50x45x40 ölçülerindeki brüt 90 lt.lik tankımı yeniden kuracağım.Tankımda Hemianthus callitrichoides cuba ve ona uygun türleri bitkileri yetiştirmek istiyorum.Elimde yeni aldığım Aquaclay kum ve lav kırığı var.Cuba aquaclayda zor tutunuyor diye okudum son günlerde ama kumu almış bulundum artık.Aldığım yer problem çıkarmaz ise hagen siyah ile değiştireceğim aquaclayı.Bu kumların altına bulmakta zorlanmayacağım besleyici ürünler (torf gibi) koymayı düşünüyorum tavsiye edebileceğiniz aynı zamanda çokta pahalı olmayan ürünler nelerdir? ve ne kadar koymalıyım? Şu an 15wx2 daylight floresan mevcut 15wx2 tane daha ekleyeceğim toplamda 60 w aydınlatma sanırım yeterli gelecektir.Birde katı ve sıvı gübrelerden neleri tavsiye edersiniz ? internette bulabileceğim türden olmalı keza konyada yaşadığımdan çok fazla çeşit gübre bulmak oldukça zor.C02 yi mayalı sistemden karşılayacağım DIY difüzör kullanacağım şimdilik.
ısıtıcı ve iç filtre mevcut, Dolphin FB3000 500lt/saat
Tankımda olacak canlılar 13 neon,7 rasbora 4 yeşil tetrazon,1 sae,1 vatoz,2 kiraz karides,4 çöpçü.
Eksik gördüğünüz noktalar varsa tavsiyelerinizi beklerim.