Gönderen Konu: 50*30*40 kendinden filtreli akvaryum  (Okunma sayısı 415 defa)

ukilavuz

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Ümit Kılavuz
50*30*40 kendinden filtreli akvaryum
« : Aralık 21, 2011, 11:41:59 ÖÖ »
Önümüzdeki hafta bir arkadaşımdan 50*30*40 cm ölçülerinde bir akvaryum alcam.Bu akvaryum hazır sistem kendinden filtreli ve aydınlatmalı.Fakat aydınlatması yeterli olmaz sanırım o yüzden kapağa extra florasan takmayı düşünüyorum.
CO2 olmayacak.
Düşündüğüm bitkiler;
Moss,subulata,anubias,burgulu saz,gül.
Düşündüğüm canlılar;
1e3d lepistes,1e3d platy,1e3d moly.

Akvaryum hakkında sormak istediklerim var;
1-Kendinden filtreli olduğu için başka bir filtre kullanmayı düşünmüyorum.Bu filtre içinde elyaf var bunu zenginleştirme şansım var ne koyabilirim filtre içine?
2-Extradan hava motoru takmaya gerek var mı ? Yoksa bu bitki ve canlılar için bitkilerin ürettiği oksijen yeterli gelir mi ? Filtre suyu yukardan dökülmeyeceği için suya herhangi bir hava vs vermeyecek.
Eğer hava motoru takmam gerekirse günde kaç saat çalıştırmak gerekir CO2 kaçmasını engelleme için?
Ve sanırım hava motoru açılcaksa bile ışıklar kapalıyken kapalı olması gerektiğini duydum bu doğru mudur?

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 50*30*40 kendinden filtreli akvaryum
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2011, 17:44:47 ÖS »
Suyun oksijen zenginliği genel olarak yüzey hareketliliği ile sağlanır. Filtrenizin çıkışını su yüzeyini hafif dalgalandıracak şekilde ayarladığınız takdirde hava motoru veya ek bit filtreye ihtiyaç duymazsınız. Elyaf genel olarak mekanik filtrelemeyi sağlar. Bir de azot bakterilerine yataklık yapacak verimli bir biyolojik filtre malzemesi eklemeniz yerinde olacaktır. Bu Sera Siporax gibi pahalı bir ürün de olabilir ki çok gerek olduğunu sanmıyorum, lav kırığı falan da olabilir. Prozac gibi markaların filtreler için üretilmiş bu tarz ucuz biyolojik filtre malzemeleri var sanırım, muhtemelen yeterli olacaktır.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com