Gönderen Konu: yardım ederseniz sevinirim  (Okunma sayısı 1910 defa)

selim42

• Yeni üye
  • *
yardım ederseniz sevinirim
« : Ağustos 06, 2007, 23:22:42 ÖS »
arkadaslar formda verilen bilgileri  okudum ama sizlere derdimi açmak istedim benim 20 litrelik bir akvaryumum var okudugum bir cok yerde bu buyuklukteki akvaryumda tek bir beta balıgı dısında saglıklı balık beslenemeyecegi yazmakta aslında buyuk bir akvaryumda balıkların rahatca yasayabildigi bir ortam saglamak cok isterim ama ailevi nedenlerden dolayı daha buyuk bir akvaryuma sahib olabilmem imkansız gibi gorunuyor verdigim savaslara ragmen :'( neyse size danısmak istedigim konu su akvaryumun kucuk olması nedeniyle flitre baya bir yer kaplıyor flitreyi cıkartıp oksijeni bitkilerle vermek istiyorum  sadece hava tası ve bitki ile saglayacagım ortam saglıklı olurmu ve formda tavsiye edilen türleri konyada bulma ihtimalim zor gibi görünüyor bu ortamda saglıklı yetiştirebilecegim mesur bir balık tavsiyesi varmı(lepistes olurmu ve ya baska türler) akvaryum için eger bitki koyma sansım varsa dayanıklı ve co2 takviyesi istemeyen her akvaryumcuda bulabilecegim bir bitki türü var mı
sizce 20 lt lik akvaryumda saglıklı bir ortam olusturablirmiyim yoksa ben bu sevdadan vaz mı geçmeliyim akvaryumun bakımını yapmaktan zevk alıyorum bu tür küçük akvaryumda su dengesinin cok cabuk degiştigini ve titizlikle bakılması gerektigini biliyorum ama ben razıyım bakabilecegimi düşünüyorum eger gereksiz bir baslık açtıysam affola ama arastırdıgım bir cok formda bu buyuklukteki bir akvaryum için toplu olarak yeterince bilgi verilen bi form göremedim bana yardımcı olacak arkadaslara şimdiden  teşekkür ederim...
selim coban
konya
selçuk üniversitesi fenbilgisi ögretmenligi
50lt akvaryum

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: yardım ederseniz sevinirim
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2007, 23:42:50 ÖS »
20 lt akvaryum bence hiç fena değil. 2 dişi 1 erkek lepistes ve bol bitkilendirme her şeyi çözer. Hava motoru yeter. Bitki olarak Limnopholia, Lemna minor mutlaka bulunsun derim. Nedeni limnopholianın hızlı üremesi, lemnanın da aynen suyu çok iyi temizleme özelliği var. Bunun dışında ufak bir kütük ya da hindistan cevizi kabuğuna anubias dikebilirsiniz.

Eylüle doğru havalar serinlemeye başlayınca size limnopholia ve hindistan cevizinde anubias hediye edip kargoyla yollayabilirim. Bu arada sitenin üstünden Profil'e girip imza bilgilerinize Ad ve Yaş yazmanızı rica ediyorum.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2007, 23:57:10 ÖS »
ilginiz için teşekkür ederim...
selim coban
konya
50lt akvaryum

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2007, 00:24:43 ÖÖ »
birde akvaryumun dibinde küçük taneli klasik akvaryum kumu var ismini ve ozelligini belemiyecegim bu kum bitkiler için bir engel oluşturur mu
selim coban
konya
50lt akvaryum

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2007, 01:02:23 ÖÖ »
Akvaryum bitkileri genelde taban yerine sudan besin alır. Sıvı gübre kullanırsanız kum pek sorun olmaz. AMa bir resim gönderirseniz daha iyi yorum yapabiliriz. Akvaryum tabanındaki kum kalınlığı 3 cm'den fazla olmalıdır. Azsa biraz daha alın.
Artık 20lt Bitkili Tank

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2007, 04:56:23 ÖÖ »
sahip oldugum kum geniş akvaryumlar bolumundeki -dünden bu güne baslıgı altındaki ilk akvaryum daki kum bu kum onerdiginiz bitkiler için uygun olur mu ? arastırdıgım kadarıyla bu kuma midye kırıgı diyorlar bu kum uygun degilse onereceginiz kum hangisi olur
« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2007, 04:57:36 ÖÖ Gönderen: selim42 »
selim coban
konya
50lt akvaryum

halit2

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Halit DEĞER
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2007, 18:20:36 ÖS »
Bu kumda bitki yetiştirenler var, bende acemilik dönemimde kullandım(zati dünden bugüne başlığı bana ait.) ama bu kumu önermem.
Dere kumu bulabilirseniz kullanabilirsiniz, yada quartz kum alıp tablet gübre takviyesi yapabilirsiniz.Önerilebilecek çok kum çeşidi var ama başlangıç için bunlar uygundur diye düşünüyorum.
Hepimiz hayatin kisaligindan söz ederiz de, bos geçen zamanimizi nasil kullanacagimizi bilmeyiz

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2007, 19:00:05 ÖS »
tesekkur ederim cevabınız için tavsiyenize uyarak dere kumu kullanacagım
« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2007, 19:00:42 ÖS Gönderen: selim42 »
selim coban
konya
50lt akvaryum

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2007, 19:03:44 ÖS »
umarım sorularımla sizleri sıkmıyorumdur  ;) acemilik işte bu işi bilinçli yapmak istiyorum haliyle de sorular cogalıyor bitkiler için ısık illaki floresan mı kullanılmalı yok sa akvaryum küçük oldugu için masa lambası kullanıyorum oda yeterli olur mu
selim coban
konya
50lt akvaryum

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2007, 23:36:41 ÖS »
Yok canım sıkmak ne kelime. Biz sitede mesaj gördükçe mutlu oluyoruz. Siz bol bol yazın.
Masa lambasının ışığı beyaz tasarruflu ampülse uygundur. Sarı tungsten lambaysa uygun değildir. BU arada tasarruf ampulleri de floresandır.

Lepistes besleeycekseniz midye kırığında bitki yetiştirebilirsiniz. Kum yüksekliğiniz fazla olsun. Dere kumunu akvaryumcuda kolay buylabileceğinizi sanmıyorum.
Artık 20lt Bitkili Tank

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : Ağustos 07, 2007, 23:51:04 ÖS »
dere kumunu insaatlarda bulabilecegim bilgisine ulastım oradan aldıgım kumu ince elekle eleyip bir sure tuzlu suda bekletip sonra bol su ile yıkadıktan sonra kullansam olur heralde degilmi arastırmama gore dere kumu midye kırıgına göre daha faydalıymıs

birde akvaryumun boyutuna göre önereceginiz ısık sistemi var mı mark, watt vs
« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2007, 23:58:08 ÖS Gönderen: selim42 »
selim coban
konya
50lt akvaryum

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2007, 00:38:31 ÖÖ »
Tuzda bekletirseniz kum tuz içinde kalır kolay kolay da tuzdan arınmaz. İyice durulamanız ve temiz bir yerden almanız kafi. Işıklandırma olarak akvaryum kapağınıza 20watt tasarruf ampulü takabilirsiniz. Akvaryum kapağınıza göre konuşmak lazım. Kapak yoksa masa lambasına tasarruf ampulü takın. Beyaz ışık verenden.
Artık 20lt Bitkili Tank

Nuri Üçüncü

• Özel Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: NURİ ÜÇÜNCÜ
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2007, 01:06:07 ÖÖ »
umarım sorularımla sizleri sıkmıyorumdur  ;) acemilik işte bu işi bilinçli yapmak istiyorum haliyle de sorular cogalıyor bitkiler için ısık illaki floresan mı kullanılmalı yok sa akvaryum küçük oldugu için masa lambası kullanıyorum oda yeterli olur mu

Selim Bey Konya da inşaatlarda genellikle dere kumu kullanılmaktadır bu nedenle bulmada   zorluk çekmezsiniz. TASARRUF AMPULLERİNİN GROLÜX TİPLERİDE MEVCUTTUR. bulamazsan  Birkanın dediği gibi 15-20 watt lık tasarruf lambalarıda uygundur

.
benim 20 litrelik bir akvaryumum var okudugum bir cok yerde bu buyuklukteki akvaryumda tek bir beta balıgı dısında saglıklı balık beslenemeyecegi yazmakta aslında buyuk bir akvaryumda balıkların rahatca yasayabildigi bir ortam saglamak cok isterim ama ailevi nedenlerden dolayı daha buyuk bir akvaryuma sahib olabilmem imkansız gibi gorunuyor verdigim savaslara ragmen :'( neyse size danısmak istedigim konu su akvaryumun kucuk olması nedeniyle flitre baya bir yer kaplıyor flitreyi cıkartıp oksijeni bitkilerle vermek istiyorum  sadece hava tası ve bitki ile saglayacagım ortam saglıklı olurmu ve formda tavsiye edilen türleri konyada bulma ihtimalim zor gibi görünüyor bu ortamda saglıklı yetiştirebilecegim mesur bir balık tavsiyesi varmı(lepistes olurmu ve ya baska türler) akvaryum için eger bitki koyma sansım varsa dayanıklı ve co2 takviyesi istemeyen her akvaryumcuda bulabilecegim bir bitki türü var mı
sizce 20 lt lik akvaryumda saglıklı bir ortam olusturablirmiyim yoksa ben bu sevdadan vaz mı geçmeliyim akvaryumun bakımını yapmaktan zevk alıyorum bu tür küçük akvaryumda su dengesinin cok cabuk degiştigini ve titizlikle bakılması gerektigini biliyorum ama ben razıyım bakabilecegimi düşünüyorum eger gereksiz bir baslık açtıysam affola ama arastırdıgım bir cok formda bu buyuklukteki bir akvaryum için toplu olarak yeterince bilgi verilen bi form göremedim bana yardımcı olacak arkadaslara şimdiden  teşekkür ederim...

20 lt. lik akvaryumda lepistes besleyebilirsin, ama daha sonra bu balıklar yavruladığında; yine problemler yaşamaya başlayacaksınız. Diğer forumlarda bunu düşünerek beta önermişlerdir. Bu nedenle bende onlara katılıyorum.

Bitki olarak:
 Anubias Nana(cüce anubias)Java Fern, Java Moss,Fontinalis, Riccia,Cryptocoryn x Willis,Wesicularia Dubyana, Echindorus Grisebachii, Lilliaopsis Berasilensis v.b.  Bunlar kısa boylu, bakımı kolay olan, ve çok özel su şartları istemeyen bitkilerdir.

Filitreye gelince; bence küçüklerinden bir şelale filitre alırsanız, hem akvaryum içinde yer kaplamaz, hemde arıtma işini de çözmüş olursunuz. Ayrıca hava pompası  almanızada gerek yok.  Aslında  şelale filitreler de co2 kaybına neden olacağından pek önerilmese de, burdaki şartlar göz önüne alınırsa,  kullanılması kanaatimce daha uygundur.

« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2007, 01:07:41 ÖÖ Gönderen: Nuri Üçüncü »

selim42

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : Ağustos 08, 2007, 01:20:27 ÖÖ »
tavsiyeleriniz için tesekkür ediyorum
selim coban
konya
50lt akvaryum

abdullahdogan

• Üye
  • **
« Yanıtla #14 : Ağustos 08, 2007, 14:04:15 ÖS »
admin arkadasımız cok bilgili nasıl olsa bizim memleketten adminlen bir gün bir yerde tanısmayı isterim.