Gönderen Konu: 100 litre bitki akvaryumu kurulumu  (Okunma sayısı 2235 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 100 litre bitki akvaryumu kurulumu
« Yanıtla #15 : Aralık 06, 2007, 16:15:23 ÖS »
Ben şu ana kadar adamakıllı sadece Sera kullandıım için Sera diyebiliyorum. Seachme ürünlerinin çok güzel olduğunu söylüyorlar. bulabilirseniz alın derim. Ben şu an PMDD misket gübreye geçtim. satan varsa o da güzel.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yanıtla #16 : Aralık 06, 2007, 16:25:52 ÖS »
Bulabilsem PMDD alacam ama malesef bulamadım şimdiye kadar.
100 litre bitkili akvaryum.
Selman Kahya
Antalya

fqwfwqf

• Özel Üye
  • Yeni üye
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2007, 11:59:06 ÖÖ »
Selam arkadaşlar,
60*40*45 ölçülerinde malawi akvaryumumu az bitkili sazansıgiller veya tetra akvaryumuna dönüştürmeye karar verdim.

Öncelikler bitki türleri olarak zeytin, limon, tütün, anubias, gibi fazla ihtiyacı olmayan bitkilerle başlayacağım.

Işıklandırma için başlangıçta 2*15 watt kullanacağım, daha sonra florasan sayısını üçe çıkarmayı düşünüyorum.

Taban malzemesi olarak elimde az miktarda (3-4 kilo kadar) lav kırığı vardı. 10 litre kadar bitki kumunu bir arkadaşım hediye etti, sanırım markası aquaclay. Ayrıca bulabilirsem en alta dere kumu kullanacağım. Eğer doğaya açılabilirsem istediğim kadar dere kumu temin edebilirim. Yada dere kumu yerine en alta bahçe bitkisi torfuda kullanabilirim. Bu konuyu size danışmak istiyorum.

Sorular

1- Az ihtiyacı olan, bakımı kolay olan, başlangıç için uygun olan bitkilerden hangilerini önerirsiniz?

2- Başlangıç için 2*15 waat florasan yeter mi?

3- Taban malzemesini nasıl kullanmalıyım. Bahçe bitkisi torfunun artıları ve eksileri nelerdir? Kullanmalı mıyım?

1.Anubias türleri,saz, limon, eledoa vb. bitkiler olabilir.Aslında başlangıç için bitki yoktur.Sadece bu bitkilerin gereksimleri azdır.Siz bütün ihtiyaçlarını doğru karşıladıktan sonra çoğu bitki kolaydır.

2.Öncelikle eğer akvaryumunuzun yüksekliği 45 cm ise kesinlikle yeterli olayacaktır.45 cm ise 4 veya 5 tane florasan kullanmalısınız.Eğer 40 cm ise 3 tane ile az ışık isteyen türleri bakabilirsiniz.Ama gene yüksek ışık isteyen türler için 4 tane florasan kullanmanız gerekecektir.

3.Taban mazemesi olarak sonradan değiştirmek zor olacağından bilinçli bir taban hazırlamakta fayda var.En altta demir açısından laterit kullanabilirsiniz.Üstüne dere kumu veya sera floredepot kullanabilirsiniz.Üstünede aquaclay kullanabilirsiniz.Bu şekilde yaparsanız ileride sorun yaşamazsınız.Dere kumu bulamayanlar için sera floredepot olabilir.

Ayrıca Co2 de önemli olan nasıl verildiği değil suda ne kadar çözünebildiğidir.Tüplü sistem kullanırsınız ama Co2 ti direk hava hortumunun ucuyla verirsiniz ve hiç verim elde edemezken mayalı sistem ile Co2 verirsiniz ama suda %100 çözünür.Tabiki kolaylık ve ayarlanabilirlik için tüplü sistem iyidir ancak önemli olan Co2 suda çözünmesidir.Siz nasıl birşey düşünüyorsunuz?

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yanıtla #18 : Aralık 13, 2007, 13:18:41 ÖS »
Selam arkadaşlar,
Akvaryumu kurdum. Taban için  az miktarda lav kırığı üzerine 15 litre kadar aquaclay kullandım. Bitki olarak 2 bağ zeytin, 2 bağ tütün, 1 bağ fox tail, 1 bağda cobambo ekledim. Aydınlatma için 2*18 watt Osram Floura kullanıyorum. Co2 meslesini mayalı sistemle çözmeye çalışıyorum.
Şu an makinam mevcut olmadığı için fotoğraf koyamıyorum. En kısa zamanda eklemeyi düşünüyorum.

Selman Kahya
Antalya

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yanıtla #19 : Aralık 13, 2007, 20:28:29 ÖS »
Arkadaşlar bu akvaryuma koyabileceğim, mevcut aydınlatmada yetiştirebileceğim en uygun Echinodorus türü hangisidir? Hazır canlıbitki.com yeni bitkiler getirmişken bir tane güzel bir tür eklemek istiyorum.
Selman Kahya
Antalya

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2007, 03:33:17 ÖÖ »
Echinodorus aflame in fotosunu gördünmü canlıbitkinin sitesinde?Ben bir adet sipariş ettim.

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yanıtla #21 : Aralık 14, 2007, 09:23:18 ÖÖ »
Echinodorus aflame in fotosunu gördünmü canlıbitkinin sitesinde?Ben bir adet sipariş ettim.
Bu bitki ile ilgili ayrıntılı bilgi bulamadım. Mevcut akvaryumumda yetişebilecek bir bitki mi bilmiyorum?
Selman Kahya
Antalya

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Aralık 14, 2007, 17:24:35 ÖS »
Bende almadan evvel kısa bir araştırma yapmıştım.Google daki aramalarımda çok yeterli bilgilere sahip olamasamda echinodoruslar çok zorlu bitkiler değildir.Bu bitkinin rengi beni cezbetti.Sanırım son çıkan echinodorus varyetelerinden belkide en sonuncusu budur.

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yanıtla #23 : Aralık 15, 2007, 12:20:26 ÖS »
Sizce echinodorusl blaheri, Echinodorus cordifolus, Echinodorus shcuteri bitkilerinden hangisi en uygunu olur?
Selman Kahya
Antalya

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Aralık 15, 2007, 12:43:13 ÖS »
Echinodorus bleheri hızlı büyüyen  20-50 cm boy 25-40 cm ene ulaşabilen bir bitki.Echinodorus cordifolius ise rta büyüme hızına sahip 20-40 boy 15-30 en yapabilen orta hızda büyümesi olan meksika kökenli bir bitki.Benim tavsiyemden ziyade sizin zevkiniz önemli.Hangisini tercih ederseniz edin echinodoruslar sizi çok üzmez.

Echinodorus aflame tavsiyem ise pahalıda olsa nadir ve bulunması güç bir tür.Ben ilk defa bir ithalatta gördüğüm için tavsiye etmiştim.Belki bir daha bulmak güç olabilir.

Saygılarımla

Selman Kahya

• Üye
  • **
« Yanıtla #25 : Aralık 15, 2007, 13:41:57 ÖS »
Çok teşekkür ederim Barış Bey.
Selman Kahya
Antalya