Gönderen Konu: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acıl yardım..  (Okunma sayısı 3178 defa)

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 90 lt bitki akvaryumu icin cok acıl yardım..
« Yanıtla #45 : Haziran 29, 2010, 21:37:53 ÖS »
Şimdi baktım da galiba Philips 950 ler 5000k. Bu akvaryum aydınlatması için pek uygun bir değer değil. Genelde 6500k üzeri lambaları tercih ediyoruz. Kelvin herşeyin göstergesi değil elbette ama genel olarak düşündüğümüzde önem arz ediyor. Grolux lambalar daha yüksek kelvin değerlerine sahipler ve daha iyi verim alabileceğiniz lambalar. 72w ideal bir değer, yüksek değil. Yosunlanmayı buna bağlamamalısınız.

CO2 çözmek için düşündüğünüz metod bir çeşit pasif reaktör modeli ancak verim alamazsınız. Amacımız gazın suyla buluştuğu yüzey alanınını genişletmek, çay bardağında beklettiğiniz CO2 için bu durum pek söz konusu olamıyor, iç filtreyle püskürtmek yüzlerce kat daha etkili bir metod. Daha fazla verim elde etmek için ufak bir şişeyi(mesela Sera aqutan ya da nitrivec şişesi) dibine yakın bir yerde yandan delik açıp ters şekilde iç filtreye geçirebilrsiniz. Filtrenizin boyuna ve gücüne göre biraz büyükçe bir şişe olabilir elbette su şişesi gibi. Anasayfada Kendin Yap bölümüne girerseniz benim 50ml nitrivec şişesiyle küçük iç filtreme uyguladığım bir modelin anlatımı var sanırım.

Bu arada temenniniz için teşekkürler yalnız ben zaten üniversitedeyim, kalmazsam 2ye geçeceğim ;D
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

sonyolc52

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: kurtuluşbayar
« Yanıtla #46 : Haziran 30, 2010, 15:28:15 ÖS »
sELam:)birkancım 2 ye gectın demek sen baya büyümüşsün ya:)başarılar diliyorum sana.önerilerin icin saol ama pihilips 950 den burda bır elektirikcide 5 tl ye bulduğum gibi balıklama daldım 2 tane aldım boşa gıttı diyosun yanı zaten hep zarar:)birde bu böyle olmıcak msn den görüşelim musait olduğun bir zaman:)maltepeden,otuz dan,bitki satiştan,yerlbitki.com,buralardan bitkiler aldım gelen bitkilerin yaprakları cok guzel canlı azda olsa yosun yok neyle bakıyolar negerekıyo sorunsuz bitkileri biliyorumki bir coğu mayalı sistem kulanıyor bunları bır konuşalıım.bana mayalı sisteme uycak seramik co2 cıkışı ve filo lazım bunlarıda nerden temin ederiz en uygun şekilde çünkü buna harcadığım parayla 87 model doğan görünümlü şahin alıyodum valla:).bir sorunum daha unutmadan yazıyim yaşlı yapraklarımda bu aromatica da ve rotalarda az yaşlı yapraklar tüğleniyor yosunlaşıyor yeni yapraklarda bir sorun yok.kolaygelsin.

sonyolc52

• Üye
  • **
  • Ad Soyad: kurtuluşbayar
« Yanıtla #47 : Temmuz 02, 2010, 14:09:43 ÖS »
seLam.beyler akvaryum camı minik yesil renkte yosun oluşuyor 3  4  günde bir silmem gerekiyor neden kaynaklanıyor bu normalmidir?zaten bir bu eksikti sakal yosunundan kurtuldum derken şimdi sıra yeşil saç yosunu ve camdaki yeşil kısa yosunlar!!!halbuki cok iyi bakıyorum ıakvaryuma ışık tamam normalde co2 tamam sera floro haftada 20cc oda tamam su değişimleri de tamam(şaşal suyuyula) bir türlü sistemi düzene sokamadım yardımlarınızı beklıyorum.

admin

• Kurucu Üye
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yanıtla #48 : Temmuz 20, 2010, 11:26:06 ÖÖ »
Abi kusura bakma finaller yeni bitti siteye ancak girebiliyorum, birkaç gün sonra tekrar giremeyeceğim :) Yosunlar genelde su değerlerindeki bir anormallik nedeniyle oluşuyor. Daha önce konuştuk bunu başlıkta sanırım, bir tür gider bir tür gelir ;D yosunlarla ilgili sitede de makaleler var sanırım, hangi türlerin hangi sebeplerle oluştuğuna bakıp bir çözüm üretmek gerekli. Ben açıkçası çok anlamıyorum yosunlardan :)
Artık 20lt Bitkili Tank

http://www.birkantatar.com

Bvarisli

• Süper Moderatör
  • Bağımlı Üye
  • Ad Soyad: Barış VARIŞLI
« Yanıtla #49 : Temmuz 20, 2010, 15:48:14 ÖS »
seLam.beyler akvaryum camı minik yesil renkte yosun oluşuyor 3  4  günde bir silmem gerekiyor neden kaynaklanıyor bu normalmidir?zaten bir bu eksikti sakal yosunundan kurtuldum derken şimdi sıra yeşil saç yosunu ve camdaki yeşil kısa yosunlar!!!halbuki cok iyi bakıyorum ıakvaryuma ışık tamam normalde co2 tamam sera floro haftada 20cc oda tamam su değişimleri de tamam(şaşal suyuyula) bir türlü sistemi düzene sokamadım yardımlarınızı beklıyorum.

Camdaki minik yeşil noktaların sebebi fosfat eksikliğidir. Fosfat seviyesi yeterli düzeye geldiğinde o yeşil noktacıklar kendiliğinden yok oluyor. Alg'le Mücadele başlıklı yazıyı okursanız orada da göreceksiniz. Sera Flora çok yetersiz bir sıvı gübre, kaldı ki en iyi sıvı gübreyi bile kullansanız NPK eklemesi yapmadan pek bir işe yaramayacaktır. Siz sıvı mikro gübre ekledikçe makro gübrelerin (Nitrat, Fosfat, Potasyum) azalma oranı artıyor bu yüzden de problemler hiç bitmiyor.
82*47*50 Bitkili
55*30*35 Kuruluyor

Lütfen dilimizi düzgün kullanalım !