Gönderen Konu: yapraklarda delinme ve çürümler  (Okunma sayısı 1346 defa)

fora

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: melih sarıtas
yapraklarda delinme ve çürümler
« : Mayıs 07, 2010, 18:53:45 ÖS »
 220 lt akvaryumda düzenli seraflorena (zn,mn,ca,mg,cu,fe) haftada 1 20lt ye 5 ml oranında eklenmekte,düzenli c02 verilmekte,ısık 98 watt akvaryum yukseklıgı 55 cm, tabanda torf, sera gübre ve quartz siyah kum bulunmakta ph 6,5-7ppm. ekte resimlerde görüldüğü üzere yapraklarda önce kahverimsi leke  sonra delinmekte. sebebi ne olabilir?Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.http://img32.imageshack.us/g/dsc03923lk.jpg/
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2010, 19:06:13 ÖS Gönderen: fora »

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: yapraklarda delinme ve çürümler
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2010, 04:37:26 ÖÖ »
Merhaba,
Sadece varsayımda bulunmak gerekirse, bitki yoğunluğunuzun fazlaloğona göre gübre yetersiz geliyor olabilir veya tek bir ürün kullandığınızdan bir veya birkaç besin maddesi yetersiz ekleniyor olabilir akvaryumunuza. Aydınlatmanız da birçok bitki için yetersiz gibi delinen zeytinler kısmen arsız bir tür kabul edilse de. Muhtemelen potasyum eksikliği yapraklarınızın sebebi olabilir başlıkları gözden geçirdiğimizde.
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2010, 04:42:27 ÖÖ Gönderen: admin »
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2010, 03:17:48 ÖÖ »
birkan bey ilginiz için teşşekkür ederim.bugun bir kaç akvaryumcuya daha sebebını sordugumda salyangozların sebeb olabilcegini söylediler.Akvaryuma makrakanta koyup zararlı salyangozları azaltmalarını beklıcem.Fakat belırtmıs oldugunuz gıbı potasyum sorunu olabılır.potayumu tamamlayıcı bır ılac tavsıyenız var mı? ilginiz için teşşek ederim

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2010, 00:41:19 ÖÖ »
tankıma gun aşırı potasyum takvıyesı yapmaktayım (florın-k planted)  bitkilerde düzelmeler gozıukmekte.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2010, 17:01:41 ÖS »
Siteye pek sık giremiyorum yurtta internet bağlantımız biraz sıkıntılı olduğu için mesajı ancak görebildim bu yüzden, kusura bakmayın. Salyangozların sebep olacağını sanmıyorum böyle bir şeye. Applesnailler bazı bitki türlerini yiyor, bazılarının da gezinirken yapraklarını kırabiliyor ancak akvaryumlarda istenmeyen kahverengi salyangoz gibi minik türlerin bitkilere verdiği bir zararla karşılaşmadım hiç. Potasyum takviyesi konusunda pek bilgili değilim ne yazık ki ama siz zaten başlamışsınız takviyeye, umarım sorun kalmaz akvaryumunuzda :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

kayiboyu1

• Yeni üye
  • *
  • Ad Soyad: Mustafa Orhan ALTINKAYA
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2010, 16:07:38 ÖS »
Işıklandırmnız nasıl. Günde kaç saat, hangi tür floresan v.b kullanıyorsunuz. Bunlarda önemli ancak resimdeki vaziyet potasyum eksikliğini gösteriyor. Ancak potasyum eklerken dikkat etmeniz gereken şey miktarı kaçırmamak. Aksi halde yosunlardan kurtulamazsınız.

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : Haziran 14, 2010, 01:08:58 ÖÖ »
ışıklandırma  16 saat t5 aydınlatma ve 133 watt  220lt akvaryum h 50 cm  potasyum gun aşırı ilaç prospektübüne göre uyguluyorum bitkilerde az da olsa düzelme var ama çok etkin değil problem devam etmekte. ilginiz için teşşek ederim

fantastik3

• Özel Üye
  • Üye
  • Ad Soyad: Mutlu Metin CANSEVER
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2010, 11:51:27 ÖÖ »
potasyumun fazla verilmesi nedeniyle yosun (alg) olşumu arasındaki ilişkiyi nasıl kuruyorsunuz?

fora

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : Haziran 14, 2010, 12:25:03 ÖS »
 Potasyumun fazla miktar verilmesi ile alg patlamasının doğruluğunu tam bilmiyorum .Fakat dogaya ayak uydyrmak gerçekten zor.Bitkilerimde ipliksi beyaz alg oluşumları var ama potasyum a bağlamak yanlış olur diye düşünüyorum.Yosunlaşma akvuryumda gözlüyorum buda gun ışıgından dolayı akvaryumun bı kısmında olusmakta.

ltezel

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2011, 14:18:51 ÖS »
Birkere enbüyük yanlışlardan biri 16 saat aydınlatma çok fazla  oturmamış tanklarda 24 saatte enfazla 8 saat aydınlatma verilir bu da 4 saat aydınlatma 2saat dinlenme ve tekrar 4saat aydınlatma  olarak ayarlanmalıdır ve hergün aynı saat açılmalı ve kanmalıdır. Tank oturduktan sonra 5+2+5 seklinde düzenlenir. ayrıca anladığım kadarıyla gübre miktarınız da fazla piyasadaki gübrelerin çoğu haftada 250 litre suya 5ml şeklinde verilir. unutmammak gerekir ki verdiğimiz gübrenin azı yetersiz olacağı gibi çoğuda zararlıdır.Ayrıca Tanktaki bitkilerin tamamı gözlemlenmeli bu sorum tek bitkiye aitse diğerlerinde yoksa   bu genelde adaptasyondan kaynaklanır ve Potasyum Gibi makro elementle alakalı değildir bir Makro element eksikliği bütün tankı etkiler. Tanka Potasyum vermenizde herhangi bir sakınca yok.Potasyumun Alg oluşumuna bir etkisi yoktur. Fazlasınin da zararı yoktur. Benim tavsiyem Işık ve Gübre değerlerinizi düzenlemeniz ve bitkiye kesinlikle elinizle dahi birsüre değmemeniz kök ve gövde adaptasyonu için yerinde oalcaktır.

Levent TEZEL

Tank:   250Lt
Isıtıcı:   300w
Aydınlatma:   132w
Filitre:   Dış Filitre 1000Lt/Sa
Co2:   Mayalı Sistem Difuserli
Bitkiler
1   Blyxa Aubertii
2   Rotala Macrandra Japon Red
3   Proserpinaca Palustris ''Cuba''
4   Eustralis Stellata Red
5   Ludwigia Arcuata
6   Limnophila Aromatica