Gönderen Konu: mayalı sisteme uygun difüzör  (Okunma sayısı 1459 defa)

kocabey

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Mustafa UÇAN
mayalı sisteme uygun difüzör
« : Haziran 22, 2010, 23:22:08 ÖS »
ısta ve boyu markalı cam ve seramik difüzörlerin mayalı sistemde kullanan varmı acaba ? 90 litrelik tankımda mayalı sistem co2 ye başlıcam aslında güzel bir vortex yaptım fakat tankın içinde gözüme hoş gelmediği için kullanmamayı düşünüyorum.Bu seramik difüzörlerin mayalı sistemden gelen gaz basıncının düşük olmasından dolayı iyi çalışmadığını duymuştum bunu tecrübe eden veya hali hazırda kullan varsa görüşlerini duymak isterim...

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: mayalı sisteme uygun difüzör
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2010, 02:35:00 ÖÖ »
Dediğiniz gibi bu difizörler aşırı basınç gerektiriyor ancak 2.5litrelik cola şişesiyle kullanılıyor genelde diye biliyorum. Bu konu eskiden epey gündeme gelmişti. Joker'in başlıklarına bakabilirsiniz.
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

kocabey

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2010, 19:30:56 ÖS »
50x45x40 ölçülerindeki brüt 90 lt.lik tankımı yeniden kuracağım.Tankımda Hemianthus callitrichoides cuba ve ona uygun türleri  bitkileri yetiştirmek istiyorum.Elimde yeni aldığım  Aquaclay kum ve lav kırığı var.Cuba aquaclayda zor tutunuyor diye okudum son günlerde ama kumu almış bulundum artık.Aldığım yer problem çıkarmaz ise hagen siyah ile değiştireceğim aquaclayı.Bu kumların altına bulmakta zorlanmayacağım besleyici ürünler (torf gibi) koymayı düşünüyorum tavsiye edebileceğiniz aynı zamanda çokta pahalı olmayan ürünler nelerdir? ve ne kadar koymalıyım? Şu an 15wx2 daylight floresan mevcut 15wx2 tane daha ekleyeceğim toplamda 60 w aydınlatma sanırım yeterli gelecektir.Birde katı ve sıvı gübrelerden neleri tavsiye edersiniz ? internette bulabileceğim türden olmalı keza konyada yaşadığımdan çok fazla çeşit gübre bulmak oldukça zor.C02 yi mayalı sistemden karşılayacağım DIY difüzör kullanacağım şimdilik.
ısıtıcı ve iç filtre mevcut,    Dolphin FB3000 500lt/saat
 Tankımda olacak canlılar 13 neon,7 rasbora 4 yeşil tetrazon,1 sae,1 vatoz,2 kiraz karides,4 çöpçü.
Eksik gördüğünüz noktalar varsa tavsiyelerinizi beklerim.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2010, 03:11:49 ÖÖ »
Hagen ürünleri kaliteli oluyor, tablet gübre besleyici bir taban kurduğunuzda özellikle ilk etapta muhtemelen sonradan da pek gerekecek bir ürün değil.  Sıvı gübre ihmal edilmeden kullanılmalı. 60w aslında hemianthus için kritik bir değer, Litre başı 1w'a yaklaşmanız gerekir diye düşünüyorum. Taban için de en ucuz ürün zaten torf, piyasada da birçok malzeme var, kombine edebilirsiniz. Açıkçası böyle bir taban hiç kurmadığımdan bilgi vermekte zorlanıyorum ama onlarca başlık var, sorularınızın hepsine kolayca cevap bulabilirsiniz onları okuyarak.
Artık 20lt Bitkili Tank

kocabey

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2010, 16:31:11 ÖS »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Forumları okudukça kafam karışıyor aslında, akvaryumcular zaten yeteri kadar bilgi sahibi değiller veya ellerindeki ürünü satmak adına farklı yönlendiriyorlar.Sanırım bu katkılardan vazgeçip direk kum sereceğim ve misket gübre ve sıvı gübre ile devam edeceğim.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2010, 21:31:00 ÖS »
Bitki türüne göre tercihleriniz de önem taşıyor aslında. Sadece kum sermek pek iyi bir tercih değil bence. En azından adet yerini bulsun diye biraz torf serilebilir ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

kocabey

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2010, 23:44:10 ÖS »
Torfdan kasdettiğiniz hindistan cevizi torfu sanırım.Petshoplarda satılan ile çiçekçilerde satılan arasında bi fark varmıdır acaba ? Bi başka forumda siyah hagen quartz kumun kesinlikle demir içermediği yazıyor.. Satış sitelerinde demir içeriği ile bitkilere fayda sağlar yazıyor. Hangisi doğru anlamakta zorlanıyor insan.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2010, 11:15:52 ÖÖ »
Akvaryumcularda dış filtre kullanılan, humik asit içeriğiyle ön plana çıkan bir çok maddeden arındırılmış bir torf türü satılır. Bitkiler için çok faydası olmaz besleyicilik açısından. Tabanda genel olarak çiçekçilerde satılan torfu kullanıyor üyelerimiz.
Artık 20lt Bitkili Tank