Gönderen Konu: Akvaryum camının temizlenmesi.  (Okunma sayısı 927 defa)

zafer

• Üye
  • **
Akvaryum camının temizlenmesi.
« : Eylül 03, 2010, 17:55:03 ÖS »
Merhaba,

Bir süre önce taşınmadan dolayı akvaryumu kaldırmıştım. Tüm ekipmanlarla birlikte akvaryumuda yıkamıştım. Şu sıralar tekrar kurma aşmasındayım ama akvaryum camlarının özellikle su seviyesinin olduğu bölgeleri sanki kireç taşı gibi sert beyaz lekelerler kaplı, bunları tuzla ovarak temizlemeye çalıştım ama pek başarılı olamadım. Sizlerin tavsiyesi varmı?

Akvaryum camlarımı nasıl ilk aldığımdaki gibi berrak ve lekesiz hale getirebilirim?
Su Tankı : 80 x 30 x 40(h) -> 96 lt
Aydınlatma: 2 Sylvinia Grolux 18 Watt, 2 Osram Daylight 18 Watt
Filtre: Tetratec EX700 Dış Filtre

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Akvaryum camının temizlenmesi.
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2010, 21:35:45 ÖS »
Bu lekeler muhtemelen suyun sertliğinden kaynaklanıyor. En etkili sonuç tuz ruhu gibi asidik materyallerle ovalama yapmak. Sirke falan da kullanılabilir ancak tuz ruhu kadar güçlü birşey yok hem de kokusuz :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

mightymurat

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: Murat Binali
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2010, 11:28:02 ÖÖ »
Daha ekonomik ve daha az toksik bir yöntem daha var; bir arkadaşım limonu ikiye bölüp limonla siliyordu camları(tabi akvaryum boşken ) isterseniz önce böyle deneyin.
8Japon+2koi+60+100+35+200litre-Bol elmasalyangozu--nerite salyangoz-20+midye

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2010, 13:36:38 ÖS »
Limon bana yetersiz gelmişti şahsen belirtmeyi unutmuşum ama ilk başvuru için çok daha iyi tabii :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

zafer

• Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2010, 17:55:20 ÖS »
Merhaba,
Ben tavsiye üzerine jilet ile denedim. Aslında yüzeyde olan birikimlerin çoğunu temizledi ama lekeler hala var. Bunlar içinde sizlerinde tavsiye ettiğiniz sirke ve limon denemeyi düşünüyorum. Akvaryumun içi boş, temizlemede bir sıkıntım olmuyor ama tuz ruhu biraz tehlikeli gibi geldi bana... Şu sirke ile limonu bir deneyelim bakalım, saolun tavsiyeler için.
Su Tankı : 80 x 30 x 40(h) -> 96 lt
Aydınlatma: 2 Sylvinia Grolux 18 Watt, 2 Osram Daylight 18 Watt
Filtre: Tetratec EX700 Dış Filtre