiş.   

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Glossotigma nedir derseniz? 3 hafta sonra Cenk'in akvaryumundan bir görüntü ;D

Bu da benim nanodan Hemiantus callitrichoides cuba ve arkada nalet riccia ve diğer yosun görünümünde ince gövde yine büyümeye başlamış kıl bitkisi,
aslında kalınlaşınca süper görünüyor ve görünümü cabombadan çok daha güzel fakat aşırı büyüme nedeniyle her yeri kaplaması gölge yapması ve her gün söküp atmak zor iş.
Koparmazsanız 1 metre oluyor ve yüzeyde kıvrılıp aşağı ışığın ulaşmasını engelliyor.

Solda aşağıda görülen alçak boylu sazlar ile de büyük akvaryuma zemin yapılabilir. Ama glossotigma bence en güzel zemin bitkilerinden.

fehmi

• Üye
  • **
Bu tankları görünce kendiminkini kırasım geliyor.  ;D
Fehmi Özkaya
65*25*40h
Bol bitkili canlıdoğuran

gelpcpccik

• Üye
  • **
Birkan beye ve Joker  Teşekürler. Joker işte benimde istedigim seninki gibi bir akvaryum  birkan beyin vermiş oldugu link i araştirdim orada Glossotigma 6 ytl diyor.. Bu tek bir fidan içinmi yoksa nasil oluyor tek bir fidan ise bu fidanlardan kaç adet almam gerekiyor birde  benim diyer akvaryumumda yaklaşik 3 adet 30cm vatos ve 2 adet 25 cm ters yüzen var gerçi cihitletlerde varda onlari göndericem bu vatoslar bu bitkileri yermi yer ise bunlarida göNdereyim  ve  bu şekilde bir bitki akvaryumu için tavsiye ettiginiz baliklar nelerdir mesela ben tank büyük oldugu için 50 adet neon 50 tetra  almayi düşünnüyorum sizi tavsiye ettigin baliklar varmi birde bu karides ve elma salyangozlardan almalimiyim ve bugun 50 kg kirik midye kumu geldi bu sanirim işime yaramiycak kum için ne almaliyim geri kalan ekipman tamam... şimdiden tşklr...
Onur Zık

fehmi

• Üye
  • **
Benim 10 cm. lik vatozlar anubiansı bile yiyorlar.
Fehmi Özkaya
65*25*40h
Bol bitkili canlıdoğuran

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
Tetra için midye kırığı olmaz suyu sertleştirir. Elma salyangozları bitkilere zarar verir. O fiyat bir saksılık bitki için fiyattır. Bir saksı ile geniş bir alanı kaplayabilirsiniz sanırım. Bir de ben soru sorayım. Cenk saksıdan tek tek çıkarıp dikmiş kökleri galiba. Ben de glosso alacağım da direk saksıyı dikmeyip tek tek kökleri mi dikeceğiz ?  :)
Artık 20lt Bitkili Tank

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
 Kum için en iyi çözümlerden biri hagen siyah diyebilirim. Hem görselliği güzel hem kullanımı. Birkan tek tek kökleri dikmen gelişimi oldukça hızlandıracaktır. Direk saksıyı dikme. Kökleri aralarında bir iki cm kalacak şekilde dikebilirsin. Bende haftaya gelen ithalattan alacağım glosso ve nano'ya dikeceğim. Bakalım ne olacak.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
Yok hani hemianthusları çekince kök saksıda kalırdı. Bu da öyle olmasın ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
Zannetmiyorum kalacağını ama eğer kalırsa bitkileri at saksıyı göm  ;D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Sorma Bülent abi çok dert birşey bu glossostigma ....
Oldukça Low Tech Bitkili Rainbow...

gelpcpccik

• Üye
  • **
Ynt: 150/50/60 ebatlarındaki yeni akvaryumu bitki akvaryumu yapmak istiyorum
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2008, 00:38:04 ÖÖ »
Lanet olsun bugun akvaryumu doldurayim dedim hani baliklar bitkiler gelmeden su dinlensin dedim başladim doldurmaya yaklasik 450 litre civarina gelince akvaryumun dibi çatladi ve evi su basti kahretsin kaç saattir evde suyu çekiyorum şimdi bu akvaryumun dibi degişirmi çöpemi atalim okadar 800 ytl masraf yaparak ö<zenerek bi akvaryum yaptirdim ama sonu izdirap oldu  odayi temizledim aldim elime çekici dibini iyice kirdim silikonlari temizledim yarin bi camci çagiricam bakalim olucakmi olmuyacmi cam kalinligi 1 santim tüm akvaryumun ve 5 kata çikarmak ölüm neredeyse 100 veye 150 kg civari boş olarak onun için camci çagiricam sizce randuman tutarmi.. Yoksa direk atayim gitsinmi...
Onur Zık

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: 150/50/60 ebatlarındaki yeni akvaryumu bitki akvaryumu yapmak istiyorum
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2008, 10:30:01 ÖÖ »
Önemli değil, tamir edebilirsin. Yalnız, alt cam çıkınca akvaryum esner dikdörtgen durumundan geometride eşkenar dörtgen veya paralel kenar denilen yani açıları dik olmayan duruma gelir. Bu açıları büyütmeden yani tankı fazla esnetmeyecek şekilde ters çevirin. Fazla esneme yan camların silikonunun ayrılmasına neden olur, ve bunu farketmeyip tamirden sonra doldurursanız ayrılan yerlerden akıtır. Baştan akıtmasa da sonradan su doldurunca zamanla basınç etkisiyle de akıtabilir işte felaket buna denir. Alt camın çatlaması durumunda çatlağın üzerine  çatlak bölge üzerine silikonla cam yapıştırarak da tamir olabilirdi.
Siz şimdi, önce akvaryum için uygun silikon alın. Diğer silikonlar bakteri üreyip kararmaması için zehir içerir. Alacağınız silikonda zehir olmaması gerek çünkü kısa sürede balıkların ölümüne neden olur bu.
Henkel'in üzerinde akvaryum için olduğunu belirttiği silikonu var bunu alabilirsiniz. Köşeleri tam dik konuma getirerek yan camlar alt camın üzerine oturacak şekilde doğru ölçü alın. Ve ölçtüğünüz metre ile camcıya gidin. ben bunun ölçü aleti ile ölçtüm, ölçüler de şunlar deyip varsa 12mm yoksa 10mm kalınlığında cam kestirin. Alt ve üst kenarını da ince bir zımpara ile hafifçe zımparalayın ki keskin kenarlarda faz oluşsun, elinizi kesmesin ve buralardan ilerde yeni çatlaklar oluşmasın.

Tankın altına yan camların üzerine kesintisiz olarak mümkün olduğunca her yerde eşit miktarda olacak şekilde silikon çekin. Silikondaki kesintiler katlanmalar akıtmaya neden olabilir. Silikonu sürdükten sonra mutlaka iyi kontrol edin. Sonra bir arkadaşınızın yardımı ile o bir uçtan siz diğer uçtan tutmak üzere camı silikonlu kenarların 1 cm üzerinde dengeledikten sonra yapıştırın. Ve üzerine bastırdıktan sonra bulabildiğiniz ya da önceden hazırladığınız ağırlıkları koyup 10 saat bu şekilde duracak şekilde bırakın.