Uzun süredir hayallerimi süsleyen bitki tankımı kurmak için hazırlıklara basladım.Tank cama cam olup 130-50-60h ölçülerinde.Birçok seyi kafamda canlandırmama rağmen taban konusunda hala kararsızlıklar yaşıyorum.Tek tabaka malzememi yoksa 2-3 katmandan olusan bir taban malzemesimi kullanacam karar veremedim.Tek tabanda ne kullanacam hagen siyah quartz pahalı olduğu için diskalifiye ettim.Aquaclayde bu büyüklükte bir tankta 50 lt yetmez gibime geliyor.Dişli dere kumu cevremden bulabilirim ama görsel olarak tankı bozarmı düşündürüyor.
2-3 tabaka yaparsam tabana ilk kat dişli dere kumu üsütne aquaclay daha üstede tekrar dişli dere kumu yapim diyorum.Buda sök çıkar btkilerin yerini değiştirirken acaba sorun yasatırmı?
Bu arada bolca bitki siparişim oldu gönderiyi bekletiyorum.İlk bulmam gereken ön plan bitkisi olarak düşündüğüm e. parvulayı halen bulamadım.Elimde kendi yetiştirmem bolmiktarda cryptocoryn balansae ve anubias barteri var nana bir miktar cryptocoryn wendtibrown ve 2 kokte nilüfer var.
Bu arada ısıklandırmada üstten 2 adet 150 watt metal halide düşünüyorum.İlk tapta 1 mh ile baslayıp gereklilik ölçüsünde zamanını gelince 2 .ciyi devreye sokmaya düşünüyorum.
Tecrübeli arkadasların eleştiri ve görüşlerini bekliyorum.
Tank budur eski malawi tankı.