Gönderen Konu: 390 lt bitki tankı kuruyorum  (Okunma sayısı 5410 defa)

alpinho

• Ziyaretçi
390 lt bitki tankı kuruyorum
« : Ekim 06, 2007, 00:28:21 ÖÖ »
Uzun süredir hayallerimi süsleyen bitki tankımı kurmak için hazırlıklara basladım.Tank  cama cam olup 130-50-60h ölçülerinde.Birçok seyi kafamda canlandırmama rağmen taban konusunda hala kararsızlıklar yaşıyorum.Tek tabaka malzememi yoksa 2-3 katmandan olusan bir taban malzemesimi kullanacam karar veremedim.Tek tabanda ne kullanacam hagen siyah quartz pahalı olduğu için diskalifiye ettim.Aquaclayde bu büyüklükte bir tankta 50  lt yetmez gibime geliyor.Dişli dere kumu cevremden bulabilirim ama görsel olarak tankı bozarmı düşündürüyor.

2-3 tabaka yaparsam  tabana ilk kat dişli dere kumu üsütne aquaclay daha üstede  tekrar dişli dere kumu yapim diyorum.Buda sök çıkar  btkilerin yerini değiştirirken acaba sorun yasatırmı?

Bu arada bolca bitki siparişim oldu gönderiyi bekletiyorum.İlk bulmam gereken ön plan bitkisi olarak düşündüğüm e. parvulayı halen bulamadım.Elimde kendi yetiştirmem bolmiktarda cryptocoryn balansae ve anubias barteri var nana  bir miktar cryptocoryn wendtibrown ve 2 kokte nilüfer var.

Bu arada ısıklandırmada üstten 2 adet 150 watt metal halide düşünüyorum.İlk tapta 1 mh ile baslayıp gereklilik ölçüsünde zamanını gelince 2 .ciyi devreye sokmaya düşünüyorum.

Tecrübeli arkadasların eleştiri ve görüşlerini bekliyorum.

Tank budur  eski malawi tankı.
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2007, 01:25:35 ÖÖ Gönderen: alpinho »

alpinho

• Ziyaretçi
Ynt: 390 lt bitki tankı kuruyorum
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2007, 22:41:43 ÖS »
Taban için bol miktarda dişlidere kumu topladım.Alta torf  üste dişli dere kumu yapmaya karar verdim.

Bu arada sitede kimse neden online olmuyor?Daha hareketli bir site bekliyordum açıkçası.

martt

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2007, 22:12:45 ÖS »
ArkadaŞlaraın işleri var helhalde.

Herkes müsait olacak değil ya.
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:16:28 ÖS Gönderen: alpinho »
murat çıkrıkçı

oakdamar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2007, 01:10:45 ÖÖ »
Merak ettim,

Bitkili bir akvaryum olacaksa neden o kadar büyük, ciddi boyutlarda yer işgal ettiğini tahmin ettiğim bir arka plan düşündünüz ?

saygılarımla,

?!? Duanla mı yaşıyorum ki bedduanla öleyim ?!?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2007, 16:33:58 ÖS »
Bu arada sitede kimse neden online olmuyor?Daha hareketli bir site bekliyordum açıkçası.

Sitemiz hevesli ve sık sık paylaşımda bulunan üyelerle daha da yoğunlaşacaktır. Ama sitemizin fazla eski olmaması, fazla tanınmaması ve bitkilere fazla merakın olmaması şu an fazla bir yoğunluk olmasına engel.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2007, 08:48:04 ÖÖ »
Merak ettim,

Bitkili bir akvaryum olacaksa neden o kadar büyük, ciddi boyutlarda yer işgal ettiğini tahmin ettiğim bir arka plan düşündünüz ?

saygılarımla,

Arka fon Malawiler içindi.Bitkili tankta kullanmayacağım

saygılarımla

Sitemiz hevesli ve sık sık paylaşımda bulunan üyelerle daha da yoğunlaşacaktır. Ama sitemizin fazla eski olmaması, fazla tanınmaması ve bitkilere fazla merakın olmaması şu an fazla bir yoğunluk olmasına engel.

Gün içinde  devamlı pc başında olduğumdan ve devamlı refresh yaparak girişleri bir süre  gözlemledim.Üyeler çok sık girmiyor hatta yöneticilerde.Ben bu eleştirimi birşeyler  daha güzel olsun diye yaptım..Bu site sadece bitki üstüne olduğu için bende gelişmesi ve yer edinmesi yönünde elimden geleni yaparım.Bu yüzden  eleştirimi negatif algılamayın.

Saygılar
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2007, 08:50:01 ÖÖ Gönderen: alpinho »

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2007, 08:59:47 ÖÖ »
Son durum şudur;
Taban için son kararım aquaclay oldu.50 lt aquaclay,sera 4.7 kg luk floradepot ve 2x24 tb lik sera floranette A gübre aldım.Kurulumda aquaclay kullanıp floranette A tb. gübre ile destekleyeceğim.Tank son seklini aldığında tabanda floradepotu kullanıcağım.Ön plan için 10 bağ eleocharis parvulusum var.Şu an küçük bir tankta dere kumu tablet gübre ve dıy co2 ile idare ediyorlar.

Bugün itibari ile tankımın kapağı ve sehpası bitiyor.Komple kapak olduğu için metal halide seceneği ortadan kalktı.50CM enli kapağa tesisatı kurup flo seceneklerini araştırıp (2 gün içinde) tercihimi yapıp tankımı hafta sonuna kadar kurmalıyım.

Önerilerinizi bekliyorum
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:18:27 ÖS Gönderen: alpinho »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2007, 17:18:24 ÖS »
Gün içinde  devamlı pc başında olduğumdan ve devamlı refresh yaparak girişleri bir süre  gözlemledim.Üyeler çok sık girmiyor hatta yöneticilerde.Ben bu eleştirimi birşeyler  daha güzel olsun diye yaptım..Bu site sadece bitki üstüne olduğu için bende gelişmesi ve yer edinmesi yönünde elimden geleni yaparım.Bu yüzden  eleştirimi negatif algılamayın.

Yanlış anlaşılacak birşey yok merak etmeyin :) Ben de sizin gibi bu konuda biraz hayıflanıyorum aslında. Sitede toplam 2 yöneticiyiz. Biri ben biri de Halit. Halit üniversiteye başladığı için bu aralar siteye çok ender uğrayabiliyor. Ben de lise öğrencisi olduğum için sadece okuldan geldiğimde kısa bir süreliğine ve tatillerde siteyle ilgilenebiliyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2007, 20:19:44 ÖS Gönderen: alpinho »
Artık 20lt Bitkili Tank

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #8 : Ekim 25, 2007, 21:59:33 ÖS »
Son durum şudur;
taban için son kararım aquaclay oldu.50 lt aquaclay,sera 4.7 kg luk floradepot ve 2x24 tb lik sera floranette a gübre aldım.Kurulumda aquaclay kullanıp floranette a tb gübre ile destekleyeceğim.Tank son seklini aldığında tabanda floradepotu kullanıcağım.Ön plan için 10 bağ eleocharis parvulusum var.Şu an küçük bir tankta dere kumu tablet gübre ve dıy co2 ile idare ediyorlar.

Bugün itibari ile tankımın kapağı ve sehpası bitiyor.Komple kapak olduğu için metal halide seceneği ortadan kalktı.50CM enli kapağa tesisatı kurup flo seceneklerini araştırıp (2 gün içinde) tercihimi yapıp tankımı hafta sonuna kadar kurmalıyım.

Önerilerinizi bekliyorum

Barış Bey Floradepot  zemin için ilk kurulumda iyi netice veriyor, ama 1-1,5 aylık bir ömrü var. Bence şayet zemini hazırlamadıysan en verimli zemini çin,  Ben size en alta bitki toprağı (torf) öneriyorum. 2-3 sene akvaryumunuzda hiç sorunsuz bir uygulama yapmış olursunuz.5-6 senedir bu şekilde düzenlemiş olduğum bitkili akvaryumum var.  Şu ana kadar hiç bir şekilde gübreleme yapmadım. Sadece her hafta; iki şişe maden suyu döküyorum.(150/50/60h)

Zemin en alta torf,  araya ince bir elyaf serin ve üstünede Aquaclay kum koyun. Bir çok zemin denememden sonra, en iyi neticeyi bu şekilde aldım. Birçok  balık  türü açısındanda çok uygun bir zemin oluyor. Floradepotu da geri vererek yerine başka birşey alabilirsin.

Yinede bunlar sadece benim görüşlerim,ve tecrübeyle sabittir.

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2007, 00:49:31 ÖÖ »
Tanka sehpa yaptırdım ve tankı yıkayıp içine 45 lt kadar aquaclay doldurup kuyu suyunu doldurdum.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #10 : Ekim 29, 2007, 13:28:39 ÖS »
Dolap biraz geniş kalmamış mı akvaryuma göre ???
Artık 20lt Bitkili Tank

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2007, 15:40:13 ÖS »
Dolap biraz geniş kalmamış mı akvaryuma göre ???

Özellikle büyük yaptırdım.Sağdan ve soldan 10 ar cm boşluk var.Tank boşken bile 2 kişi zor kaldırıyoruz.Altına koyduğum köpük görünmesin diye etrafını çerçeve çevirttim.Yani üst zemine koyup iktirip sürme şansım yok.

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2007, 15:59:02 ÖS »
Bitkilerimi rastgelede olsa diktim.Amaç bir süre köklenmelerini sağlamak.Daha sonra şu an tankta bulunmayan kaya ve mangrow aksesuarları da ekleyip bir dizayn yapacağım.

eleocharis parvuluslarım

Suyun oturması da zaman alacağı için canlılar daha sonra tanka girecek.Şu an sadece 4 adet apple snail çürüyen yaprakları temizlik yapması açısından tanka kondu.Tanka su bastıktan sonra 125 ml su hazırlayıcısı ile 1 gün beklettim.Bitkileri yerleşti
rdikten  sonrada 125 ml sıvı gübre kullandım.Bugün yani 31.10 da da sera florenette a tablet gübrelerden tabandan gübreleme yapacağım.Bir adet iç filtre şu an mekanik temizlik yapıyor.Tankın kapağı hazır olmadığından elimdeki mevcut bulunan içinde e balastı hazır olarak satın aldığım  flo kasalarına bağlantı yapıp ışıklandırmaya başladım.2 adet phlips tld 965 36 w ve 1 adet slyvanna grolux 36 w aydınlatmayı sağlamakta.Isıtıcı kullanmaya luzum yok.Sera co2 II gübreleme setim var ama 5 LT lik dıy fermante sistem işimi göreceği için bunu kullanmaya luzum görmedim.

Bitki olarak çok değişiklikler olacak yerler bitkiler değişiklikler gösterecek mutlaka ama şu an için red ludwiga eksiğim var.

Beni bu 2-3 günlük sürede en çok şaşırtan durum ise zor tabir edilen rotalaların diğer bitkilerden önce filiz atmaları idi.Zaman içinde bu topik altında küçük bilgilendirmelerde bulunacağım.

ephimetheus

• Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2007, 08:13:46 ÖÖ »
Elocharisleri öbek öbek ekerseniz zemine yayılmaları güç olur. Muhakkak HC ya da GE ile desteklemelisiniz.
Abdullah Caner GÜVEN  Erzurum
100*50*50h High Tech Bitkili (4 Discus, 27 Cardinal)
100*50*50 Low Tech Bitkisiz (1 Serrasalmus Rhombeus [Black Diamond])

alpinho

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 09, 2007, 17:33:05 ÖS »
Tankıma dün aksam 3 flo daha ekledim.3 adet philips tld 965 36 w,2 slyvanna grolux 36 watt,1 adette osram blue 36 watt ile toplamda 6 flo oldu.Akşam floları taktım ve sabaha kadar açık kaldı.Sabah kalktığımda daha önce fotosentez görmediğim e. parvuluslarda ve rotalalarda ayrıca tüm bitkilerde deli gibi fotosentez vardı.Tüm tabana hava taşı döşemişim gibi bir durumla karşılaşınca uyku sersemliğiyle bir an panikledim.Durumu anlayınca seyir zevkine daldım.

balıklarım yemlenirken,su yüzeyinde fotosentezden kaynaklanan kabarcıkları görebilirsiniz

eleocharis parvulus

Hiç kapak yaptırmasamda olurmuş.Kapaksız durum budur