Gönderen Konu: 390 lt bitki tankı kuruyorum  (Okunma sayısı 5898 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 390 lt bitki tankı kuruyorum
« Yanıtla #60 : Aralık 25, 2007, 15:38:39 ÖS »
Akvaryum fotoğraflarını ben hep flaşsız çekerim. Flaşla çekilmemelidir bence. Flaş yansıma yapıyor ve çok parlak çıkartıyor haliyle resimler berbat oluyor.

Taban güzel olmuş da o tülün suda parçalanma ihtimali var. ben de filtre malzemelerini tülbente koymuştum. Filtreyi temizlerken tülbent hemen yırtılmıştı. İpleri çürümüş mü ne anlamadım. Fazla yosun olmaz bence ama bakalım neler olacak.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yanıtla #61 : Aralık 25, 2007, 22:57:09 ÖS »
Bu arada barış abi senin ışıklandırma sistemini detaylı bir şekilde anlatırsan sevinirim ... Bende aynısını yapmayı düşünüyorum ... ama 5 adet ...
Oldukça Low Tech Bitkili Rainbow...

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #62 : Aralık 25, 2007, 23:28:20 ÖS »
Valla ısıklandırmada çok değişik bişey yok.T8 Florasan kullanıyorum.philips tld 965 serisi ve slyvanna grolux var.Arada actığım birde osram blue var.Florasan kasaları aldım 8 tane içinde elektronik balastı hazır halde 120 cmlik kasa 15 yada 17 ytl idi.Eni 3.5 cm yüksekliği 6.5cm kasaların.Yaptırdığım özel kapağı bile kullanmıyorum.Fotoğrafları bu topicte mevcut.
Az önce parvulusları dikmeye başladım.10 kök kadar bacobam 50-60 kadar ,2 kök hydrocotyle leucephala 20 den fazla 1 kök nymphea lotus zenkerim 3 adet cryptocoryn undulatamı öbek halinde dikmiştim 20 senedir bende olan 4-5 kök idi ve üremiyordu oda şu anda 15-20 arası olmuş.Diğerleride aynı şekil 2-3 büyük tankı dolduracak bitkim var şu an elimde.

10 bağ olarak aldığım parvulusları sökerken birini sökerken yerkerinden bir çıkmaya başladılarmı 10 cm çapında sıra sıra çıkıyorlardı.Ben bunları yine küçük öbekler haline getirdim ve dikmeye başladım.

Echinodoruslar öyle bir kök atmıslarki söktüğüm yer bir köşe ve kök diğer köşede son buluyordu.

Gideyim biraz daha dikim yapayım 4 saattir parvulus diktim cımbızla belim koptu resmen.

cynt

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #63 : Şubat 19, 2008, 01:18:06 ÖÖ »
Hocam okuduk hemen bitti! 
Acil ,gelişmeleri paylaşalım ki ,senden feyz alabilelim  ;D

lepto

• Üye
  • **
« Yanıtla #64 : Şubat 19, 2008, 12:04:22 ÖS »
Evet akvaryumu bir çılgınlık yapıp bozmuşsunuz iyi cesaret.Taban iyi gidiyordu,sonuç kötü olmamıştır umarım.
NİHAT YILDIZ
ANKARA

alpinho

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #65 : Şubat 19, 2008, 16:13:30 ÖS »
Tankımda hiçbir sorun yok.2 -2,5 ay kadar sonra size bugünden sonraki fotoları burdan atarım.

alpinho

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #66 : Haziran 09, 2008, 12:05:47 ÖS »
Tankta büyük değişimler oldu.Yarışmadan sonra son durumunu zaten göreceksiniz.Dün filtre temizliğini yaptım.Filtreye bc karbon ekledim ve elyaflarını değiştirdim.İstanın tankın dışına takılan büyük boy difizörlerinden kullanmaya başladım.Ph düşük olduğu için co2 gelmiyordu.Co2 yi nasıl çözdüğünü gözlemleyemedim.İleride bu  gözlemlerimi paylaşırım.Ayrıca 18 w atman uv ekledim.Atman üst yüzey temizleyicide almıştım ama arka kuşaklardaki boşluklar yetersiz geldiği için fonksiyonsuz çalışacaktı.Bu yüzden çıkardım.Az bir zaman sonra sanırım son jürimizde puanlamasını bitirir ve fotoğraflarla paylaşımlara devam ederiz.Tanıtımda arada kopukluk olsada ilerleyen zamanlarda tanıtıma devam etmeyi düşünüyorum.

Yeni difizörüm bundan ve umutluyum.

« Son Düzenleme: Haziran 09, 2008, 12:12:38 ÖS Gönderen: alpinho »

lepto

• Üye
  • **
« Yanıtla #67 : Haziran 09, 2008, 19:06:59 ÖS »

Yeni difizörüm bundan ve umutluyum.

BARIŞ bey aynısını bende kullanıyorum bu reaktörün oldukça iyi çözüyor %95 diyebilirim..
NİHAT YILDIZ
ANKARA

alpinho

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #68 : Haziran 16, 2008, 12:12:50 ÖS »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #69 : Haziran 16, 2008, 17:39:46 ÖS »
Resim gibi valla. Eline sağlık abi.
Artık 20lt Bitkili Tank

alpinho

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #70 : Haziran 16, 2008, 21:43:04 ÖS »
Teşekkür ederim Birkan.Şimdi aklımdan geçtide;hatırlarsan başlangıçta burada beraberdik.O zamanlar böyle bir fotoğraf verseler sen bu tankı kuracan deseler acaba ne derdim?Tabiki mükemmel değil fakat görüntü gerçekten hoş oldu.Şunu anladım ki başlangıçta doğru işler yapmanın yanında bitkileride tanımak çok önemli.Bu tanka kurulumdan bu yana 50 çeşide yakın bitki girdi belki dahada fazla.Baktığım her bitkiyi tanımaya çalışmak benim için çok fazla artı oldu.Birçok bitkiyi budama yapmayarak ergin halini görme fırsatım buldum.Çoğu çiçek açtı buda ayrıca zevkti.Bunu kesinlikle deneyin sıkıldığınız anlarda heyecanı geri getiriyor.Hydrocotyle in çiçeğini görebilmek için 2,5 metre olmasını beklemiştim.Lotuslarımın çiçeklerinin tadını çıkarmak için 1 ay sabrettim.Sonunda bolca iş olarak bana geri döndü.

Şu anda bu tankta çokça bitki değişti.Bitki sayısı azaldı ve dahada azaltmayı düşünüyorum.Bu halinden neden vazgeçtim?Budama yapmak gerçekten çok vaktimi alıyordu.Öyleki rotala rot. redler ludwiga natanslar haftada 2 defa budanma gereksinimi duyuyorlardı.Sazlar adeta yarış halinde sürgün atıyorlardı.Bakın bu yarışma fotoğrafını çekerken parvulusların üzerinde görünmeyen bir sürgün fotoğraflamadan(1 saat) sonra parvulusların üstünde idi.Sazları söktüğümde boyları 1,5 metre idi.Nihayet nispeten yavaş büyüyen bitkilere geçişi başlattım.Umarım türleride 10 lara indirebilirim.Yaz ayları dert ayları ve bu süreçte ekipman ve su kimyası ile eksik gördüğüm yanlarımı tamamlıyacağım.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #71 : Haziran 16, 2008, 23:26:53 ÖS »
Resim zaten Birkan :P
Şaka bir yana gerçekten çok güzel bir görüntü. Heleki gelişimini adım adım görmüş olmak gelişim süresinde yaptığımız konuşmalarla bu halini görmek çok zevk verici idi. Bense bir türlü aradığımı bulamadım büyük tank'ta ve giderek hedef küçültüp önce 35 litreye yoğunlaştım şimdide 5 litrelik biyotop'a. Baktım olmadı büyük tankıda cichlid'e çeviririm :D
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #72 : Haziran 17, 2008, 14:11:24 ÖS »
Resim zaten Birkan :P

Bana fotoğraf gibi gelmişti  8)
Artık 20lt Bitkili Tank

alpinho

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #73 : Haziran 20, 2008, 16:00:42 ÖS »
Uzun süreli testlerden edindim.Fakat dengesiz değerler ortaya çıktı.

fe:0
nitrat:0
fosfat:2,0 mg/l
kh:21
ph:6,49  (net olmayabilir kalibrasyon sıvılarımı bekliyorum)

Fosfat yüksek,kh yada ph da sorun var sanırım.Buna göre 200 ppmlerde co2 konsantrasyonum olmalı.Buda balıkları öldürmeye yeter.Bu testleri ancak ph probe umu kalibre edince anlayabilirim.Nitrat ve demir ise yeterince kullanılıyor bitkiler tarafından.Bu konuda yorumlarınızı, tavsiyelerinizi bekliyorum.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #74 : Haziran 20, 2008, 17:36:13 ÖS »
Nitrat oranı çok iyi tabii amonyak ve nitrit de 0 ise.
Artık 20lt Bitkili Tank