Gönderen Konu: bitki akvaryumları hakkında sıfır bilgi  (Okunma sayısı 316 defa)

kadirtolga

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: kadir tolga ülkü
bitki akvaryumları hakkında sıfır bilgi
« : Ekim 19, 2011, 21:00:34 ÖS »
merhabalar arkadaşlar, bende 240 lt. juwel marka akvaryum var. çiklet besliyorum. şimdi bitki akvaryumuna merak saldım. bu konu hakkında güvenilir kaynaklara nasıl ulaşırım. taban malzemeleri, co2 ekipmanları, ışıklandırma, bitki ekimi, filitre gibi konular, örneğin tabana konulan maddeler nelerdir ne işe yarar. co2 ekipmanları tüpten başlayarak akvaryumun içine kadar sırasıyla nelerdir. bunun gibi sorular bana forum demeyin çünkü buradaki arkadaşlar çok daha bilgili ve forumda yazılan konular hiç bilmeyen birini aşar hiçbirşey anlamaz.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: bitki akvaryumları hakkında sıfır bilgi
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2011, 23:12:13 ÖS »
Forum demeyin diyorsunuz ama sorularınız çok genel, bitki türlerinize ve sıklığınıza göre büyük değişiklik gösterecek şeyler. Daha dar kapsamlı sorulara cevap alabilirsiniz, çiklet türlerinden ne beslediğiniz de önemli. Genel olarak malawi çiklitleri beslenen bir akvaryumu bitki odaklı bir akvaryum yapmak pek mümkün ve tercih edilen bir şey değil, bitki seçimleriniz kısıtlı olacaktır. Bununla ilgili konular da var. Bitki yoğunluğu az olacaksa karbondioksit takviyesi gerekmeyebilir. Onun dışında mayalı karbondioksit sistemi genel olarak yetecektir. Bitkileri ekledikten sonra böyle bir sistem kurabilirsiniz. Tabanınıza kumun altına Sera floradepot veya başka markaların başka taban takviye ürünleri koymak yerinde olacaktır. Torf koymak ya da bu tip ürünlerle torfu kombine etmek de sıkça tercih ediliyor. Taban malzemeleriyle ilgili forumda onlarca konu var. Kum olarak da Hagen'in siyah kumu benim favorim mesela dekoratif ve bitki akvaryumu için elverişli bir ürün. Aydınlatma besleyeceğiniz türlere göre litre başına 0.5-1 watt aralığında olmalıdır diyebiliriz kabaca. Yani hemianthus veya glossogtima gibi türler, kırmızı bitkiler tercih edecekseniz. Toplamda 100-120watt'lık floresan kullanmanız gerekir. Akvaryumun yüksekliği de önemli bu konuda elbette. Akvaryum kurulumu ve bitkileriyle ilgili kısıtlı da olsa türkçe kitaplar mevcut, bunlar da alınıp okunabilir.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

kadirtolga

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: kadir tolga ülkü
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2011, 20:21:04 ÖS »
ben çiklet akvaryumunu bozup sırf bitki akvaryumu yapmak istiyorum. bitki akvaryumları ile ilgili kitap varsa nereden bulabilirim.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2011, 22:56:03 ÖS »
Büyük kitapçılardan ya da internette kitap satan sitelerden bilemiyorum.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

volkantr34

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Volkan GÜRSOYLAR
« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2011, 13:41:15 ÖS »
Biz herşeyi bu forumlar sayesinde öğrendik.. Bizlerde sıfır bilgiye sahiptik ve sağolsun buralardaki deneyimli arkadaşların yazıları ve yardımları sayesinde farklı yöntemler önümüze gümüş tepside sunuldu.. Bizde bu sayede sizler gibi yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.. Güncel bilgilerin olduğu bir kitap bulabileceğinizi sanmıyorum..
100 lt'lik bol karidesli , bitkili , canlı doğuran akvaryumu...