Gönderen Konu: Boyu Co2 Difüzörü (tüpe bağlanan)  (Okunma sayısı 2842 defa)

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
Ynt: Boyu Co2 Difüzörü (tüpe bağlanan)
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2007, 17:31:50 ÖS »
beni çok aydınlattınız çok teşekkür ederim ... ben bu sistemi böyle kullanacağım = dışarıda gazoz şiesinde mayalı , şekerli sistem duracak kapaktan çıkan hortum direkt olarak difüzöre bağlanacak yani benim iç filtre kullanmama ihtiyaç kalmayacak ... zaten 25 litrelik bir nanoda kullanacağım daha yapım aşamasında balık olarak belli bir tür yok aklımda ama büyük ihtimal zebra danio koyacağım veya başka Ph düşük isteyen türler ...

Tekrar teşekkürler , saygılar ...
Oldukça Low Tech Bitkili Rainbow...

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2007, 17:57:37 ÖS »
beni çok aydınlattınız çok teşekkür ederim ... ben bu sistemi böyle kullanacağım = dışarıda gazoz şiesinde mayalı , şekerli sistem duracak kapaktan çıkan hortum direkt olarak difüzöre bağlanacak yani benim iç filtre kullanmama ihtiyaç kalmayacak ... zaten 25 litrelik bir nanoda kullanacağım daha yapım aşamasında balık olarak belli bir tür yok aklımda ama büyük ihtimal zebra danio koyacağım veya başka Ph düşük isteyen türler ...

Tekrar teşekkürler , saygılar ...

Bunun iç filtre ile hiç ilgisi yok. Bence en küçük debili ve hava emiş deliği olan iç filtre al. Difüzör yerine filtrenin hava emiş ucuna CO2 hortumunu bağla.

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #17 : Kasım 20, 2007, 18:02:42 ÖS »
bu iş difüzörle olmazmı akvaryum küçük olduğu için filtre çok çirkin durur ... en son ihtimal iç filtre ucuna kuş suluğu takacağım ama bunu hiç istemiyorum ... ben bu sistemi kapatabilirmiyim ışıklar kapatıldığında birde kapatabilirsem nasıl kapatılabilir ???

Saygılar ...

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #18 : Kasım 20, 2007, 19:48:17 ÖS »
Bülent kardeş check walf konusunda  yanlış bilgilendirmemi düzelttiğin için teşekkürler.İyice düşünmeden yazmamak lazım.

Aceleden hepimiz yanlış yazabiliyoruz.

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #19 : Kasım 20, 2007, 20:15:20 ÖS »
bu iş difüzörle olmazmı akvaryum küçük olduğu için filtre çok çirkin durur ... en son ihtimal iç filtre ucuna kuş suluğu takacağım ama bunu hiç istemiyorum ... ben bu sistemi kapatabilirmiyim ışıklar kapatıldığında birde kapatabilirsem nasıl kapatılabilir ???

Saygılar ...

acaba benim mesaja ne diyorsunuz ...

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2007, 21:42:17 ÖS »

Saygılar ...

acaba benim mesaja ne diyorsunuz ...

Hortumun maya kabına girişini çıkararak kapayabilrisin. Bu sırada üretilen CO2 odaya karışır. Ayrıca akvaryumdan geri su sifonlanmasını önlemek için hortum ağzını yukarı tuttur. CO2 nin ziyan olmasını istemiyorsan hortuma vana vaya kıstırma kelepçesi koy.
Ya da hiçbirşey yapma fazla CO2 göz çıkarmaz yazmıştım. Kuş suluğu fena fikir değil, bir de kanarya al. 
Ben de deneyip sonucu görmek istiyorum. 

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #21 : Kasım 27, 2007, 16:12:50 ÖS »
Yalnız benim kuş suluğunun altından çok kabarcık kaçağı oluyor. Ben bir suluk daha aldım. Altına yapıştıracağım. Takviye olsun ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
« Yanıtla #22 : Kasım 27, 2007, 16:33:42 ÖS »
İyi fikir aslında iki tane suluk yanınada 2 tane daha ekle bir şişeyede onları bağla  ;D ;D ;D

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #23 : Kasım 27, 2007, 16:38:16 ÖS »
Onun yerine bir şişe daha aynı hatta bağlarım, kalabalık olmaz.
Artık 20lt Bitkili Tank

fbserkan007

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2008, 19:23:01 ÖS »
İç filtre nin lülesine bağlanan hortum yerine co2 dıy ın kini bağlarsak,şişeden maya vs çekme durumu oluşabilir mi??

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #25 : Mart 04, 2008, 16:37:00 ÖS »
Hayır şişeyi büzüştürecek kadar basınç uygulayıp mayayı çekmesi imkansız. Ben de buna benzer bir sistem kullanıyorum. Böyle bir endişeniz olmasın. Bu ancak maya kabarırsa olur. O da şişe küçükse ya da malzeme miktarları çok orantısızsa olur.
Artık 20lt Bitkili Tank

kadir_41

• Üye
  • **
« Yanıtla #26 : Haziran 16, 2008, 09:30:59 ÖÖ »
Bu mayalı sistemi bende kurdum fakat 2,5 lt. şişenin 2 lt dolu 0,5 lt boş olmasına rağmen suya maya karışımı olduğunu gözlemledim. Balıklarım bu konuda çok rahatsız. Sizce ne yapmam gerekli ?
Kadir 41 İzmit / Kocaeli
85*40*45h
60*25*40h
Bitkili Canlı Doğuran

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #27 : Haziran 16, 2008, 10:14:46 ÖÖ »
Birşeyleri fazla kattığınız için taşma gerçekleşmiş olabilir. Formülünüzü gözden geçirin bence.
Artık 20lt Bitkili Tank

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #28 : Haziran 16, 2008, 12:08:26 ÖS »
Birkan'ın dediği gibi büyük ihtimalle bir orantısızlık var. Ben iki tane 2,5 litrelik pet kullanıyorum iki akvaryum için. İkisinede 2 litre su 3 su bardağı şeker ve bir,bir buçuk çay kaşığı gibi maya koyuyorum taşma hiç başıma gelmedi.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

kadir_41

• Üye
  • **
« Yanıtla #29 : Haziran 19, 2008, 09:24:32 ÖÖ »
Sanırım sorunu şimdi buldum. Bende 3 su bardağı şeker ve yaklaşık 1 yemek kaşığı fazlası maya kattım.
Ayrıca sorunuda ikinci boş bir şişe ile çözdüm.Mayalı sistemden çıkan hortum diğer 1 lt.lik boş şişeye giriyor ve oradan da tankıma sağlıklı bir şekilde geçebiliyor. Tankta ise iç mator harici küçük bir iç motor aldım gaz çıkışını bu iç filtrenin hava hortumuna bağlayarak çok daha sağlıklı çözülmesini sağlayabiliyorum. Ayrıca gözüm arkada hiç kalmıyor.Yakında resimleri ekleyeceğim.
Bilginiz için tekrar teşekkürler.
Kadir 41 İzmit / Kocaeli
85*40*45h
60*25*40h
Bitkili Canlı Doğuran