Sıvının tanka gitmesini engellemek için check walf kullanmanız yeterli.
Kola şişeleri ve kapakları gaz kaçışını önlemek için bu şekilleri ile yapılmışlardır.Mesela kapak altındaki contayı kesinlikle çıkarıp atmayın.Tepeden deleceğiniz deliği deldikten sonra ister bir zımpara ister sert bir cisimle alttan ve üstten parlak olan kapak yüzeyini pürüzlü hale getirin.Yapıstırılacak olan parçayı kesinlikle silikonla yapıştırmayın.Bir süre sonra silikon açılacaktır.Ben bu pürüzlü yüzeyi tutması için japon kullanıyorum ve herhangi bir problem yaşamadım bugüne kadar.
Checkvalf CO2 kabından akvaryuma yol verecek şekilde konulabilir. Bu akvaryumun suyunun şişeye dönmesini engeller. Ters takarsanız mayalı su akvaryuma ulaşmayacağı gibi CO2 de gitmez. Bu anlamsız olur.
Benim yaptığım kapakların herkes tarafından yapılması olanaksız. Bir tornacıya yaptırsanız, maliyeti birkaç hazır ürünü geçer. PAslanmaz çelik yerine teflon türü malzemelerden de yapmak fiyatını düşürür.
Kola şişelerinin bazılarının kapağının içinde bulunan naylon conta kapak ile şişe ağzı arasındaki sızdırmazlığı sağlıyor. Kapağı delip hortumu geçirdikten sonra bu contayı da hortuma içerden takıp ve horumun içine boru geçirerek ters yönde conta ile geri çektiğinizde yararı var sanılmasına rağmen pek işe yaramıyor. İlk an yarasa da bir süre sonra bozulup sızdırmazlık sağlanamıyor. Ama yine de sadece hortumu silikonlamaktan daha uzun ömürlü.
Sizin söylediğiniz japon yapıştırıcıyı ben de denedim, belki beceriksizliğimden olabilir yine uzun süreli sonuç alamadım. Sonunda bu kapaklardan 3 tane yaptım. Şimdi tornanın imalatta boş anını bekliyorum. Birkaç kişi istedi.
Hatta bir de bitki üretimi yapan birisine 5 litrelik su kapları için kapak yapacağım. Paslamaz çelik talaş kaldırması zor bir malzeme bu nedenle bundan sonrakiler teflon olacak.