umarım sorularımla sizleri sıkmıyorumdur
acemilik işte bu işi bilinçli yapmak istiyorum haliyle de sorular cogalıyor bitkiler için ısık illaki floresan mı kullanılmalı yok sa akvaryum küçük oldugu için masa lambası kullanıyorum oda yeterli olur mu
Selim Bey Konya da inşaatlarda genellikle dere kumu kullanılmaktadır bu nedenle bulmada zorluk çekmezsiniz. TASARRUF AMPULLERİNİN GROLÜX TİPLERİDE MEVCUTTUR. bulamazsan Birkanın dediği gibi 15-20 watt lık tasarruf lambalarıda uygundur
.
benim 20 litrelik bir akvaryumum var okudugum bir cok yerde bu buyuklukteki akvaryumda tek bir beta balıgı dısında saglıklı balık beslenemeyecegi yazmakta aslında buyuk bir akvaryumda balıkların rahatca yasayabildigi bir ortam saglamak cok isterim ama ailevi nedenlerden dolayı daha buyuk bir akvaryuma sahib olabilmem imkansız gibi gorunuyor verdigim savaslara ragmen
neyse size danısmak istedigim konu su akvaryumun kucuk olması nedeniyle flitre baya bir yer kaplıyor flitreyi cıkartıp oksijeni bitkilerle vermek istiyorum sadece hava tası ve bitki ile saglayacagım ortam saglıklı olurmu ve formda tavsiye edilen türleri konyada bulma ihtimalim zor gibi görünüyor bu ortamda saglıklı yetiştirebilecegim mesur bir balık tavsiyesi varmı(lepistes olurmu ve ya baska türler) akvaryum için eger bitki koyma sansım varsa dayanıklı ve co2 takviyesi istemeyen her akvaryumcuda bulabilecegim bir bitki türü var mı
sizce 20 lt lik akvaryumda saglıklı bir ortam olusturablirmiyim yoksa ben bu sevdadan vaz mı geçmeliyim akvaryumun bakımını yapmaktan zevk alıyorum bu tür küçük akvaryumda su dengesinin cok cabuk degiştigini ve titizlikle bakılması gerektigini biliyorum ama ben razıyım bakabilecegimi düşünüyorum eger gereksiz bir baslık açtıysam affola ama arastırdıgım bir cok formda bu buyuklukteki bir akvaryum için toplu olarak yeterince bilgi verilen bi form göremedim bana yardımcı olacak arkadaslara şimdiden teşekkür ederim...
20 lt. lik akvaryumda lepistes besleyebilirsin, ama daha sonra bu balıklar yavruladığında; yine problemler yaşamaya başlayacaksınız. Diğer forumlarda bunu düşünerek beta önermişlerdir. Bu nedenle bende onlara katılıyorum.
Bitki olarak:
Anubias Nana(cüce anubias)Java Fern, Java Moss,Fontinalis, Riccia,Cryptocoryn x Willis,Wesicularia Dubyana, Echindorus Grisebachii, Lilliaopsis Berasilensis v.b. Bunlar kısa boylu, bakımı kolay olan, ve çok özel su şartları istemeyen bitkilerdir.
Filitreye gelince; bence küçüklerinden bir şelale filitre alırsanız, hem akvaryum içinde yer kaplamaz, hemde arıtma işini de çözmüş olursunuz. Ayrıca hava pompası almanızada gerek yok. Aslında şelale filitreler de co2 kaybına neden olacağından pek önerilmese de, burdaki şartlar göz önüne alınırsa, kullanılması kanaatimce daha uygundur.