Gönderen Konu: bombeli akvaryum  (Okunma sayısı 1177 defa)

BurakONAL

• Ziyaretçi
bombeli akvaryum
« : Mart 31, 2008, 19:43:51 ÖS »
bombeli akvaryumların normal akvaryumlara nazara avantajları nelerdir?

TurtleTurk

• Yeni üye
  • *
Ynt: bombeli akvaryum
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2008, 22:18:19 ÖS »
Emsallerine göre daha fazla su alması. Eksi yönü ise bakarken bir süre sonra gözlerinizi ve dolayısıyla başınızı ağrıtması, balıklarıda aynı şekilde rahatsız edip, onların rahatsızlanmalarına sebep olması.
www.TurtleTurk.com
Türkiye'nin İlk ve Tek Kaplumbağa Sitesi!

BurakONAL

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2008, 22:39:53 ÖS »
70/40/50(h) olçüleride plastik çerçeveli, kapaklı, buhar camlı ve 1 adet floresalı 0, on   camı bombeli akvaryum buldum. Fiyatı 95 lira, fiyatı uygunmudur?
Asıl sorum yeni bitkili akvaryum kurmak için bu akvaryum ne kadar uygudur, normal bombesiz akvaryuma gore avatajı nedir?
Objeleri büyük gstermesi veya gzü rahatsız etmesi bitkili akvaryum olduguda gorselliği arttırıp bakımı zorlaştırmayacaksa kabulum. Herhalde buluduğum yerde bu akvaryumum fiyatı ormal.
Birde bu olçülerde bitkili akvaryum sahiplerim grüş  ve fikirlerimi alsak çok daha sağlıklı olacak.
yorum yaza rkadaslarada tesekkurler.
ot; n ve ö harfi basmıyo. saygılar...

TurtleTurk

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2008, 00:15:27 ÖÖ »
Bitkiler ile çok fazla olmasada bir haşır neşirliğim var, ancak tam kesin şu şudur diyecek kadar bir düzeyde görmüyorum kendimi. Ancak bitkili bir akvaryum için 50cm yükseklik fazla. Bitkiler iyi gelişim gösteremezler. Tabi bu seçeceğin bitkiye görede değişir. Fiyatı bana makul gibi göründü, fakat piyasayı gerçekten bilmiyorum. tamamen kişisel görüşüm yani.

Bitki konusunda daha deneyimli ve bilgili arkadaşlar umarım sizi aydınlatacak cevapları verirler.

Saygılar.
www.TurtleTurk.com
Türkiye'nin İlk ve Tek Kaplumbağa Sitesi!

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2008, 20:03:56 ÖS »
Bombeli tank görselliği artırsa büyük ustalar da kullanırdı bence asla artırmaz dengesiz gözüküyor herşey, bi yer büyük bi yer geniş bi yer yamuk ;D 1 floresan da çok az
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2008, 08:55:15 ÖÖ »
 Birkan beyinde dediği gibi tam bir dengezislik örneği. Ne balığınızın boyunu anlayabiliyorsunuz nede diğer cisimlerin. Bence en güzeli klasik akvaaryumlar   heleki bitki işinde. 50 cm yükseklik de bitkide zorlayıcı bir unsur. Bu  tankta bitki yetiştirebilmek için yüksek bir  aydınlatmaya ihtiyaç var. Bulabilirseniz  düz  camlı yüksekliği daha düşük ve uzun bir tank alın.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2008, 17:06:02 ÖS »
Evet yükseklik de biraz sorun yaratabilir. 50cm ve sonrasında işin içine T5 ve MH katmaya kalkışılır ki siz 1 floresan şansımız var diyorsunuz. Gerçi ben de gelir gelmez Dünya'da bir ilki gerçekleştirip plastik kapak ile T5 çalıştırmanın yollarını arayacağım. Normalde benim kapak da 1 floresan seçeneği sunuyordu ama modifiyeler ile 3 floresana çıkarmıştım. Yerini T5'ler alacak, erimezse ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2008, 20:27:02 ÖS »
 Birkan kardeşim (nerden geldi bu samimiyet böyle anlamadım  ;D) Ben 30 litrelik nanom için tabelacıların kullandığı polikarbondan kendime kapak yaptım. İçinide aleminyum folyo ile kapladım ve 26 Watt'lık kompakt floresan kullanıyorum. Sanada tavsiye ederim.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2008, 20:58:43 ÖS »
Samimiyet iyidir yav ;D abi ne varsa tabelacılarda var zaten galiba. Arka fon desen onda, kapak desen onda. Benimki erirse derhal bir tabelacıya gidiyorum.
Artık 20lt Bitkili Tank

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2008, 23:05:12 ÖS »
 Evet samimiyet iyidir zaten resmiyeti ve bey kelimesini hiç sevmem o yüzden bundan sonra problem yaratmazsa sanada Birkan diyeyim  ::) Tabelacıdan aldığım polikarbon'u birde siyah bir malzemeyle kaplayabilirsem görüntüde çok hoş olacak ama yine acayip bir üşengeçlikteyim :) Yakında sitede nano'nun tanıtımınıda yaparım kapak konusunda da fikir edinmiş olursun.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2008, 16:12:41 ÖS »
Abi sen yine kapak boyamaya üşeniyorsun. Ben temizliğe bile üşeniyorum :) Yaz tatilinden beri akvaryumu 2 filtreyi 1 kez temizledim ;D Bir de mayalı sistemi tazelemem lazım.
Artık 20lt Bitkili Tank

BurakONAL

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2008, 18:06:59 ÖS »
Arkadaşlar yağmur marka akvaryum almaya karar verdim. Bombesiz 74/27/40(h) yaklaşık olçüleri, fiyatıda 90 lira.
Elimdeki sehbaya bu akvaryum tam oturmakta, daha büyüğünü almak isterdim ama bana maliyeti oldukça yüksek olacak o zaman. Sizce Fiyatı ve genişli uygumudur?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2008, 19:31:41 ÖS »
Gayet güzel. Fiyat da çok değil sanırım ama piyasayı çok bilmiyorum ben.
Artık 20lt Bitkili Tank

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2008, 08:33:57 ÖÖ »
 Yav hiç hatırlatma o mayalı sistem yenilemesini. Nedense tam bir işkence geliyor bana. Haftada bir gün tek tankı bile temizlemek zor gelirdi ki artık birde nano var pazarlar işkence olmaya başladı ;D Sayın Burak ONAL ben 80*30*45 akvaryumu kredi kartıyla taksitli 65 ytl ye almıştım. Yani o aldığınız fiyat bana biraz yüksek geldi.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

BurakONAL

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan 04, 2008, 10:53:35 ÖÖ »
Biraz marka  kurbanı olacaz anlaşılan.