Gönderen Konu: Profesyonel Adımlar  (Okunma sayısı 473 defa)

hakanka

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Hakan Kamasoglu
Profesyonel Adımlar
« : Haziran 06, 2010, 17:57:08 ÖS »
Arkadaşlar Merhaba ,

Şimdiye kadar mayalı co2 kullanıyordum.Arkadaşımın hediyesi ile 5 kg yalız marka co2 tüpüm oldu ,hal böyleyken co2 sisteme geçmek şart oldu. Şimdi anlamadığım bir kaç konu var. Yıldız marka regülatör de alıcam ,bunların yanına ne gibi parçalar almam gerekir? Selenoıid valf tam olarak ışık ile birlikte co2 kapanmasını mı sağlar? Olmazsa olmazmı?Işıklar ile birlikte co2 kapanmasımı lazım? Artı birde yem olarak new life kullanmak istiyorum ,fakat isimleri çok değişik. Neon tetra ,melek ,jakop gibi balıklar için hangisi olmalı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hakan KAMASOGLU
Yacht Inspector

YILDIRIM ÖZDEMİR

• Sponsor
  • Bağımlı Üye
Ynt: Profesyonel Adımlar
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2010, 21:15:15 ÖS »
Yıldız marka regülatör de alıcam ,bunların yanına ne gibi parçalar almam gerekir?

Marka ne olursa olsun üzerinde ince ayar vanası olmasına (regülatörün altında yer alan siyah büyük vana bu işe uygun değildir)dikkat edin. Gene de akvaryum kullanımı için üretilmiş ürünleri kullanmanızı öneririm.

Selenoıid valf tam olarak ışık ile birlikte co2 kapanmasını mı sağlar? Olmazsa olmazmı?Işıklar ile birlikte co2 kapanmasımı lazım?

Selenoid valf bir timer vasıtasıyla tüpten gelen gazın açılıp kapanmasını sağlar. Lambalarla birlikte kullanılması uygun olacaktır. Lambalar yanmıyorken her ne kadar gazın kesilmesi gerekmese de aşırı balık yükünün olduğu durumlarda balıkların geceleri nefes alma güçlüğü yaşamalarına neden olabilir.

Artı birde yem olarak new life kullanmak istiyorum ,fakat isimleri çok değişik. Neon tetra ,melek ,jakop gibi balıklar için hangisi olmalı?

Small fish formula
Thera A small fish
H2O flakes
Görüşmek üzere,