Aslında forumumuzda var olan kategorilerden nano akvaryumlarla ilgili bölümde mi bu başlığı açsam diye düşündüm. Ama bu çalışma bir paludaryum çalışması olduğundan dolayı başlığı buraya açmaya karar verdim.
Tank ebatları: 14*14*21 (yükseklik) ve normalde 4 küsür lt. su alması gerekirken şu andaki durumunda çok daha az su alıyor.
Bitkiler: Vesicularia dubyana, Adiantum capillus, 1 kök Hygrophila polysperma, 2 kök de küçük boyda Ludwigia repens var.
Canlılar: Birkaç minik gammarus, birkaç ufak tatlı su salyangozu ve küçük boyda bir miktar midye var.
Filtrasyon: Yok.
Aydınlatma: Allah'a emanet. (Camın önünde olduğundan direkt güneş ışığı

)
Taban malzemesi: Çok ince ve koyu renkli dere kumu. O kadar ince taneli ki suya koyduğumda batmamışlardı.
Dekorasyon: Üzeri yeşillenmiş bir kaya var. Küçük ve oldukça çürük durumda bir de ağaç parçası var.
Bilgi: Elimde böyle minik bir tank daha vardı. Aklıma böyle bir çalışma daha yapmak geldi. Taban malzemesini, minik kayayı, çürük ağaç parçasını, gammarusları, midyeleri, salyangozları, Adiantum capillus bitkisini kendim topladım. Adiantum capillus bitkisinin Türkçe literatürdeki karşılığı venüs saçıdır. Şifalı bir bitkiymiş. Bir tür eğrelti otu aslında. Hygrophila ve Ludwigia bitkileri de bakımsız kalmış ve atmaya kıyamadığım bitkiler. Bundan dolayı buraya aldım onları. Biraz düzeldiler.
Fotoğraflar: