240 lt.lik akvaryumum bir paludaryum idi ve Aphanius cinsi killifishlerim vardı. Aphanius killifishlerimi 60 lt.lik bir akvaryuma aktardım ve 240 lt.lik akvaryumu bitkili bir lepistes akvaryumuna dönüştürdüm. İçinde lepisteslerden başka balıklar da olduğundan aslında buna "bitkili tropikal akvaryum" da diyebiliriz ama ağırlık şu an için lepisteslerde.
Bu akvaryumdaki lepistesler, evcil lepistesler ile F0 lepisteslerin yavruları ile torunlarıdır.

Önce akvaryuma dair bilgiler vereyim.
Ebat: 100*40*60 (Y)
Filtrasyon: 1 adet Atman dış filtre, 1 adet Atman iç filtre
Isıtıcı: Markasını şu an bilemiyorum ama 240 lt.ye fazla fazla yeten, sağlam bir ısıtıcı var.
Aydınlatma: Zamanlayıcıya bağlı, günde 12 saat aydınlatma yapılıyor. 1 tane Sera florasan, 1 tane Philips florasan var.
Taban malzemesi: Dere kumu ağırlıklı olmak üzere karışık (ince ve kalın dere kumu, midye kırığı, kuvars karışımı) kum.
Dekorasyon: 1 tane orta boy ağaç kökü, birkaç parça ufak kaya ve dere çakılı.
Arka plan: Sazlar arka tarafı hızla kapattığından dolayı arka plana gerek duymadım. Aslında siyah fon düşünüyordum.
Bitkiler: Vallisneria americana, Cryptocoryne aponogetifolia, Cryptocoryne wendtii, Echinodorus sp, Anubias sp, Lemna minor, Hygrophila corymbosa, Ceratophyllum demersum, Java yosunu, uyum sağlama aşamasında olan bir nilüfer.
Balıklar: 20-25 kadar lepistes (evciller, yabaniler, melezler), 3 plati, 2 komando çöpçü.
Diğer canlılar: 2 elma salyangozu, bir miktar sivri salyangoz, bir miktar ramsnhorn salyangozu ve ne olduğunu bilmediğim ufak ve sevimli salyangozlar.
Su: Dinlenmiş çeşme suyu. pH 7 civarında. Sıcaklık şu anda 27 C. Sera Nitrivec, Sera Aqutan kullandım. Deep marka torf, Deep marka gübre ve Sera Florena da zaman zaman kullanıyorum.
Beslenme: Sera'nın çeşitli yemleri, sivrisinek larvaları, kurutulmuş canlı yemler kullanıyorum.
Ek bilgi: Bu akvaryuma rasbora sürüsü (10 bireylik) veya neon tetra (10 bireylik) eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca eşimin ısrarları ile birkaç tane güzel ve minik gurami önümüzdeki haftalarda muhtemelen eklenecek. Tabi gökkuşağı balığı da olabilir. (Emir büyük yerden

Ve birkaç çöpçü daha düşünüyoruz. Bulabilirsek birkaç değişik bitki de ekleyeceğiz.
Gelişmeler oldukça buradan yazılı/görsel olarak paylaşacağım.
Fotoğraflar: