Gönderen Konu: bakım ürünleri ....  (Okunma sayısı 947 defa)

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
bakım ürünleri ....
« : Kasım 20, 2007, 18:46:55 ÖS »
Kum olarak aquaclay kullanacağım ve gübre seçimi yapacağım sizce hangileri olur ... birde tablet gübre olarak ne önerirsiniz . aşağıda yolladığım linkteki gübre haricinde deep fix markada olurmu oda kaliteliymiş ...

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=21679  = gübre ...

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=18390  = bitkiler için demir takviyesi için sıvı ...
Oldukça Low Tech Bitkili Rainbow...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bakım ürünleri ....
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2007, 17:01:08 ÖS »
Bülent Abi geldiğinde beri yazı yazmaya korkuyorum ama ;D ben de tropikal kullandım gerçi etkilerini tam gözlemlemedim ama çok kaliteli bir malzeme olduğunu düşünmüyorum. Yapılan testlere göre en iyi marka Seachem sonra da Sera sıvı gübreleri geliyor galiba. PMDD gübreler de çok çok iyi gibi duyuyorum ben de aldım ama sera bitmediği için kullanmıyorum. PMDD ayrıca çok hesaplı. SAtan güvenilir hobicilerden denk gelirse satın al bence. Demir takviyesi ürünü de iyi bir gübre aldıktan sonra gereksiz kaçabilir zaten.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2007, 17:06:17 ÖS »
Sağol Birkan peki tablet gübre için ne önerirsin...
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:32:48 ÖS Gönderen: alpinho »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2007, 17:12:00 ÖS »
Tablette de Misket gübre iyi diyorlar. O da PMDD'Den ;D;D Ee yerli malı yurdum malı herkes alıp kullanmalı. Ben başladım misketleri kullanmayı iyi gibi. Sera Flore Plus'tan farkını göremedim henüz.
Artık 20lt Bitkili Tank

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2007, 17:24:09 ÖS »
Acaba bunları nerede bulacam?
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:33:21 ÖS Gönderen: alpinho »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Kasım 21, 2007, 17:26:24 ÖS »
İSAK'ta falan arasıra çıkıyor. Kendin de yapabilirsin ama başlangıçta malzemeleri bol bol alman ve 100 YTL üstü para yatırman gerekecek galiba.
Artık 20lt Bitkili Tank

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2007, 17:32:04 ÖS »
O iş zor başka türlü olmazmı?
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:34:22 ÖS Gönderen: alpinho »

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2007, 17:48:27 ÖS »
Birkan Bey,
Yazdıklarınıza şaşırdım. Ne var çekinecek, hep birlikte bildiklerimizi, doğru sandıklarımızı yazıp birbirimizden bilmediklerimizi öğreneceğiz.
Ben akvaryum bitkileri konusunu çok iyi bilmiyorum, bu nedenle üye oldum.
Örneğin PMDD adlı gübreyi ilk kez duyuyorum. Benim bildiğim PMDD tıp terimi olup Premenstrual Dysphoric Disorder kelimelerinin kısaltılmışıdır.
Yani kadınlarda adet kanaması düzensizliği rahatsızlığı.

Bitki gübrelerine gelince benim kullandığım sıvı olarak Sera Florena ve kum altında kullanılan Sera Flore Depot var. Ayrıca Seachem'in Excel isimli yine sıvı, fakat sadece organik karbon içeren ürününü kullanıyorum. Bu bitkiler için müthiş bir ürün.
Florena yerine geçenlerde Hagen'in bir ürününü aldım florena ile benzer özelliklerde ve 15/25 oranında daha ucuz. Hagen Kanada firması olduğundan güvenilebilir olduğunu sanıyorum. İsmini unuttum eve gidince bakar yazarım.

Siz de beni adet düzensizliği pardon, PMDD konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. 

« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 17:49:27 ÖS Gönderen: Joker »

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2007, 17:57:18 ÖS »
Birkan bekliyoruz PMDD neymiş aydınlat bizi . Peki Bülent abi sizin kullandığınız ürünlerin fiyatları nelerdir ...

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Kasım 21, 2007, 20:25:56 ÖS »
Birkan bekliyoruz PMDD neymiş aydınlat bizi . Peki Bülent abi sizin kullandığınız ürünlerin fiyatları nelerdir ...

Eve geldim, önce  yukarıda sözünü ettiğim ürünün adını ve özelliklerini vereyim sonra diğer sorularını yanıtlarım.

Adını hatırlayamadığım Hagen'nin ürünü Nutrafin imiş. Sıvı organik azot, demir, manganez ve çinko içeriyor. Bunu kullanacak olursanız diğerlerinin içeriklerini inceleyip oranları ona göre ayarlayın veya sıra ile kullanın bence.
Fiyatı için 15/25 yazmıştım bu Nutrafin 15 YTL, Sera florena 25 YTL demek. Tabi ikisinin de miktarı aynı 250 ml.

Bu tür ürünleri alırken en büyük ambalajı almak daha ekonomik. Bu tür ürünler bozulmayacakları için son kullanma tarihleri uzun.

Diğer soru neydi haa PMDD. Doğru bilgi vermem için netten bakmalıyım, biraz izin.

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2007, 20:39:21 ÖS »
Bende bu konudan muzdaripim.Hiçbirşey değilde hazır gübrelerin ileride maliyetleri beni çok düşündürüyor açıkçası.Bu sitede bu konu üzerine anlıyacağımız şekilde ne nerden bulunur?nerde satılır?ne miktarlarda karışım yapacağız gibi konularda bizi desteklicek bize kendi gübremizi yapmamızı öğreticek deneyim sahibi bir arkadaşın yardımlarına ihtiyacımız olacak sanırım.

Çok ayrıntılı yazılar olsada bu konuda ne kadar zorlasamda anlamıyorum.Kimya bilgim yok.Bu konuya eğilelim derim.

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2007, 20:50:19 ÖS »
Eveet haklı çıktım hatırladığım gibiymiş. Tıp siteleri yerine Takvim gazetesindeki bilgiyi ekliyorum. Fakat akvaryum bitkileri için PMDD isminde yerli ürün varsa bu ismi veren çok espritüel biriymiş.
Ya da adet gecikmesi ile ne gibi bir bağlantı kurduysa ben analamadım. Anlayabilen bana bildirsin.  ::)

PMDD

Dünyayı ilaç bataklığına çevirmek isteyen profesyonel hastalık satıcıları, insanları zayıf noktalarından vurmaya çalışıyor fikrinin vurgulandığı "Satılık Hastalıklar" kitabında, ilaç şirketlerinin regl öncesi sıkıntıları bir hastalık gibi zihinlere nasıl kazındığı anlatılıyor. Prof. Jean Endicott, regl öncesi disforik bozukluğun (PMDD) kadınların yüzde 7'sinde görülen piskiyatrik bir rahatsızlık olduğunu iddia ediyor. Prof. Paula Caplan ise aslında hastalığın yeni icat edildiğini ve rahatsızlığın normal regl öncesi sıkıntılardan ayırmak için yeterince bilimsel veri olmadığını öne sürüyor. Daha kötüsü Prof. Caplan, kadınların regl öncesi yaşadıkları ciddi sıkıntılara tıbbi bir damga vurmanın, ıstırabın altında yatan gerçek sebepleri maskeleme riski taşıdığını iddia ediyor.

Bilimsel tartışmalar
FDA (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) Birleşik Devletler'de PMDD hastalığının var olduğunu kabul etmiş; antidepresanların hastalığın tedavisinde kullanılmasını onaylamış. Ancak dünyanın diğer yerlerinde PMDD resmi olarak tanınmış bir hastalık bile değil. Dünya Sağlık Örgütü'nün Uluslararası Hastalık Kategorileri'nde ayrı bir rahatsızlık olarak listelenemez. Hatta Birleşik Devletler'de bile ilaç şirketlerinin çabalarına rağmen PMDD, psikiyatristlerin görüşlerine göre regl öncesi sendromu (PMS) sadece kısmen listelenmiş ve bu yüzden resmi bir hastalık kategorisi olarak görülmemekte.

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Kasım 21, 2007, 21:08:02 ÖS »
Bu PMDD yi isak ta da buldum, gerçekten dıy gübre yapıp bu ismi vermişler ??? ???

http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=36685

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2007, 10:27:04 ÖÖ »
Çok ilginç bir olay . Aşağıda ki linktede gübre yapımı anlatılıyor .

http://www.hidrobotanik.com/hidrobotanik/gubre.htm   

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2007, 16:19:17 ÖS »
Ohh be ben siteyi açana kadar bulunmuş zaten. Ben de başlığı yukarıdan aşağıya okurken kızarmaya başlamıştım ;D Bakın PMDD ismi doğruymuş. Heralde elementlerin baş harflerini falan simgeliyor.
Artık 20lt Bitkili Tank