Gönderen Konu: Cam karidesi(Natantia gen sp.)  (Okunma sayısı 1385 defa)

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
Cam karidesi(Natantia gen sp.)
« : Mayıs 12, 2007, 10:27:56 ÖÖ »

Cam karidesleri bitkili akvaryumlarda en büyük destekçilerimizden biridir.Bitkilerde oluşan yosunlar, çürümüş yapraklar, yere düşen artıkları yiyerek beslenirler.Vereceğiniz balık yemlerinede hayır demeyeceklerdir yanlız bu onları yosunlardan uzaklaştırır.Rahata alışırlar ve yosunlara pek dokunmazlar.Su koşulları dengede olduğu (düzenli dip çekimleri gibi gereksinimler aksatılmadığı) sürece dayanıklı balıklardır.Ağır metallere hassastırlar.Bulundukları akvaryumda fazla kimyasal kullanılmaması iyi olur.

Gayet barışçıl bir türdür.Dipte bölge tutan balıklarla(cüce vatoz) bazen sorunlar yaşasalarda kavgaya sebep olmazlar.Kavgacı balıklarlada bir arada tutulmamaları gereklidir.Yem olarak algılanabilirler ve zarar görebilirler.
« Son Düzenleme: Haziran 07, 2008, 10:43:55 ÖÖ Gönderen: halit2 »
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: Amano karidesi (caridina japonica)
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2007, 16:42:23 ÖS »
http://www.youtube.com/watch?v=fi5iA_OGv34

Bu videoda cam karidesi yaprakta oluşan yosunları temizliyor.
« Son Düzenleme: Haziran 07, 2008, 10:44:14 ÖÖ Gönderen: halit2 »
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

ahmet

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2007, 16:33:59 ÖS »
Gzüel bir hayvan ama fotoğraflarda çıkmıyor pek.

AngelsLament

• Özel Üye
  • Üye
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2007, 10:53:56 ÖÖ »
Yavruların tuzlu suya ihtiyaç duydukları konusunu biraz açabilirmiyiz?
Ayşegül Yavaş

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2007, 12:34:44 ÖS »
Açıkcası bu başlığı silip birçok karidesi birlikte anlatmayı düşünüyordum.Birde bu resimdeki karides amano karidesi değil.Bu cam karidesi diye adlandırılan bir çeşit(sizi yanılttığım için özür dilerim.).Bugün içerisinde yeni bir makale yayınlayacağım.

Ayşegül hanım sorunuzu cevapsız bırakıyorum, çünkü makalede sorunuzada değineceğim.

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2007, 18:10:08 ÖS »
Bugün içerisinde yeni bir makale yayınlayacağım.
Demiştim fakat;
Bir arkadaşım Ankara' dan bizi ziyarete geldiği için makaleyi yarım bırakıp dışarı çıktım.Kusura bakmayın, yarına ancak yetiştirebilirim.

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2008, 00:25:47 ÖÖ »
Resimdeki karides amanodan çok cam karidesi gibi geldi bana? (ikisinden de birkaç tane var elimde) Amanoların üzerlerinde benekler var erkeklerda daha çok nokta dişilerde çizgi haline daha yakın bu benekler. Resimdekinde göremedim.
örnek amano:
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
Ynt: Cam karidesi(Natantia gen sp.)
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2008, 10:47:21 ÖÖ »
Akif Bey herkes hata yapabilir.  :)

Ayşegül Hanım'ın mesajından sonraki mesajımı okursanız hatayı anlayacaksınız.Ben elimdeki karidesleri bir süre amano sanmıştım.Sonradan anladım başka bir tür olduklarını.

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #8 : Haziran 07, 2008, 13:48:24 ÖS »
Cam karidesi dediğiniz hayalet karides değilmi. Ben bunları hep hayalet karides diye bildim şimdiye kadar.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Haziran 07, 2008, 15:34:50 ÖS »
Linkteki siteden bakacak olursanız aradaki farkı anlayabilirsiniz.Hayalet karidesin birçok alt türü var.Cam karideside bunlardan biri ve bendekinin çizgilerine bakacak olursak kesinlikle cam karidesi diyebilirim.
İlk üç karidesin isminde ghost yani hayalet kelimesi geçiyor ama 4. yani benim sahip olduğum karides türünde glass shrimp(cam karidesi) yazılı.

http://www.shrimpcrabsandcrayfish.co.uk/Shrimp.htm?GhostShrimp.htm~mainFrame

quipu

• Süper Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #10 : Haziran 08, 2008, 01:25:56 ÖÖ »
Yanlış anlaşılmasın yazdığım mesaj gecenin bi yarısında yapılan çevirilerin verdiği yorgunluğun hissiyle(bi arkadaşın ödevi), yapılan hatayı görüp düzeltebileceğim hatalar olacak kadar öğrenmişim artık bende edasıyla yazılan bi mesajdı, art niyet yoktur.
"Only in suffering do we recognize beauty."   Proust

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Haziran 08, 2008, 21:52:31 ÖS »
Yok Akif Bey, ben kimseyi yanlış anlamadım merak etmeyin.Kötü niyetli bir mesaj olduğunu hissetsem ona göre bir cevap yazardım.