Gönderen Konu: 390 lt bitki tankı kuruyorum  (Okunma sayısı 5413 defa)

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
Ynt: 390 lt bitki tankı kuruyorum
« Yanıtla #15 : Kasım 09, 2007, 18:16:27 ÖS »
Barış Bey; parvulalar zemini kapladığında, dahada harika bir görüntü oluşacak. Birde  iç filitrenin yanındaki,sanırım cabomba onlarıda akvaryumun arka köşelerine dikerseniz daha estetik görünür ve görünüşüde engellemez.

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2007, 13:29:46 ÖS »
Evet haklısınız.Şu anda sadece budamadan gelen bitkileri köklendirmek amacında olduğumdan dekor dizayn herhangi bir çalısmam yok.Fakat algler hasıl oldu ve alg yiyicim yok.Acilen sae tarzı balıklar almalıyım İzmir de de olmaması handikap.Cüce vatoz atsam mini boy,onlar bile aquaclayi kaldırırmı diyorum.Debisi yüksek uv li iç filtrem var.Debisi yüksek diye onuda kullanmak istemiyorum.Çok fazla dert olmadan bu sorunları çözmem lazım.
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:22:59 ÖS Gönderen: alpinho »

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2007, 16:53:06 ÖS »
Bugün 10 otocinlus affinis 10 amano karidesi 5 sae 3 cm lik,13 de kardinal sipariş ettim.Başka türlü bu alglerle başedemiycem sanırım,yolun başında önlem alayım dedim:)
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:24:10 ÖS Gönderen: alpinho »

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2007, 03:11:22 ÖÖ »
Sevgili oğlum ALP cam sileceği ile 2 öbek parvulusumu yerinden söktü 2 sinin üstüde aquaclay kaplandı.Az sonra düzeltme işlemine koyulacağım.Sanırım alg terminatörleri gelinceye kadarda su değişimi flo sayısı ve aydınlanma süresinde azaltma ile algleri yavaşlatmaya çalışacağım.

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Kasım 16, 2007, 00:40:40 ÖÖ »
Son mesajımdan bugüne kadar su değişiminin ardından başıma bela olan beyaz benkle mücadele içindeyim.Dün contra ile ilaçlama yaptım ısıyıda 28 e cektim.Bugün büyük oranda beyaz benekler dökülmüştü.1 doz daha contra yaptım ve yarın bu ilacı son kez kullanacağım.Bu esnada fermante sistemi bırakıp sera tüplü sistemimi kurdum.Ama hala nasıl doğru çalısır bilemiyorum.Bir black tetra birde zebrada baştan beri garip davranışlar vardı.Muhtemelen bunlar taşıyıcı balıklardı.İlk su değişimimde beyaz benek patladı.Isıtıcı kullanmıyordum ama suyu cekip taze kuyu suyu verirken çok düşük debide verdim ve bu bile kar etmedi.Isıtıcı olsaydı direk ısıtıcı üzerine veya dış filtrem çalıssaydı dış filtre emişine taze suyu verirdim.Bu bana bir ders oldu.Dış filtre ve ısıtıcıyıda takmış oldum bu sebeble.

Tabi contranın maviliği ve yükselen ısı bir süre bitkilerdeki gelişimi durduracak.Mavilikte seyir zevki diye birşey bırakmadı.Ön camdan arka camı göremiyorum.Balıklarım hala gelmedi bu arada:(

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #20 : Kasım 16, 2007, 01:32:31 ÖÖ »

Tabi contranın maviliği ve yükselen ısı bir süre bitkilerdeki gelişimi durduracak.Mavilikte seyir zevki diye birşey bırakmadı.Ön camdan arka camı göremiyorum.Balıklarım hala gelmedi bu arada:(

Barış Bey; geçmiş olsun. Karantina tankı kullanıyormusunuz?   Bitkili akvaryumlarda kimyasal madde kullanmak çok sakıncalı.
 Uzun vadede contra bitkilerinize büyük oranda zarar verecektir. İlacı akvaryumdan ancak aktif karbon kullanarak uzaklaştırabilirsiniz. Buda gerekli minerallerin karbon tarafından absorbe edilmesine yol açacaktır. İnşallah tedavide başarılı olursunuz. Bitkilerinizde en az zararla kurtulur. Yeni balıklarınızında gelmemesi isabet olmuş aslında.

Bitkili akvaryumu olanlar bence muhakkak karantina tankı bulundurmalı.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #21 : Kasım 16, 2007, 15:05:59 ÖS »
Geçmiş olsun. İnşallah en az zararla atlatırsınız.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Kasım 16, 2007, 23:53:43 ÖS »
Taziyeleriniz için teşekkürler.Karantina tankı olarak kullanacağım boş tanklarım var.Hatta içinde dinlenmiş suda var.Ama 390 lt tankta o kadar bitkinin arasında minik tetraları tutarken vereceğim zarar ilaçtan daha fazla olacaktı.Artı tedaviden çıkan balıklar bakteri dolu tanka tekrar gireceklerdi.Her halikarda tank ilaçlanmalı idi.Ben bu riskleri göze aldım.En iyi ihtimal ise bitkileri söküp ısıyı 30+ dereceye getirip beyaz beneğin anasını ağlatmaktı ama onada vaktim yok.Bu şekilde bugün son ilaçlamayı yaptım.Eğer çözemezsem bitkieri çıkarmak kaçınılmaz olacak.

aqua_boy

• İçerik Geliştirici
  • Bağımlı Üye
  • Rainbow
  • Ad Soyad: Cenk Sinor
« Yanıtla #23 : Kasım 17, 2007, 10:56:24 ÖÖ »
Geçmiş olsun , hobicilerin en korktuğu şeyi yaşıyorsunuz inşallah en kısa zamanda kayıpsız bir şekilde beyaz benekten kurtulursunuz !

Saygılar ...
Oldukça Low Tech Bitkili Rainbow...

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Kasım 20, 2007, 11:36:50 ÖÖ »
Beyaz benekten eser kalmadı.3-4 kayıpla bu badireyide atlattım.%20 lik su değişimi yaptım 2 gün oldu suda netlik yok.Dün akşam uv li iç filtre taktım.Bugün aktif karbon alabilirsem aktif karbon ile ilaç kalıntılarını yokedip netleşmeyi sağlamak istiyorum.Arkadaki bitkileri göremediğimden dün akşam ayna yardımıyla baktım ve rotalalar azmış ve kıpkırmızı olmuslar.Echinodorus bu süreçte yaprak vermeye başladı.Çok iyi şartlarda iyi gelmiyor bazen bitkilere:) Isıtıcıyı 28 den 27 ye ayarladım ısıda düşme olmadı bende bir drece daha indirdim dereceyi öğlen kontrolü yapacağım.Belki bu arada bir %20 su değişimi daha yapabilirim.

Bu arada aktif karbonu eheim 2211 e koyarken eheimı yukarı almayı düşünüyorum.1.50 gibi bir mesafeye rahat bassada tüplü sistemin difüzörüne su basmıyor.Yada biraz daha güçlü bir dış filtre alıp bunu randımanlı kullanmak var.Aktif karbonu kullandığımda olacaklar şunlardır;bitkiler suda çözüne  karbon bileşikleri sayesinde 3-4 misli azacaklar.Deli gibi fermante yapacaklar adeta avize gibi olacaklar.Bu kendi deneyimim değil ama uzman akvarist bir arkadaşımızın gözlemleri ve yaşadıkları.Bende bu sayede bu durumu yaşayarak test etmiş doğrulamış olacağım.

Saygılarımla
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2007, 11:39:48 ÖÖ Gönderen: alpinho »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #25 : Kasım 20, 2007, 16:13:45 ÖS »
Bitkilerinizin şu an azması da normal. Ben de bunu gözlemledim. Bitkiler bir süre karanlıktan kalınca hızla büyümeye başlıyor. Galiba sebebi ışığa ulaşma isteği falan. Ama rotalaların iyice kızarması ilginç geldi. Su mavi olduğu için bordo görünüyor olmasın  ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2007, 17:34:55 ÖS »
''bitkiler bir süre karanlıkta kalınca hıla büyümeye başlıyor''
Evet bitkiler fotosentez ile tüketecekleri besini hazırlarlar. Birçok botanikçi'ye göre fotosentez'in fazlası diye bir kavram yok, bitki belli bir kademeye kadar tüketeceği besini hazırlıyor ve limitini doldurduğu zaman fotosentezi durduruyor, yani bu noktadan sonra ne kadar co2/mikro/makro gübreleme/ışık olsa da bitki fotosentezini durduruyor .Işıksız ortamda ise ürettiği besini tüketip büyüme/gelişme sürecine giriyor.
Bitkiye yapabildiği kadar fotosentez yaptırmak ancak bitkinin maksimum hızda büyümesini sağlamak anlamına gelebilir. Fakat bitkiler mutlaka ışıksız bir periyottan da geçmeli. Çünkü ışıklı ortamda hazırladıkları besini tüketip gelişmeleri lazım.

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #27 : Kasım 20, 2007, 22:50:42 ÖS »
Su doldurmadıysanız kum altına iki adet 3.5 metreden 7 metre 20şer watlık kablo ısıtıcı koymanızı önerirdim.
Konuyu görmekte geç kaldım. Gerçi buraya geçen ay üye olmuştum, unutmuşum dün bir arkadaş site adını verince bende üye olduğumu hatırladım. Girip baktığımda hiçbirşey yazmadığımı gördüm. üyelik borcumu tamamlamak ::) için dünden beri fırsat buldukça birşeyler yazıyorum. Umarım yararlananlar olur.

Kum altı ısıtıcısı, kum altında sirkülasyonu sağladığından bitkiler için oldukça önemli.  Isıtıcıyı tabana kum üzerine yatırsanız da, akvaryumda  iyi sirkülasyon olsa da yukarıdaki su tabandan daha sıcak olacaktır. Nedeni, ısı transferinin yollarından biri olan konveksiyon. Taban malzemesi ne olursa olsun eğer 7-9 cm yüksekliğinde ise kum sudan daha soğuk olacaktır. Termometre ile ölçün, veya 30 derecelik suyunuz varsa eliniz kuma sokun sıcaklık farkını hemen hissedeceksiniz. Yüzeydeki suda da erimiş gazlar karbondioksit ve oksijen oranı dibe göre daha yoğundur. Buradaki bakteriler de kumdakilerden farklıdır. Dip ısıtıcısının köklü bitkiler kadar diğer dengeler için yararı var. Kumun biyolojik filtre özelliğini de arttırır.
Köklerin yapraklardan daha soğuk olmasını engeller. Saplı bitkilerde Tugor olayını yani bitki içinde sıvı dolaşımını arttırır.
Vantuzla  kablo ısıtıcıları tabana yerleştirmek kolaydır.

Şehir gösteri akvaryumlarında merkezi sistem su dolaşımı olmasına rağmen bitkili olanlarda su altı ısıtıcısı da kullanılır.
eskiden bu kablo ısıtıcılar yokken akvaryum tabanları mermerden yapılıp havagazı aleviyle dahi ısıtılıyormuş.

Kablo ısıtıcıların 4.5 m 25 watt, 6 metre 50 watt, 3.5 m 15 ve 20 wattlıkları var. Fiyatları da 45-70 YTL dolaylarında. 
Bunları kullanacak olursanız yazın kapatmanız gerekebilir. Kışın ise sürekli çalışmaları durumunda istediğiniz sıcaklığa ulaşmayacağınızdan ek termostatlı ısıtıcı da kullanmalısınız.

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Kasım 21, 2007, 01:16:58 ÖÖ »
Sevgili Bülent bey bu ısıtıcılardan aradım ama bulamadım.Tabi hiçbirşey için geç kalınmış değil.Çünkü bu tankım kurulum aşamasında hala.İlerleyen günlerde peysaj için tekrar kurulum yapacağım.

Joker

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #29 : Kasım 21, 2007, 10:29:13 ÖÖ »
Sevgili Bülent bey bu ısıtıcılardan aradım ama bulamadım.Tabi hiçbirşey için geç kalınmış değil.Çünkü bu tankım kurulum aşamasında hala.İlerleyen günlerde peysaj için tekrar kurulum yapacağım.

Ben de araştırdım, adres verebilmek için şimdi burayı bulabildim.

http://www.vel.com.tr/productDetail.aspx?lngProductID=1337