Gönderen Konu: 240 lt. bitkili lepistes akvaryumum  (Okunma sayısı 2193 defa)

Onur G. HİTİT

• Özel Üye
  • Üye
  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
  • Ad Soyad: Onur G. HİTİT
240 lt. bitkili lepistes akvaryumum
« : Eylül 08, 2007, 21:01:49 ÖS »
240 lt.lik akvaryumum bir paludaryum idi ve Aphanius cinsi killifishlerim vardı. Aphanius killifishlerimi 60 lt.lik bir akvaryuma aktardım ve 240 lt.lik akvaryumu bitkili bir lepistes akvaryumuna dönüştürdüm. İçinde lepisteslerden başka balıklar da olduğundan aslında buna "bitkili tropikal akvaryum" da diyebiliriz ama ağırlık şu an için lepisteslerde.

Bu akvaryumdaki lepistesler, evcil lepistesler ile F0 lepisteslerin yavruları ile torunlarıdır. :)

Önce akvaryuma dair bilgiler vereyim.

Ebat: 100*40*60 (Y)

Filtrasyon: 1 adet Atman dış filtre, 1 adet Atman iç filtre

Isıtıcı: Markasını şu an bilemiyorum ama 240 lt.ye fazla fazla yeten, sağlam bir ısıtıcı var. :)

Aydınlatma: Zamanlayıcıya bağlı, günde 12 saat aydınlatma yapılıyor. 1 tane Sera florasan, 1 tane Philips florasan var.

Taban malzemesi: Dere kumu ağırlıklı olmak üzere karışık (ince ve kalın dere kumu, midye kırığı, kuvars karışımı) kum.

Dekorasyon: 1 tane orta boy ağaç kökü, birkaç parça ufak kaya ve dere çakılı.

Arka plan: Sazlar arka tarafı hızla kapattığından dolayı arka plana gerek duymadım. Aslında siyah fon düşünüyordum.

Bitkiler: Vallisneria americana, Cryptocoryne aponogetifolia, Cryptocoryne wendtii, Echinodorus sp, Anubias sp, Lemna minor, Hygrophila corymbosa, Ceratophyllum demersum, Java yosunu, uyum sağlama aşamasında olan bir nilüfer.

Balıklar: 20-25 kadar lepistes (evciller, yabaniler, melezler), 3 plati, 2 komando çöpçü.

Diğer canlılar: 2 elma salyangozu, bir miktar sivri salyangoz, bir miktar ramsnhorn salyangozu ve ne olduğunu bilmediğim ufak ve sevimli salyangozlar.

Su: Dinlenmiş çeşme suyu. pH 7 civarında. Sıcaklık şu anda 27 C. Sera Nitrivec, Sera Aqutan kullandım. Deep marka torf, Deep marka gübre ve Sera Florena da zaman zaman kullanıyorum.

Beslenme: Sera'nın çeşitli yemleri, sivrisinek larvaları, kurutulmuş canlı yemler kullanıyorum.

Ek bilgi: Bu akvaryuma rasbora sürüsü (10 bireylik) veya neon tetra (10 bireylik) eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca eşimin ısrarları ile birkaç tane güzel ve minik gurami önümüzdeki haftalarda muhtemelen eklenecek. Tabi gökkuşağı balığı da olabilir. (Emir büyük yerden :)) Ve birkaç çöpçü daha düşünüyoruz. Bulabilirsek birkaç değişik bitki de ekleyeceğiz.

Gelişmeler oldukça buradan yazılı/görsel olarak paylaşacağım.

Fotoğraflar:

Lepistes hayranı...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 240 lt. bitkili lepistes akvaryumum
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2007, 22:09:13 ÖS »
Balıklar harika ama akvaryum çok yeşil geldi bana :) Birkaç kırmızı bitki olsa tam süper olacak.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Onur G. HİTİT

• Özel Üye
  • Üye
  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2007, 22:23:49 ÖS »
Buralarda yeşilini zor buluyorum valla. :)
Lepistes hayranı...

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2007, 09:46:19 ÖÖ »
 ;DAbi şöyle kocaman bir kütük yada gösterişli bir kaya olsa tam süper olacaktı.Sazlarının maşallahı var.Balıklarda öyle.
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

gulay

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2007, 11:44:48 ÖÖ »
Sazlar çok güzel bir görünüm oluşturmuş. Hygrophila en arka planda olmamasına rağmen uzadığında ve sağdaki nilüfer büyüdüğünde (Halit Bey'in daha iri bir kaya önerisine ben de katılıyorum) kayayla beraber çok daha fazla derinlik hissi oluşacak... Bir de duvar rengi sarı olduğunda arka fon olmayınca su sararmış gibi görünüm veriyor, dediğiniz gibi siyah arka kullanırsanız bitkilerin canlılığı daha ön plana çıkacaktır.
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2007, 11:48:28 ÖÖ Gönderen: gulay »
Gülay Baran

-Discus 130x50x50
-Bitkili Synodontis Eupterus ve Pantodon Buchholzi  110x50x50
-Nano Bitkililer

beter800

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2007, 15:45:50 ÖS »
Maşallah akvaryumunuz çok sağlıklı gözüküyor ama arkadaşlarında dedikleri gibi güzel bir peyzajla daha da güzel olacak gibi...
Osman GLDMR
Bitkili canlı doğuran
(Kripto, çam, elodea, saz)

Onur G. HİTİT

• Özel Üye
  • Üye
  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2007, 23:16:26 ÖS »
Sağolun arkadaşlar. Acelem yok, yavaş yavaş düzenleyeceğim. Bu akvaryuma iri ama sakin balık türlerinden birini eklemek istiyorum. Kafamdakiler: Rainbow, discus, gurami. Tabi hepsi değil, bunlardan birini ekleyeceğim. Ve bir tür de tetra (serpaye olabilir, neon olabilir, kardinal olabilir) düşünüyorum.

Elimde kocaman ve kullanmadığım kütükler var. Eklemeyi düşündüm ama bitkilere yer kalmıyor o zaman. :)
Lepistes hayranı...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2007, 12:49:21 ÖS »
Su yumuşaksa Diskus Forever !
Artık 20lt Bitkili Tank

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2007, 14:52:19 ÖS »
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2007, 15:18:12 ÖS »
Şu Asya biyotobunu oturtayım, zebraları da yeterince besleyeyim direk plati+kardinal neon+discus yapacağım :)
Artık 20lt Bitkili Tank

Onur G. HİTİT

• Özel Üye
  • Üye
  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2007, 00:09:35 ÖÖ »
Akvaryum çalışmalarına ve fotoğraflama işlemlerine zaman zaman devam ediyorum.

Arka tarafa siyah bir karton koydum boydan boya. Ama şimdi de akvaryumun tabanına ışık ulaşamıyor, yansımıyor gibi geldi.

NOT: Flaşsız çekim yaptığım için biraz bulanık çıktılar.

NOT - 2: Arka planda koyu renkli karton olmadan daha hoş görünüyor bence. Sizlerin düşüncelerinizi merak ediyorum.
Lepistes hayranı...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2007, 09:46:55 ÖÖ »
Abi bence de kartonsuz kullan. Hem karton parlak olmadığı için fotoğraf kalitesini de bozuyor galiba. Siyah arkaplanın ışığı olumsuz etkilediğini bir çok kişi söylüyor zaten ama bazen çok güzel durabiliyor :)
Artık 20lt Bitkili Tank

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #12 : Eylül 15, 2007, 17:31:07 ÖS »
Tabelacılarda satılan parlak siyah renkli kağıtlardan(yapışkanlı) kullanırsan, güzel bir görüntü oluşacaktır.Siyah karton pek güzel görünmez, sönük kalır.

Onur G. HİTİT

• Özel Üye
  • Üye
  • TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR!
« Yanıtla #13 : Eylül 25, 2007, 19:02:29 ÖS »
Yeni birkaç fotoğraf denemesi:

Lepistes hayranı...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye