Arkadaşlar öncelikle selamlar...
Co2 yi dış filtre emiş borusuna vermek bence çok yanlış ve çözüm getirmeyecek bir hareket... (ben denedim bir sonuç alamadım)
Vortex ilk başlarda insanın aklına yatıyor ilk olarak bakıyorsunuz ve forumlarda çok reklamının yapıldığını görüyorsunuz ve bu reklamı yapanlarda kendilerinin bulduğunu idda ettiler ve yabancı amerikan forumlarındada bu iddayı savununca amerikalılar çinde bunun daha önceleri bulunduğunu resimli bir şekilde ben buldum diyen şahsiyetin konusuna çat diye koyunca arkadaşımız taaa amerikan forumlarında rezil oldu zaar

Vortexi de defalarca denedim ama ne yazıkki sonuç hep hüsran... evet 100 % çözdüğü idda edilsede böyle bir verimi tutturmak için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor ve bu tam çözdüm dediğiniz an sadece o resmi çekebileceiniz 1 yada 2 saat

.... sonuç görüntü kirliliği ve sonunda yine hüsran...
Ben en son çözüm olarak tekrardan red sea 500 co2 vortex reaktörünü aldım 119 lira vererek ama vortex değilmi arkadaş bir kere reklamı tam gaz yapılmış bizde insanız ve Türk'üz güveniyoruz vatandaşımızın reklamlarına

....ama onunda sonunda hüsrana uğradım...
forumlarda bazı arkadaşlarımız güzel buluşlarda bulunmuşlar bazı yerlerde gözüme çarpıyor evet vortex ten daha güzel sistemler icat edenler var ve yaklaşık 3 senedir bende kusursuz co2 rectörü üzerinde çalışmaktayım ama sıfır hataya ulaşmak istediğimden çalışmalarımı hiç bir yerde paylaşmadım ve bir çok forumda (isimleri lazım değil) bana yönetim ve forum üyeleri tarafından kırıcı bir karalama kampanyası uygulandığından ne yazıkki mütavaziliğimden dolayı ülkemizde olduğu gibi ülkemizin forumlarındada bana ezici kurallar uyguladılar... şimdi bitkili akvaryum. com a üye oldum ve bu siteye ısındım bakalım hayırlısıyla bu forumlarda siz sevgili akvaryum hobi severleriyle bu çalışmalarımı adım adım paylaşacağımı umud ediyorum...
Reaktör Çalışmalarımda baz aldığım bazı olumsuz etkenler var belkide bunları şimdi sizinle paylaşmam sizinde bazı fikirler edinmenize sebebiyet vererek çalışmalarınızda olumlu sonuçlar elde etmenize yarayabilir...
Olumsuz etkenler
1. Yosun sorunu reactörlerde tıkanma, akıntıyı yavaşlatma veya kesme gibi olumsuz neticelere sonuç verebiliyor
2.co2 birikimi veya hızlı çıkışı reactörlerin tam çözüm yapamamasını sağlayabiliyor.
3. Su akış hızı ilk maddede yosunun kesebileceği gibi debisi düşen dış filtreler veya iç filtreler
4.co2 basıncı reactörlerde patlamalara çatlamalara sebebiyet verebiliyor
5.co2 yi parçalayacak veya çözecek veya vakumlayarak çözecek etkenlerin yeterliliği veyahutta güçlerinin kontrol edilebilmesi ve kontrolden emin olmak
6.ve co2 rectörümüz çok iyi olabilir ama bitkilerin co2 yi çekmeleri için tam bir fotosentez durumuna geçmeleri için yeterli ışık olmaması durumu..
7. bu etkenlerin her biri için önlemler alıp güzel bir reaktörden emin olduktan sonra akvaryum suyundaki besin eksiklikleri..
8.ve en önemlisi bir reaktör yapmadan önce olumlu etkenlere bakıp aldanmadan olumsuz etkenleri değerlendirmeye alarak hareket etmek.
şimdilik bukadar saygılarımı sunuyorum
Sağlıklı günlerde esenkalın
Osman Uğur KORKMAZ