Gönderen Konu: Asya Bitkili Nano Biyotobum  (Okunma sayısı 2376 defa)

akvaryumtutkusu

• Özel Üye
  • Üye
Asya Bitkili Nano Biyotobum
« : Mayıs 28, 2007, 23:08:46 ÖS »
Merhabalar....

Sayın hobiciler sizlere kurduğum Nano Asya Biyotobundan enstantaneler sunuyorum.Yakında videosunu da yükleyeceğim.

Saygılar...

AKVARYUM ÖZELLİKLERİ;

ÇALIŞMANIN BAŞLIĞI :Asya bitkili biyotobu

KURULUM TARİHİ :15.02.2007

TANK EBATI :30*30*30 cm

HACİM :25 litre

TABAN MALZEMESİ :Altta 1,5 cm kalınlıkta humuslu çiçek toprağı ve torf, üstünde 3 cm kalınlığında dere kumu, 2 cm kalınlığında beyaz kuvartz kum.

DEKOR :Birkaç ufak kütük

TEKNİK;

FİLTRASYON :Bitkiler sirkülasyon amaçlı bir süre iç filitre/kafa motoru kullandım.Şimdi filitre yok.

HAVALANDIRMA :Yok.

ISITMA :Yok. (Kaloriferli ortam)

IŞIKLANDIRMA :23 wattlık, 6500 Kelvinlik, 1350 lümenlik, kompakt
floresan, günde 12 saat aydınlatma. (arada 3 saat kapalı, ara var.)

DİĞER ;DIY mayalı sistem non stop CO2 verimi.Hafta 2 defa DIY sıvı gübre. 6.5 PH, 25 mg/lt CO2, NO3 5-10 mg/lt, 24 derece sıcaklık.GH:9, KH:5

CANLILAR;

BİTKİLER : Eleocharis Parvula. Hygrophila polysperma Ceylon (Zeytin), Rotala Rotundıfolıa

BALIKLAR : Barbus Titteya, (3) Trigonostigma heteromorpha (7) (rasbora)

DİĞER İŞLEMLER ; Haftada bir %25 su değişimi, akvaryum camlarının silinmesi, günde 2 defa kaliteli yem ile yemleme, gerekirse bitki bakım ve budaması.

MALİYETİ ;Toplamda 60YTL

FOTOĞRAF BİLGİLERİ ;Orjinali:2592*1944 piksel, Flaş Yok,Samsung VP-D 6050İ, Tripot, Fotoğraflarda kırpma ve rotuş yok.

Ufuk UÇAR/BURSA

gulay

• Üye
  • **
Ynt: Asya Bitkili Nano Biyotobum
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2007, 11:32:29 ÖÖ »
Elinize sağlık, çok sağlıklı görünüyor bitkiler ve balıklar. Düzenli bir bakımla büyütüldükleri belli... Yalnız söylemeden edemeyeceğim, sizin Eleocharis Parvula'lar bende aşırı biçimde çim biçme makinasıyla şöyle bir üzerlerinden geçme isteği uyandırdı ;D. Şaka bir yana, sanırım bu his bu çimensi bitkilerin tank boyuna göre biraz uzun kalmasından kaynaklanıyor. Boyu 50 cm+ tanklarda bu bitkiler ön planda kısa boylu çimler gibi görünmekte. Bu etkiyi kırmak için öne koyduğunuz küçük kayaların biraz daha büyüklerini (2-3 adet) uygun yerlere dağıtmak yeterli olur bence. Böylece hacmi gitgide daraltan bitki yoğunluğundan, kayaların çevresini sarmış kendiliğinden ortamını bulmuş bitkilere doğru bir geçiş yapılabilir. Saygılar,
Gülay Baran

-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi  110x50x50
-Nano Bitkililer

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2007, 13:50:49 ÖS »
Harikasın.İlk kurulduğu günden bu yana takipçisiyim.Yanlız bi sorum olacak.Acaba hiç yosun sıkıntısı atlatmadınız mı?Alg yiyen hiçbir balık, canlı yok.
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2007, 17:34:23 ÖS »
Çok güzel bir akvaryum. Benim gördüğüm sorunlar şöyle : Sadece arka ve ön plan bitkileri kullanılmış. Eleochrisler biraz azaltılarak ortaya da bir şeyler düşünülmeli. Bir de biraz daha kırmızılı bitkiler çok daha fazla güzellik katar bence.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

akvaryumtutkusu

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2007, 19:37:56 ÖS »
Merhabalar...

Yorumlara teşekkürler.

Gülay hanım hakikaten bağ makası ile akvaryuma daldım ve akvaryumun bir tarafına eğimli şekil verdim.Gelişim bayağı iyi seviyede.Tabii daha değişik dizayn çalışmaları yapılabilir.

Halit kardeş, akvaryumda bu güne kadar yosun yani alg problemi ile karşılaşmadım.Tabii bunda bitkilerin güzel gelişmesinin yanında CO2, ışık ve gübleme sisteminin iyi ayarlanmasının/sistemin oturmasının etkisi büyük.

Birkan kardeş, akvaryum nano boyutlarda olduğundan 2 veya 3 çeşitten fazla bitki çeşidi kullanırsanız akvaryumu çoğunlukla boğmuş olursunuz.Kırmızı bitki zaten arka planda rotala var ve zamanla nar gibi kızaracak/kızarıyor.

Saygılar.

Ufuk UÇAR/BURSA

ossan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2007, 20:00:46 ÖS »
Eleocharis Parvula üsten budandığında budandığı yerden büyümeye devam mı ediyor?Eğer öyleyse ön plan için harika bir bitki.
Oğuzhan Temel

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2007, 15:11:48 ÖS »
Ben pek anlatamadım galiba. Orta plan gerçekten nanoda zor olur ama arkaplandakileri biraz artırıp öne eğimli keserseniz daha şık olur sanırım. Akvaryumun boyutları resimlerden pek anlaşılamadığı için en iyisini siz yapacaksınızdır zaten. Acaba 23 wattlık floresanınız nasıl birşey biraz açıklayabilir misiniz ? Ben hiç görmedim de.
Artık 20lt Bitkili Tank

akvaryumtutkusu

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #7 : Mayıs 30, 2007, 15:48:13 ÖS »

Evet zaten ileride arka planda yer alan rotalla ve limonu biraz öne doğru eğimli kesip şekil verecektim.Biraz daha gelişimlerini bekliyorum.Yine de önerin için sağol.Bu arada 23 wattlık kompakt floresan hepimizin eko ya da tasarruf ampulü diye bildiği kendinden balanslı ve starterli 5-10 liraya satılan çeşitli lümenlerdeki ve Kelvinlerdeki ampüllerdir.

Eleocharis Parvulanın  budandığı yerden büyümesine yavaşlayarak ve yayılarak devam eden bir bitki olduğunu gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim.

Saygılar.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2007, 15:51:11 ÖS Gönderen: akvaryumtutkusu »
Ufuk UÇAR/BURSA

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2007, 12:25:41 ÖS »
Anladım philiphs 23 watt ben de kullanmıştım yeni aklıma geldi. Bitkinin budanabilmesi ilginçmiş gerçekten.
Artık 20lt Bitkili Tank

eray

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2007, 00:24:39 ÖÖ »
Tek kelime ile harika.

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2007, 01:38:10 ÖÖ »
Çok güzel bir biotop olmuş. Tebrikler.

akvaryumtutkusu

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #11 : Haziran 04, 2007, 17:02:44 ÖS »
Merhabalar...

Asya biyotobumun genel bir fotosu ile video linkini veriyorum.

Keyifli seyirler...

Video linki;

http://www.youtube.com/watch?v=kBSmgBSWQfU

Genel fotoğraf;

Ufuk UÇAR/BURSA

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2007, 17:43:26 ÖS »
Acaba akvaryumunuzda dip çekimi ihtiyacı hissediyor musunuz?
Artık 20lt Bitkili Tank

akvaryumtutkusu

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #13 : Haziran 10, 2007, 11:56:59 ÖÖ »
Merhabalar...

Ben bitkili hiç bir akvaryumumda bu güne kadar dip temizliği yapmadım.Zaten yapmamada gerek yok, akvaryum nitrat açlığı çekiyor.Yani dipteki nitratı vs.bitkiler gübre olarak kullanıyor.(Balıklar da az/normal sayıda olduğundan ve küçük olduğundan balık dışkısı gübre oluyor.)Amonyak 0, Nitrit 0, nitrat 5-10mg/lt
Ufuk UÇAR/BURSA

akvaryumtutkusu

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2007, 09:52:33 ÖÖ »
İyi günler...

Nano asyo biyotobundaki kiraz barbusların yavruladığını farkettim.Yavrulardan bazıları sanırım 2-3 haftalık, bazıları da 2-3 günlük, 2-3 günlük olanlar e.parvulaların arasında kaybolduklarından görüntü almak zor.Artemia  ve  toz yem ile besleniyorlar ve sağlıklılar.

1 dakikalık videolarını da ekliyorum.

Alttaki fotoda en yukarıdaki anneleri, ortadaki flu çıkan kiraz babası ve babanın hemen altındaki küçük te yavruları

http://www.youtube.com/watch?v=KLG9423dfOo

Ufuk UÇAR/BURSA